שלום רב,
אתן קצת רקע לגביי המקרה כי זה חשוב:
עבדתי בחברה מסויימת במשך 11 חודשים, השכר שלי היה לפי שעה ולא גלובלי. במהלך כל התקופה הייתי עובדת מצויינת וקיבלתי רק שבחים. התחתנתי בתאריך 17/08/09 ולפני החתונה המנכ"ל שאל אותי מתי אני רוצה לצאת לירח דבש, ואמרתי לו שחודש בערך אחרי החתונה, והוא הסכים.לאחר החתונה הזמנתי ירח דבש ל-6 ימים,לאחר ההזמנה שלחתי מייל לא רשמי למנהלת הישירה שלי, שאיתה היחסים היו ממש לא פורמליים, ועידכנתי אותה לגביי התאריכים. לאחר כמה שעות סמנכ"ל החברה קרא לי לשיחה,הוא נזף בי על כך שלא אישרתי את התאריכים הספציפים ועל כך שעידכנתי את המנהלת שלי במייל בצורה לא רשמית, למרות שכל ההתנהלות שלי מולה תמיד הייתה בצורה כזאת,כי היחסי עובד-מעביד איתה היו ממש ברמה חברית. הסמנכ"ל אמר לי שהתאריכים לא מתאימים לו, הסברתי לו שלא כ"כ היתה לי ברירה לגביי התאריכים כי לא היו הרבה אופציות,וכי לא העלתי על דעתי שאני צריכה לאשר את הימים הספציפים הללו מכיוון והמנכ"ל אמר שזה בסדר,הסברתי שכנראה היתה אי הבנה ושדבר כזה לא יחזור שוב, הסברתי שאין לי לצערי שום ברירה ואני לא יכולה להזיז את התאריך כי שינוי תאריך או ביטול היו מחייבים אותי בהרבה כסף שאין לי. התנדבתי אפילו לעבוד בימי החג כדי להשלים את הימים שאני לא אהיה.(בסוכות-הייתה הדממה בשבוע של החג והתנדבתי לעבוד בכל מקרה). אציין שהתקבלתי לחברה הזו לתפקיד סטודנטיאלי כך שלא חשבתי שלא יוכלו להסתדר בלעדיי ב-6 ימים האלה. לאחר הנזיפה דיברתי עם המנהלת הישירה שלי לגביי הנזיפה, שאלתי אותה אם יכול להיות שיפטרו אותי בגלל זה כי הייתי נורא מודאגת, היא אמרה לי לא לדאוג וש"לא מפטרים עובד טוב רק כי הוא דפק אותך פעם אחת"- אלה היו המילים שלה בדיוק. אז נרגעתי והמשכתי לעבוד. באותו יום נכנסתי לסמנכ"ל להתנצל שוב על העניין והוא אמר לי שהכל בסדר. טסתי לריח דבש וביום שחזרתי פיטרו אותי בגלל זה. אמרו לי להחתים כרטיס וללכת מיד הביתה. נתנו לי מכתב פיטורים בו כתוב "עבירת משמעת" ואת התאריך בו פיטרו אותי, ולא ציינו את תאריך תחילת העבודה. הפיטורים היו בתאריך 29/09/09, לא עשו לי גמר חשבון ולא שילמו לי ימי הודעה, התקשרתי כמה פעמים לשם אבל מנפנפים אותי בכל שיחה ולא אומרים לי אם ישלמו לי או לא. אני ממש מתוסכלת, גם כי פיטרו אותי לא בצדק וגם כי לא שילמו לי את 11 ימי ההודעה שמגיעים לי.
האם אני יכולה לתבוע אותם? מה כדאי לי לעשות?
תודה מראש.