פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מירה
שאל/ה:
האם זכאית לדמי אבטלה
21/9/2012
פרשתי מעבודה באוגוסט ש.ז . גילי 66.5 , החל מחודש זה אקבל קיצבה בגובה של כ- 4500 ש”ח ממשרד האוצר ( עבדתי כמורה במשרד החינוך) . בנוסף אני זכאית לקצבת ביטוח לאומי - כ2600 ש"ח . ובנוסף אעבוד במשרה חלקית על חשבון עיריה -2500 ש"ח.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
הגיל לדמי אבטלה
25/9/2012
הגיל המירבי לקבלת דמי אבטלה, ניקבע על פי תאריך הלידה.במידה, ואת ילידת מאי 1942 , ואילך תהיי זכאית לדמי אבטלה.
חיה
שאל/ה:
האם אפשר לדרוש דמי אבטלה אם קיבלתי באותו זמן דמי נכות?
20/9/2012
פוטרתי מהעבודה, וחתמתי על אבטלה, לאחר 3 חודשים קיבלתי קצבת נכות לפי המשכורת האחרונה שלי, אני יכולה לדרוש את דמי האבטלה שהגיעו לי על 3 חודשים האלו שלא עבדתי? מגיע לי לקבל אותם?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חיה
25/9/2012
עליך לפנות למוסד לבטוח לאומי, עם כל תלושי הכר, ומועד קביעת נכות על מנת לחשב את זכויותיך.
monaliza
שאל/ה:
קצבאות בטוח לאומי זקנה
19/9/2012
כראה אצל כמה אנשים מהבטוח לאומי אנשים זקנים כבר לא צריכים לחגוג הם שוכחים שישש לנו ילדים שרוצים להגיע לאמא לחגוג לכן לא חשוב להם לשלם את הקצבאה לפני החג בטח ההורים של המנהלים מסודרים ןלא חייבים לחכות לקצבאה סלחה שאני ככה מדברת אבל זה מהכאב חג שמח
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבאות זקנה
1/10/2012
המוסד לבטוח לאומי פועל על פי חוק, והעובדים מצווים לתת שרות על פי הנוהל , שבטוח לאומי מכתיב להם. ההתיחסות אינה אישית. אני בטוחה, שהעובדים היו שמחים לרצות את כל האוכלוסיה, זה לא בידם, צוהטענות לא צריכות להיות מופנית לעובדים. ליבי ליבי איתך, ועם כל האוכלוסיה הניזקקת, בברכת שנה טובה עו"ס טובה יששכרי
אורית
שאל/ה:
זכאות לדמי לידה ושמירת הריון
19/9/2012
שלום רב אני גרושה ואם חד הורית לילד בן 6 וליד בן שנה וחצי.
הרקע שלי לשאלה היא עבדתי שנתיים רצופות פוטרתי קיבלתי דמי אבטלה בסך 3200 ש"ח למשך 7 חודשים עבדתי בעבודה חדשה למשך חודשיים בשכר של 3500 ש"ח לחודש, ואז סיימתי לעבוד עקב שמירה הריון באישור רופא למשך חודשיים 60 יום עד הלידה.
1.האם במצב זה אני יהיה זכאית לשמירת הריון ומה יהיה סכום הקיצבה?
2.האם במצב זה אני יהיה זכאית לדמי לידה מלאים ומה יהיה סכומם?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
אורית
25/9/2012
עליך לפנות עם כל תלושי השכר, כולל האשור הרפואי המאשר מירת הריון, לבטוח לאומי, על מנת שיוכלו לחשב את זכויותיך.
אלונה
שאל/ה:
השתתפות בניתוח קיסרי
18/9/2012
אושרה לי תביעת נכות על בסיס 60% דרגת אי כושר ו 100% נכות רפואית משוקללת.התביעה הוגשה בעקבות תאונת דרכים וניתוחים בגב, בעקבות כל זה אני עתידה לעבור ניתוח קיסרי (אין אפשרות ללידה רגילה).
