היי הבנתי שעו"ד צריכים להיות מוסמכים לחתימה על ייפוי כוח מתמשך זה ככה אצל נוטריונים גם או שאפשר לחתום אצלם בלי קשר להסמכה כזו? תודה.

שלום רב,
רק עורך-דין שעבר הכשרה מיוחדת של משרד המשפטים רשאי להיכנס למערכת הממוחשבת של האפוטרופוס הכללי ולהגיש מסמכי יפוי כח מתמשך.
יש לא מעט נוטריונים (כולל הח"מ) שעברו את ההכשרה הנ"ל בכובעם כעורכי-דין.
על כן, בבואך לחתום על יפוי-כח-מתמשך, עליך לברר האם עוה"ד עבר את ההכשרה ויש לו גישה למערכת הממוחשבת.
אם הוא במקרה גם נוטריון, מה טוב...
בהצלחה,
אורית לוי ,עו"ד ונוטריון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נוטריון ומגשרת אורית לוי
055-4532769
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

שלום רב, חוק הנוטריונים קבוע בסעיף 10.א` כך: "(א) לא ישתמש נוטריון בסמכות מסמכויותיו בענין של עצמו, של קרובו, של שותפו, של עובדו או של תאגיד שהוא בשליטתו". מאחר ואת משמשת כיועצת משפטית של חברה, אני...
המשך תשובה