פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
בירור לגבי דמי אבטלה במשרה במקרה של צמצום אחוז משרה
27/12/2012
שלום, אני עובד בחברה גדולה כבר שנתיים ושלושה חודשים בשכר שבנוי מבסיס שעתי + בונוסים. במהלך השנתיים הראשונות השכר שלי היה נע 5.5-8K בחודש, בשלושה-ארבעה החודשים האחרונים ירדתי למשרה מצומצמת שבא עבדתי כ-8 שעות בשבוע כך שהשכר שלי ירד לכיוון ה1000-1700 בחודש. האם זה אומר שלא אהיה זכאי לדמי אבטלה\אהיה זכאי לדמי אבטלה מצומצמים מאוד או שיש דרך לבקש להתעלם מהחודשים ההלו או לעצור ממוצע של כל תקופת ההעסקה? תודה מראש, עידן.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עידן
הגיב/ה:
כן ישנה בעיה
28/12/2012
אני לומד בימים ראשון שלישי וחמישי מ9 בבוקר ועד 17:00 בצהריים מדובר בלימודים מאוד אגרסיבים (הקורס שלי הינו 7 חודשים ונחשב לקורס בוקר מהיר הקורס במתכונתו הרגילה הינו 16 חודשים) בשני ורביעי הייתי עובד עד עכשיו באותה חברה (שזו הסיבה למעשה שהשכר בחודשים האחרונים נמוך יחסית) אבל אין לי מספיק זמן לסיים פרויקטים כך שאם אמשיך לעבוד פשוט לא אוכל לסיים את לימודי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אמיר עטיה, עו"ד
הגיב/ה:
ביטוח לאומי
28/12/2012
באתר של המוסד לביטוח לאומי יש מחשבון בדיקת זכאות לדמי אבטלה וכן מחשבון הבטחת הכנסה
מילנה
שאל/ה:
דחיה של שמירת הריון
26/12/2012
שלום, אני בשבוע 31, בחודש ספטמבר קיבלתי מרופא אורטופד המלצה על שמירת הריון עקב בעיות בגב עם הקרנה לרגל וקושי בתפקוד. אך למרות זאת קיבלתי דחיה מבטוח לאומי, הסיבה: לא עבודה פיזית. מה אני אמורה לעשות עכשיו? אני לא מסוגלת לחזור לעבודה כי מאוד סובלת מכאבים ורוב הזמן במהלך היום אני שוכבת. בבקשה תמליצו לי מה לעשות.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דחיה של שמירת הריון
27/12/2012
לגשת עם ההמלצה של רופא האורטופד לרופא הנשים, ולרופא תעסוקתי. עליך קודם למצות ימי מחלה.
אמיר עטיה, עו"ד
הגיב/ה:
שמירת הריון
28/12/2012
סעיף 58 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 מגדיר את תנאי הזכות לגמלה כדלקמן: ""שמירת היריון" – היעדרות מעבודה בתקופת ההיריון המתחייבת בשל אחד מאלה: (1)מצב רפואי הנובע מההיריון והמסכן את האישה או את עוברה, הכל בהתאם לאישור רפואי בכתב; (2)סוג העבודה, מקום ביצוע העבודה או אופן ביצוע העבודה מסכנים את האישה בשל היותה בהיריון, או את עוברה, לפי אישור רפואי בכתב, ולא נמצאה לה עבודה חלופית מתאימה על ידי מעבידה."
אם את חולקת על החלטת פקיד התביעות עלייך להגיש תביעה כנגד החלטת המוסד לביטוח לאומי בבית הדין האזורי לעבודה.
שרונה
שאל/ה:
ימי זכאות לשמירת הריון
25/12/2012
בתאריך 30 לנובמבר יצאתי לשמירת הריון ,זה היה יום העבודה האחרון שלי . רציתי לדעת מאיזה יום לידה אני יהיה זכאית לדמי שמירת הריון?
אני
שאל/ה:
אבטלה ופתיחת תיק בביטוח הלאומי
24/12/2012
אני מפוטרת בעוד כמה ימים אשמח אם תוכלו לעזור לי 1. האם קודם פותחים תיק בביטוח לאומי ואח"כ מתייצבים בלשכת התעסוקה? 2. אני מתכננת להגיע ללשכת התעסוקה מיד עם עזיבתי אך לאחר שבוע אני טסה לחודשיים לחו"ל ורק כשאחזור אתחיל לחתום באופן קבוע. שאלתי היא איזו תביעה במקרה אני צריכה להגיש לביטוח לאומי? האם דין וחשבון רב שנתי לתשלום חודשי? האם תביעה לדמי אבטלה?
תודה!
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
25/12/2012
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67.
ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך -היית מבוטח בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
ג. את מובטלת.
יש לבדוק את מעמדך הביטוחי בבבטל"א ותשלום דמי ביטוח כסדרם.
באתר הבטל"א קיים מחשבון דמי אבטלה.
יש להתייצב מוקדם ככל הניתן בלשכת התעסוקה לצורך שמירה על זכאותך.
א -ח-קנדי
שאל/ה:
אם המוסד לביטוח לאומי לא טעה בהפסקת הקצבה?
24/12/2012
אבא עם 80 אחוז בניידות מזה 30 שנה לא משתמש בכסא גלגלים כיום בן 88 נפסל מלנהוג לפני שנה קיצבת הניידות הופסקה אני נוהג עבורו וברשותו רכב אנו גרים באותו בית הרכב נרכש עי הלואה עומדת לפני 4 שנים האם המוסד לביטוח לאומי לא טעה בהפסקת הקצבה?
רינת
שאל/ה:
החזרים שמגיעים לי כמקבלת קצבת בטוח לאומי
22/12/2012
אני פנסיונרית של משרד החינוך מאז פרישתי עובדת כגננת מחליפה כשקוראים לי. אחרי 4 שנים הסתבר לי שאין להוריד לי בטוח לאומי, ובטוח בריאות ,היות ואני מקבלת קצבה מבטוח לאומי. אחרי חודשים רבים הצלחתי לגרום למשרד החינוך להחזיר לי שנתיים מתוך ה4 שנים שהם בתור מעביד חייבים לי.את השנתיים הנותרות הם טוענים שבטוח לאומי חייב להחזיר לי. בבטוח לאומי אמרו לי שהמעביד צריך להחזיר לי. מה עושים?
ענת
שאל/ה:
הפחתת שר״מ מדמי הסיעודי של מכבי
22/12/2012
הקשר לביטוח לאומי קריטי. אשפוז בבית חולים ושינוי בסכומי השר״מ יועברו אוטומטית למכבי והם באופן חד צדדי יפחיתו את דמי הסיעודי. הרבה דברים בקרן הסיעוד של מכבי נראים לי לא חוקיים ולכן מכבי עברה ב 2008 לביטוח סיעודי ע״י חברת ביטוח (כלל אני חושבת). לסיעודיים שהוכרו ע״י ביטוח לאומי כבר אז כסיעודיים, אין אפשרות לעבור לכלל.
גורי
שאל/ה:
הקדמת קצבאות הביטוח הלאומי דצמבר 2012
20/12/2012
שלום רב, לדאבוני הביטוח הלאומי לא מפרסם ברור האם יוקדמו החודש הקצבאות לרגל חג המולד [ דצמבר 2012] רציתי לדעת האם יש דברים בגו? אם כן מתי ?
שי
שאל/ה:
ועידה רפואית אחוזי נכות
19/12/2012
כרגע אני נמצא באישפוז יום בבית חולים שיקומי והשיקום יקח זמן רב יש לי ועידה רפואית קרובה יש לי כבר 100 אחוז זמנית האם הנכות הזמנית תמשך
אמיר עטיה, עו"ד
הגיב/ה:
ועדה רפואית
19/12/2012
שלום רב,
הוועדה קובעת את אחוזי הנכות בהתאם לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956. לא ניתן לדעת מה הסיכויים להמשך קבלת אחוזי הנכות על בסיס המידע שניתן בשאלתך. מומלץ שתפנה לקבלת יעוץ מקצועי
דןן
שאל/ה:
הבטחת הכנסה לסטודנט-הבהרה
19/12/2012
שלום, אני סטודנט לתואר שני, ושלחתי בקשה להבטחת הכנסה מהביטוח הלאומי, וכמובן קיבלתי תשובה שלילית, הייתי רק רוצה לקבל הבהרה לגבי השילוב בין סעיף 3 (4) לחוק הבטחת הכנסה, התשמ"א-1980 ולבין סעיף 6 (א) (ב) לתקנות הבטחת הכנסה, התשמ"ב-1982 בסעיף 3 מדובר על מי לא יכול לקבל הבטחת הכנסה ובסעיף 6 מוסבר המושג "מוסד" וכתוב "מוסד לימודים שמסלול הלימודים בו אינו עולה על 12 חודשים" השאלה שלי אם אני לומד במסלול לימודי ערב 13 חודשים אז מגיעה לי הבטחת הכנסה? או ההפך אם אני לומד 11 חודשים אז מגיעה לי הבטחת ההכנסה.?
תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
25/12/2012
בנסיבות הענין תוכל לעשות שימוש במחשבון באתר הבטל"א.
במקרה הצורך תוכל לפנות לסניף הבטל"א לבדיקה ספציפית של זכאות.