אבי
שאל/ה:
פציעת מטפלת - עובדת משק בית
18/9/2012
המטפלת של אמי נפלה ושברה את היד. מברור שעשיתי כל חובתי הוא לספק לה טופס 250 ולשלם לה 12 ימי עבודה כל השאר ביטוח לאומי משלים האם זה נכון ? בנוסף העובדת מסרבת לקבל את הטופס ואת התשלום של 12 יום - מה עלי לעשות ?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תאונת עבודה
25/9/2012
עליך לדווח לבטוח לאומי, אודות הארוע..וסרובה של העובדת לפעול על פי חוק.
שי
שאל/ה:
אי כושר-לתקופה זמנית?
16/9/2012
האם ביטוח לאומי חייב לזמן אותי לאותו הרכב וועדת (אי כושר), שקבעה זמנית את תקופת אי הכושר(לשנה)?
תודה מראש
שי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לשי
1/10/2012
הוועדה, שזימנה אותך וקבעה אי כשר זמני, זו הוועדה, שתזמן אותך בהמשך.
טל
שאל/ה:
חל"ת ודמי אבטלה לאחר לידה
14/9/2012
שלום ילדתי ב-21.3 ויצאתי לחופשת לידה עד ה-27.6, נשארתי בבית בחל"ת והגשתי את התפטרותי ממקום העבודה העיקרי שלי ב-1.9 לצורך טיפול בילדה. עבדתי במקום העבודה העיקרי 3 שנים. יש לציין כי התנאים במקום העבודה - 45% משרה + שעות נוספות, עבודה בשעות הערב (מרחק של 23 ק"מ). במקביל, המשכתי לעבוד במקום עבודה נוסף בהיקף של יום בשבוע בזמן החל"ת. כעת, אני מעוניינת לקבל דמי אבטלה. יש לי מספר שאלות: 1. האם עליי להמתין 90 יום מיום ההתפטרות כדי להתייצב בלשכה? במידה וכן, האם מדובר בהתפטרות מוצדקת ואוכל להגיש בקשה מיוחדת לקיצור 90 הימים? 2. האם הזמן של החל"ת ייחשב? 3. במידה ואתייצב לאלתר בלשכה ואהיה זכאית לדמי האבטלה רק בעוד 90 יום, האם הזמן שיעבור יביא לכך שכשאתייצב בעוד 90 ימים, כבר יתחילו להפנות אותי לעבודות "מתאימות" בעוד שאין לי סידור לילדה? * בלשכת התעסוקה הנחו אותי להתייצב מייד בלשכה, אך אני מוטרדת מכך שאם אתייצב עכשיו גם לא אקבל דמי אבטלה עד שיעברו 90 ימים וגם עוד חודשיים כבר יתחילו להפנות אותי לעבודות שונות, כשאין לי סידור לבתי ואני איתה בבית!!! אשמח להבהרות. תודה רבה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה
1/10/2012
בלשכת עבודה, הנחו אותך נכון, להרשם מייד על מנת לא לאבד מזכויותיך.
לשכת התעסוקה, פועלת על פי חוק. אי לכך, עליך יהיה להתמודד בהתאם לדרישותיהם ויכולתיך..
עידו
שאל/ה:
תשלום דמי ביטוח בריאות
13/9/2012
שלום רב,
בצעתי חישוב שנתי של סכום מס בריאות (מופיע בתלוש כ"דמי ביטוח בריאות" + "דמי ביטוח לאומי") אותו הייתי חייב לשלם לפי טופס 106 עבור שנת 2011. אופן החישוב בוצע כדלקמן: 3.5% עד לסכום של 4,984 שח' ו-12% 4,984-73,422.כפי שמופיע באתרים הרלוונטיים.
גיליתי שתוצאת החישוב לעיל היתה נמוכה מהתשלום בפועל. קרי שילמתי יותר ממה שהייתי צריך לשלם.
בפניה למעביד קיבלתי את התשובה הבאה: לאחר בדיקה בעניין זה נמצא כי תשלומים הנ"ל נלקחו כדין ואין טעות בדמי ביטוח הבריאות אותם שילמת.
מאחר והחישוב פשוט מאוד ביקשתי לדעת היכן טעיתי, אך נענתי בשלילה. האם המעביד חייב להסביר לי איך וכיצד הגיע לגובה תשלום זה???
