לפני 4 שנים הורשעתי בעבירה קלה, והשלמתי את כל ההליכים המשפטיים כולל קנס ומאסר על תנאי. אני מעוניין לבדוק אפשרות למחיקת הרישום הפלילי. רציתי לדעת מהם התנאים הנדרשים? כמה זמן לוקח עד שהמחיקה מתקבלת?
רוני שלום,
בהנחה שלא הוטל עליך עונש החמור ממאסר על תנאי ומדובר בהרשעה יחידה שלך, הרי שתקופת ההתיישנות של ההרשעה היא 4 שנים (או 5 אם מדובר בעבירת סמים או מין או אלימות, כולל איומים) ותקופת מחיקה זהה.
ככל שאתה רוצה להוציא רישיון לרכב ציבורי או דרכון זר או רישיון תיווך וכל רישיון ציבורי שהוא (למעט לעריכת דין), מספיק שתחלוף תקופת ההתיישנות (כאמור, 4-5 שנים ממועד גזר הדין) והמשטרה לא תוכל לדווח לאותה רשות רלבנטית על ההרשעה שלך.
במידה שאתה רוצה להוציא רישיון לעריכת דין או לעבוד כעובד מדינה (או רשות ציבורית) או להוציא רישיון לנשק או בעבודה שדורשת סיווג ביטחוני, הרי שצריך שתעבור גם תקופת המחיקה.
במקרה כזה, ניתן לפנות לנשיא המדינה, באמצעות מחלקת החנינות במשרד המשפטים, בבקשה לקיצור תקופת המחיקה (כחלק מסמכות החנינה שלו), בצירוף מסמכים מתאימים ונימוקים המעידים על הליך שיקומי שעברת מאז ההרשעה.
משרדי מתמחה בכך ובמידה שתרצה, אשמח לסייע.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום חברים, התיקים נגדכם ייסגרו, בתוך מספר חודשים. צילום הילדים הוא עפ״י חוק, כחלק מחקירת הילדים. זאת, שכן באותם מקרים שבהם קיימת אלימות ממשית של ההורים (או אחד מהם) כלפי הילדים והפרקליטות מבקשת לה...
המשך תשובה