הדייר הקודם בדירתי מת לפני כ3 שנים כנראה ללא יורשים והשאיר עזבון בבנק כשכל רבעון אני מקבל עדכון על הסכום בחשבון האם יש מה לעשות עם זה? האם זה הולך למדינה או שיש לי זכות לעשות עם זה משהו לזכרו וכד'? מה הם החוקים בנושא?
אין כל מידע אודות הקשר בינך לבין אותו דייר ומתוקף מה הינך מקבל עדכונים על הנעשה בחשבון הבנק (האם רק בשל העובד כי הכתובת לא שונתה?)
יש לברר האם הותיר צוואה (יכול להיות שהפקיד ברשם לענייני ירושה) ובמידה ולא- לאתר האם יש קרובי משפחה.
במידה ואין- תירש המדינה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה