שלום נוסח הצוואה של הסבתא הוא "הורשת עזבון לכל הנכדים בחלקים שווים" אם לנכד יש בן שהוא נין של הסבתא האם הנין זכאי לחלק? האם נין הוא מקרה פרטי של נכד מבחינה משפטית ונכלל בהגדרה זו לצורך קבלת ירושה?
אם בצוואה כתוב נכדים- הכוונה לנכדים. אם נכד נפטר יורשיו על פי דין הם ילדיו
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה