שלום רב,
לפני כשנה התפטרתי ממקום עבודה, זאת לאחר קצת פחות משנה עבודה (הייתי מחוייב לפי חוק הודעה מוקדמת לפיטורים והתפטרות לתת הודעה על 11 חודשים שזה יוצא 18.5 ימים הודעה מוקדמת).
בלי לחשוב פעמיים נתתי חודש מלא (ולאחר בקשת המעסיק נתתי שבוע נוסף)
במהלך קבלתי לעבודה ביקשתי לקבל פיצויים בכל מקרה באם אעזוב או אפוטר (לפי סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין) , המנכל שמולו ביצעתי את הדיון על חוזה העבודה, טען שלא מקובל, אך כן מקובל לתת את הפיצויים בכל מקרה (פרט למקרים חריגים, כגון : מעבר לחברה מתחרה).
לאחר שהודעתי על התפטרותי, בשיחת הסיכום עם סמנכל החברה, הובטח לי באופן מפורש שאקבל את הפיצויים בתנאי שלא אעבור למתחרים, אתן את הזמן הדרוש, ואעביר כמו שצריך את התפקיד, מיותר לציין שאת שלושת התנאים קיימתי, את השבוע הנוסף נתתי לאחר שמנהלי ביקש ממני לתת עוד זמן, תוך שימוש בביטוי "זה ההבדל בין לסיים בסדר ללסיים לא בסדר" - ובכך העמיד אותי במצב לא נעים ודי מאיים מבחינתי.
לאחרונה הגשתי תביעה כנגד החברה, זומנתי לדיון בפני רשם תורן, במכתב כתוב שבפתח הדיון ייערך ניסיון פישור בפני נציגי ציבור.
שאלותיי הן:
1. האם בכלל יש סיכוי לתביעה לפי מה שתארתי?
2. מה אני עומד לעבור עכשיו (תהליך הדיון מול הרשם ונסיון הפישור - האם אותו תהליך?, תהליכים שונים? מתקיימים באותו יום?)
3. מה אני אמור להכין לפני הגעתי לדיון? (תהליך הדיון מול הרשם, ונסיון הפישור)
4. אני מייצג את עצמי, האם במהלך הדיון אני יכול להחליט לערב משהו לטובתי? (כגון חבר/קרוב משפחה שבא איתי)
5. מה הזכויות של הרשם? מה תוקף ההחלטה (גם במקרים כגון, אי הגשת כתב הגנה - שבינתיים מתעכב, אי הופעה לדיון וכו')
אשמח לקבל גם קישורים למאמרים בנושא.
כמו כן כפי שכבר הזכרתי אני מיצג את עצמי, לכן חשוב לי לדעת כמה שיותר פרטים על מנת שאוכל להגיע כמה שיותר מוכן לכל אחד מהתהליכים.
תודה רבה,
קובי