ברצוני לקבל מידע משפטי בנוגע לאפשרויות הקיימות עבורי על המקרה הבא:
זאת העונה השלישית שבא אני עובד כמאמן במחלקת הנוער ובי"ס לכדורסל של אגודה בצפון.
מאז אמצע העונה השנייה נוצרו מצבים שהקשו מאוד כגון:
- בעונה שעברה חמשת המשכורות האחרונים לא שולמו במולאם או ששולמו באיחור או שלא שולמו כלל. האגודה לראשונה מאז שאני מאמן שם נתנה לנו לחתום על החוזה המציין שכל החובות ישולמו עד סוף העונה הנוכחית (לא צוין מה לגבי הריביות וכ"ד). נכון להיום לא קיבלנו שום העתק חתום בחזרה. (נכון להיום יש חוב של משכורת אחת + כ 300 ומשהו שקל).
- במשך שתי העונות האחרונות החלה האגודה להוריד ממשכורתנו כספים עבור פנסיה, נכון להיום הכספים לא הופרשו לשום קרן. (גם כאן ע"פ החוזה הדברים אמורים להיפטר עד סוף עונה זו).
- במשך כל תקופת עבודתי באגודה לא נזקף לזכותי שום יום מחלה או חופש. להפך, כל פעם שחליתי או אפילו כשיצאתי לירח דבש, נאלצתי אני למצוא פתרון למחליף, שברוב המקרים נאלצתי לשלם למחליף מכיסי.
- העונה התחלתי את עבודתי במחלקת הנוער עם קבוצת ילדים (לאחר שכנועים רבים שזה יהיה הכי טוב מקצועית עבורי). בפועל קיבלתי קבוצה של שאריות, ילדים שלא התאימו לאף מסגרת תחרותית ממשית. בפועל ע"פ החוזה שלא קיבלנו עד היום, הייתי צריך שיהיו לי 8 ילדים. בפועל היו לי בין 7 ל 8 ילדים, כאשר אחד מהם הועבר לקבוצה הבכירה יותר. לאחר חודשיים הוחלט על ידי ההנהלה לאחד את קבוצת הילדים עם קבוצה נוספת שלא היה בה מספיק ילדים, שאימן מאמן אחר. הובטח לי באותו רגע שאוכל להמשיך לקבל את משכורתי המלאה כשאאמן את השעות שלי (כ 6 ש"ש) בבי"ס לכדורסל - בבי"ס כצנלסון. הובטח לי שיש שם 2 קבוצות (כלומר שכאן אבצע 4 ש"ש) ו 2 ש"ש נוספות ימצאו לי מה לעשות.
כשהגעתי לבי"ס גיליתי שיש בפועל קבוצה אחת פעילה. הקבוצה השנייה מעולם לא נפתחה העונה. מה גם שמנהלת בי"ס אינה מאשרת שום פעולת שיווק בשטח בי"ס כל עוד אין אישור מהעירייה, אישור שע"פ ההנהלה אינו קיים כרגע.
במהלך התקופה הובטח לי למצוא פתרונות.
אחד הפתרונות שהועלו שאאמן קבוצת בנות בבי"ס אחר שאמורה להיפתח בקרוב. אך כשהזכרתי למנהל בי"ס לכדורסל שהשעות שבהם אוכל לאמן (בהתאם כמובן לסיכום שהגעתי בטרם העונה החלה) הינן מ 17.00 ומעלה בגלל עבודה שבה עסקתי עד לא מזמן בבקרים. השעות לא התאימו לפניות האולם. על כן האופציה הזאת ירדה מהפרק.
לאחר מכן התבקשתי לאמן את קבוצת הבנות של בי"ח נהריה בליגה למקומות העבודה. הסכמתי. שוחחתי עם האחראית בבי"ח, שאמרה שכרגע הם עסוקים בגיוס בנות, ושברגע שיהיה יעדכנו אותי. כך שאופציה זו אינה רלוונטית כרגע.
נכון להיום הודיעו לי שהולכים לקצץ לי במשכורת בעקבות העובדה שאני עובד רק בפועל 2 ש"ש, ולא משנה שהדבר אינו תלוי בי, ולא משנה שזה בניגוד להבטחות שניתנו לי (שרק בעקבותיהם הסכמתי בכלל לעבור לבי"ס).
ברצוני שוב לציין כמה נקודות כדי להיות תואם למקרה עד כמה שניתן (שוחחתי לרוב עם הודעות SMS עם ההנהלה, כך שאת רוב הדברים אוכל להוכיח על ידם):
1. הבהרתי בטרם העונה התחילה ששעות העבודה בהם אוכל לעבוד הינם מ 17.00 ומעלה.
2. הסכמתי לכל הצעה שניתנה לי (אפילו ביקשו שארכז את נושא המזכירויות למשחקים בתמורת לכך שיכירו בעוד 2 ש"ש, שאותם אני מבצע עד היום, אך נכון להיום לא בטוח שאכן יתחשבו בכך בכל הנגוע לגובה המשכורת).
3. ישנו חוזה שחתום על ידי (שלא קיבלתי שום העתק חתום על ידי האגודה ולא ידוע איפה הוא) שבו צויין גובה המשכורת שלי (2000 שקל ברוטו), וכן שאת החובות שיש לאגודה כלפיי ישולמו עד סוף העונה הנוכחית. לא כתוב שם האם יהיה פיצוי על זמן העיכוב (יותר מעונה כמעט), וכן הבטחה לשלם את הפנסיה שנוכתה על ידי האגודה אך לא הופרשו לשום קרן מזה שנתיים. בנוסף, ציינתי בכתב ידי בנספחים את שעות העבודה שבהם אוכל לעבוד (כפי שצויין בסעיף הקודם).
לאור כל הדברים הללו, מהם האפשרויות שעומדות בפניי? אם אתפטר יש לי זכות לתבוע פיצויים כדין מפוטר? האם העובדה שלא שולמה פנסיה ומשכורת מלאה אחת עד היום הינה עילה לתביעה נוספת?