תודה לעונים.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תלום בטוח בריאות
23/9/2012
מציעה לפנות להנהלת חשבונות במקום עבודתך, ובקש שיסבירו לך. במידה, והמעסיק אינו מעוניין להסביר, תוכל לתבוע בבית דין לעבודה, אך טרם, הייתי ממליצה לפנות לרואה חשבון.
יוסי
שאל/ה:
הבטחת הכנסה וחברה בע"מ רשומה על שמי
12/9/2012
לפני כ4 שנים הקמתי חברה בע"מ ואני הבעלים היחידים בחברה, במשך השנים עבדתי על פרסום הפטנט היחודי שאני מוכר בחברה ומחוסר תקציב וכספים לא הצלחתי לההגיע לרמת רווחים בסיסיים (הכנסה חודשית פחות מ 2000ש"ח) האם אני זכאי להבטחת הכנסה או כל תשלומים מביטוח לאומי כדוגמת השלמת הכנסה בעבר נרשמתי בלשכת תעסוקה אך לא אישרו לי תשלומי השלמת הכנסה כי אני הבעלים של חברה בע"מ (החברה הנ"ל)
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה ובעל חברה
23/9/2012
הבטחת הכנסה, משולמת על פי חוק, לאנשים, שאין ביכולתם להבטיח הכנסה למחיה. אין זה המקרה לגביך. להבנתי, אתה מסוגל להשתכר, אלא, שהתחום בו בחרת להשתכר, מכל סיבה שהיא, אינו מניב פרות.. אי לכך, במקביל, עליך לבחור בעיסוק, שממנו תוכל להתפרנס.
קובי
שאל/ה:
לכמה זמן תקפה תביעה להבטחת הכנסה?
11/9/2012
כלומר חתמתי בלשכה כל השנה עד יולי,ואז בכל חודש יולי לא חתמתי וחזרתי לחתום באוגוסט.האם אקבל את הקצבה כרגיל או שהיה עליי להגיש תביעה מחדש ?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לקובי - הבטחת הכנסה
1/10/2012
עליך לפנות ללשכת התעסוקה, ולנמק , את הסיבה לא הופעת במהלך חודש ימים , והתאם, יכוונו אותך.
צחי
שאל/ה:
קירבת עובד המקבל קצבת זקנה למעביד
11/9/2012
האם בעל חברה שהוא גם מנהל עבודה בחברה ומקבל ממנה משכורת נחשב כקרוב משפחה של המעביד? תודה
נדב אלבז
שאל/ה:
בעניין הבטחת הכנסה
11/9/2012
קיבלתי הבטחת הכנסה וביקשו ממני את העו"ש וראו שם הכנסות כסף מזומן שזה נובע בעצם מכרטיס אשראי חוץ בנקאי שניתן למשוך בו כסף ובסוף כל חודש זה יורד בהו"ק בחשבון והיות ואין לי כסף לכסות את ההוצאה אני מחכה יום אחד ולמחורת אני מושך מהכספומט דרך הכרטיס כסף מזומן ומפקיד בחשבון בחזרה וכך כל חודש זה חוזר על עצמו עד שיום אחד יהיה לי את האפשרות לכסות את זה לבד והם טוענים שזה נחשב הכנסה למרות שהוכחתי את דברי יש לציין שיש לי עוד הפקדות בחשבון מכספים שהורי עוזרים לי וזה לא קבוע ופעם אחת שקיבלתי עזרה מעמותה ופעם אחת שפתחתי חסכונות של הילדים והעברתי לחשבון שלי בסכום של 6000 ש"ח ועל כל דבר יש הוכחות ואסמכתאות מה ניתן לעשות?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
11/10/2012
כללי קבלת הבטחת הכנסה הן עפ"י חוק ועליך לפעול כלשון החוק ולעמוד בתנאים לקבלת הקצבה.
מ
שאל/ה:
קבלת מזונות מביטוח לאומי וביטולן לאור נישואים שניים
11/9/2012
שלום רב. אני גרושה + 2 ילדים אביהם של ילדי אינו משלם מזונות מאז שאנו גרושים ואני מקבלת את המזונות מבטל"א. אבקש לדעת אם אני נשאת בשנית האם זה יפגע בקבלת המזונות מבטל"א?