האם ייפוי כוח להשכרת דירה חייב חתימת נוטריון (אב בעל הדירה ובנו המשכיר)?

שלום רב,
בהתאם להוראות סעיף 20א. לחוק הנוטריונים, יפוי-כוח כללי ויפוי-כח לביצוע עסקאות במקרקעין לא יהיו בני-תוקף אלא אם נחתמו בפני נוטריון, כאשר החריג היחידי לכך נמצא בסעיף 91 לחוק לישכת עורכי הדין לגבי מתן ייפוי-כח לעורך-דין, שיכול להיחתם בפני עוה"ד המיופה.
מכאן שכל ייפוי-כח הניתן לאדם שאיננו עו"ד - מחייב אימות חתימה בפני נוטריון.
בהצלחה,
אורית לוי, עו"ד ונוטריון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נוטריון ומגשרת אורית לוי
055-4532769
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

שלום אלכס, עליך לברר מול הגוף שאליו אתה נדרש להגיש את המסמך בחו"ל האם הכוונה לאפוסטיל של משרד-המשפטים על גבי האישור הנוטריוני - ואז אתה יכול לבחור בין אופציה של צילום בלבד של התעודה + אישור נאמן למק...
המשך תשובה