שלום רב, קיבלתי צו ירושה של אבי ז"ל. לאבי, ככל הנרא (לא בדקתי אפילו) לא היה דבר בכדי להוריש לי ועל כן הצו ירושה ניתן לי בכדי שאוכל לפנות לכל מיני גורמים כדי לברר על אבי פרטים שונים. לאבי היו חובות לעיריית ת"א בגין ארנונה. לאחר קבלת צוו ירושה, קיבלתי מכתב מעיריית ת"א על גובה החוב של אבי, כאשר הם דורשים שאשלם את חובותיו. אני שוב חוזרת כי לא קיבלתי שום דבר מהעיזבון - אין שום דבר לקבל. כיצד עלי לנהוג עם העירייה ? האם אני חייבת לשלם את חובותיו של אבי גם אם לא קיבלתי דבר מהעיזבון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
באם לא ירשת דבר, אינך אמור/ה לשאת בחובות האב.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה