שלום רב., בצוואה נרשם "מנהל העיזבון יכול לקחת כל סכום". העיזבון יהיה קיים כ- 10 שנים האם העלות המקסימלית תהיה 3% כפי שמחייב החוק לניהול לאורך 10 שנים או 3% לשנה? תודה מראש
מנהל העיזבון ממונה ע"י בית המשפט אשר גם קובע את שכרו. על פי התקנות שכר מנהל העיזבון לא יעלה על 3% משווי נכסים העיזבון (לכל התקופה!!) ובמקרה של מאמץ מיוחד - 4%
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה