ישנם מקרים בהם הנתבע בתביעת נזיקין מודה בחבותו ואחריותו לאירוע. כלומר, הוא מכיר בכך שעליו לשלם לניזוק פיצויים. אולם, המחלוקת היא באשר לגובה הפיצויים אותם יש לשלם, מאחר וכל צד טוען שהנזק שונה. להלן דוגמא לכך.
יש לכם שאלה?
פורום תאונות ברחוב
פורום תאונות כלליות
פורום אחוזי נכות
פורום אובדן כושר עבודה
פורום נזיקין
במקרה זה, הוגשה לבית המשפט תביעה נזיקית נגד עיריית בני ברק ומבטחה, לאחר שהתובע הלך באחד מרחובות העיר, נפל ונפגע. על פי עובדות המקרה, התובע התגורר ברחוב בו נפל ועבד בחנות לממכר חומרי בנין שהייתה בהמשך הרחוב. בתקופה הסמוכה למועד התאונה, ביצעו במקום עבודות להתקנת מערכת ביוב חדשה במסגרתן, המדרכה נעקרה ובמקומה היה כורכר.
ביום התאונה, התובע שב מהחנות לביתו ופסע יחד עם אחיו על הכורכר. לאחר כמה עשרות מטרים, רגלו של התובע נתקלה בשקע בכורכר והוא נפל ארצה. בעקבות הנפילה, התובע סבל מכאבים ברגלו. גרסה זו של התובע ואחיו לא נסתרה על ידי הנתבעים בבית המשפט ובאי כוח הצדדים הגיעו להסכמה שהעירייה ומבטחה חבו באחריות כלפי הניזוק. בנוסף, הצדדים הסכימו לזקוף לחובת התובע רשלנות תורמת בשיעור של 15%. על כן, המחלוקת הייתה באשר לשאלת גובה הנזק.
גובה הנזק
בעקבות התאונה, התובע סבל מקרע במיניסקוס של רגל שמאל. הוא עבר ניתוח וטיפולי פיזיותרפיה והמוסד לביטוח לאומי העמיד את שיעור נכותו הרפואית של התובע על 15%. הצדדים אימצו קביעה זו ועל סמך שיעור הנכות, משכורתו של התובע טרם התאונה ואופי עבודתו, חושבו הפיצויים.
לאחר התאונה והניתוח, התובע לא היה יכול להמשיך בעבודה בה עבד קודם לכן בשל מצבו הבריאותי, ונקבעה לו תקופת אי כושר מלאה למשך 10 חודשים. במהלך תקופה זו, התובע ניסה לעבוד בתפקיד פקידותי. אולם, לאחר חודשיים הוא נאלץ לעזוב והיה מחוסר עבודה. הוא אף ניסה לשוב ולעבוד בחנות, אך בשל המאמץ הפיזי שהיה רב מנשוא לאחר הניתוח וההחלמה, הוא התקשה לבצע את תפקידו ופוטר.
על כן, נקבע שהתובע היה זכאי לפיצוי בגין הפסד השתכרות מלא למשך 8 חודשים, שכן במשך חודשיים הוא עבד בתפקיד פקידותי וקיבל משכורת. סכום הפיצוי הועמד על 102,858 ₪. בסיום תקופת אי הכושר, התובע השתתף בקורס לשיקום מקצועי מטעם המוסד לביטוח לאומי. במהלך תקופה זו, התובע עבד במשרה חלקית לתקופה קצובה וביתר הזמן, קיבל דמי אבטלה והבטחת הכנסה. על כן, השופטת קבעה שהיה מקום להעניק לו פיצוי חלקי בגין אובדן הכנסה בתקופה זו והוא הוערך בסך של 132,865 ₪. התובע אף נמצא זכאי לפיצוי בגין אובדן השתכרות לעתיד בסך 184,856 ₪.
שני ראשי נזק נוספים בגינם נפסקו פיצויים היו עזרת צד ג' לעתיד ונזק לא ממוני. הפיצויים בגינם היו בשווי 75,000 ₪ והשופטת הורתה לנכות 15% מהסכום הכולל בגין רשלנות תורמת ומהיתרה, את התשלומים שהתובע קיבל מהמוסד לביטוח לאומי בגין דמי פגיעה וגמלת נכות.