בתחילת שנת 2009 החליט הוועד המרכזי בלשכת עורכי הדין על הקמתו של מוסד בוררות ללשכה. בהחלטה הוסמכו מנכ"ל הלשכה וצוות הקמה מיוחד, לפעול על מנת לממש את החלטת הוועד ולהקים את המוסד לבוררות.
המוסד לבוררות הוקם על מנת להוות ערכאה לדיונים בכל הנושאים הניתנים לדיון במסגרת בוררות לרבות מחלוקות בין עורכי דין לבין לקוחותיהם ובין עורכי דין לבין עצמם. מקום מושבו של המוסד לבוררות הינו במקום מושבה של לשכת עורכי הדין וכלליו כפופים לחוק הבוררות, תשכ"ח-1968 ולתקנות סדר הדין בענייני בוררות, התשכ"ט-1968.
כחמישה חודשים לאחר מכן, עת קיבל תקנון המוסד אישור, החל רצף ישיבותיו בהשתתפות בכירים כגון עו"ד צבי פירון, עו"ד אורית סון מפרקליטות המדינה, עו"ד דוד אור-חן, פרופ’ מוטי מירוני, ד"ר ישראל לשם ויו"ר מחוזות תל אביב והצפון.
גופי המוסד לבוררות הינם מועצת מנהלים, הנהלת המוסד, וועדה לאישור בוררים וועדת הביקורת.
תפקידי מועצת המנהלים – מועצת המנהלים אמונה על פיקוח ניהול הליכי הבוררות, ואישור כללי המוסד ואופן התנהלות הבוררים בדיונים. מועצת המנהלים הינה הגוף אשר קובע את התנאים להכשרת עורך דין לבורר, ובנוסף היא קובעת מהו יהיה היקף הסכומים אשר יהיה רשאי בורר לפסוק ומה יהיה תחום עיסוקו.
הנהלת המוסד – הנהלת המוסד הינה הגוף המרכזי של המוסד לבוררות והיא בעלת תפקידים רבים ומגוונים הדרושים לאופן ניהולו השוטף של המוסד. בין תפקידה נמצאים ניהול מוסד הבוררות בהתאם לכללים שנקבעו במועצת המנהלים, ניהול רשימת תנאים להכשרה לבוררות, קליטה ומיון בקשות ההכשרה לבוררות והפנייתם על פי צורך לוועדת האישורים, הכנת רשימת המומחים המקצועיים, שימוש כגוף מקשר בין לשכת עורכי הדין למוסד לבוררות, קידום מוסד הבוררות בקרב הציבור ובקרב עורכי הדין, ניהול אתר האינטרנט של המוסד ועוד.
הוועדה לאישור בוררים – הוועדה לאישור בוררים אמונה על אישור רשימת הבוררים וקביעת תחום סמכותו של כל בורר (כולל היקף הסכסוכים אשר באפשרותו לשמש בהם כבורר).
וועדת הביקורת – וועדת הביקורת, בה חברים שלושה חברים הפועלים בהתנדבות, אמונה על הפיקוח על שלושת הגופים האחרים בלשכה, ובין השאר משמשת היא כ"נציב תלונות הציבור".