משה
שאל/ה:
תיייר עם ויזה A2 - ביטוח לאומי
18/12/2012
אני בעל דרכון צרפתי עם ויזה A2 (סטודנט) מאז 2001. לא שילמתי וגם לא קיבלתי שירותים מהביטוח לאומי. (יש לי ביטוח רפואי פרטי) כעת אני רוצה לעבוד עם תלוש, האם ייקחו ממני מהתלוש ביטו"ל? והאם אוכל לקבל שירותי רפואה לא פרטיים?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תייר עם ויזה a2 - בטוח לאומי
25/12/2012
על מנת, שתוכל לעבוד, עליך להסדיר את הסטטוס במשרד הפנים.
נעמה
שאל/ה:
עובד במשמרות-תקופת אכשרה
18/12/2012
שלום, עד לפני מספר חודשים עבדתי במשמרות ולאחר שפוטרתי מעבודתי הגשתי בקשה לדמי אבטלה. השאלה שלי מתייחסת לתקופת האכשרה ובפרט למשפט: "עובד במשמרות - משמרת שהתחילה לפני חצות הלילה והסתיימה לאחר חצות הלילה תיחשב כשני ימי עבודה, ובלבד שהמשמרת הבאה לא התחילה באותו יום קלנדרי". למיטב הבנתי הגבול הוא חד - כלומר חצות ומשמרת שהחלה כ-10-20 דקות לפני חצות והסתיימה כ-8 שעות אחרי חצות גם נחשבת ל-2 משמרות. האם זה נכון? מה אומר החוק/התקנה בדיוק? במוסד לביטוח לאומי נאמר לי שאם המשמרת התחילה 10-20 דקות לפני חצות, זה לא נחשב...(הם לא יודעים להגיד מתי זה כן נחשב..) וכבר קראתי את החוק של ביטוח אבטלה ואין שם התייחסות מפורשת לעניין משמרות שהחלו לפני חצות והסתיימו אחרי... אגב, בהתחלה, כשפניתי למוקד של ביטוח לאומי, לא היה להם מושג ירוק על מה אני מדברת והייתי צריכה להפנות אותם לאתר... אני רק רוצה לדעת האם יש מקום לפרשנות? האם אני יכולה לעמוד על כך שמשמרות כאלו יחשבו ל-2 ימי עבודה? תודה מראש נעמה
נפתלי
שאל/ה:
קצבת נכות מהעבודה
17/12/2012
שלום.
אני מקבל קצבת נכות חודשית מהמוסד לביטוח לאומי בגין % נכות מהעבודה , שאלתי :
1. ברגע שאפסיק לעבוד לפני גיל 67 מה יקרה לקצבה הזו האם היא תיפסק.
2. מה יקרה לקצבה הזו ברגע שאגיע לגיל 67 שנה .
3. האם בגיל 67 ניתן להפוך קצבת נכות זו לנכות כללית .
תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבת נכות
25/12/2012
מקבלי קצבת נכות כללית את קצבת הנכות הכללית עד גיל הפרישה. מגיל הפרישה, יתחילו לקבל ק. זקנה בלבד. במידה וקיבלת קצבת נכות בסמוך לגיל הפרישה, קצבת הזקנה לא תפחת מקצבת הנכות.
karnafi
שאל/ה:
בירור זכויות בנוגע לקצבאות
17/12/2012
היי ושלום רב הנני אב רווק לילדה בת שנה וחודש אני חי מקצבת הבטחת הכנסה בסך 1570 ש"ח. אם ביתי חיה מקצבת נכות בסך 4200 ש"ח עקב היותה חולה בדלקת פרקים כמו כן מקבלת קצבת ילדים בסך 420 ש"ח. ברצוני לדעת במידה ואנחנו ידועים בציבור האם הקצבת הבטחת הכנסה שלי נפגעת? או איך עובד החישוב הכללי בביטוח לאומי? בתודה מראש.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
בירור זכויות
25/12/2012
זכאות להבטחת הכנסה מחושבת על פי מבחן הכנסות, שלך ושל בת זוגתך.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
בירור זכויות
25/12/2012
זכאות להבטחת הכנסה מחושבת על פי מבחן הכנסות, שלך ושל בת זוגתך.
יעקב
שאל/ה:
חזרה מחו"ל ודמי ביטוח לאומי
17/12/2012
עבדתי בחו"ל כשכיר במשך כשנה ושילמתי שם ביטוח לאומי. חזרתי לארץ האם אני חייב לשלם גם בארץ דמי ביטוח לאומי על תקופת שהותי בחו"ל.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי בטוח לאומי
25/12/2012
על מנת לשמור על רצף זכויות , עליך לשלם דמי בטוח לאומי בארץ.