פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מיטל וסרמן
שאל/ה:
הבטחת הכנסה כרווקה
3/12/2012
שלום אני כרגע רשומה בלשכת תעסוקה ומקבלת הבטחת הכנסה יש לי אופציה לעבודה חלקית בהתאם למגבלותיי השכר עומד על 2800 ש"ח האם זכותי להבטחת הכנסה מתבטלת או נוספת למשכורתי הדלה ? תודה לכם
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
11/12/2012
עליך לבדוק את מעמדך הביטוחי ותנאי קבלת הבטחה הכנסה בהתאם לשינויים מול הבטל"א.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אלכס רוט
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה לאחר פחות משנה
2/12/2012
שלום, פוטרתי לאחרונה לאחר 10 חודשים בהם עבדתי בחברת הייטק. קודם לכן עבדתי כעצמאי במשך שנה וחצי ובמשך כל הזמן שילמתי דמי ביטוח לאומי. האם אני זכאי כרגע לדמי אבטלה? תודה, אלכס
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
11/12/2012
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67.
ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך -היית מבוטח בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
ג. אתה מובטל.
יש לבדוק את מעמדך הביטוחי בבבטל"א ותשלום דמי ביטוח כסדרם.
אנסטסיה
שאל/ה:
דמי אבטלה לאחר שחרור מהצבא
1/12/2012
שמי אנסטסיה ואני בת 20. יש לי 2 שאלות. הישתחררתי מהצבא אחרי שש חודשים עקב הריון. במהלך הריון לא יכולתי למצוא עבודה בגלל הריון. הגעתי לביטוח לאומי ואמרו לי שבגלל שאני מתגוררתי אם בעלי (לאותו הזמן הוא היה ארוס שלי) אני לא יכולה לקבל שום דבר. הגעתי גם לבקש עבודה בלשת התעסוקה ואמרו לי שבגלל הריון הם לא יולה לעזור לי. רציתי לישאול האם במהלך ההריון האיתי צריה לקבל איזשהו הכנסה נוספת?(גם אם אני האיתי גרה אם ארוסי שאחרי זה הפך לבעלי)? והשאלה השניה שלי היא שילדתי לפני חודשיים ובגלל שאין לי מה שישגיח ל על הילד אני נעלצת להישאר בבית ולא לעבוד. האם אני זכאית לאיזשהי הכנסה למרות שבעלי עובד?
הרבה תודות אנסטסיה
אמיר עטיה, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
1/12/2012
אנסטסיה שלום, באתר של המוסד לביטוח לאומי יש מחשבוני מיצוי זכויות; בדיקת זכאות לדמי לידה ובדיקת זכאות לדמי אבטלה בהם תוכלי להיעזר כדי לברר את זכויותיך. באפשרותך לפנות לסניף המוסד לביטוח לאומי הקרוב לביתך לברר האם את זכאית להבטחת הכנסה.
גלי
שאל/ה:
ניכוי מדמי אבטלה לחבר קיבוץ
29/11/2012
שלום, אני חברת קיבוץ וחותמת אבטלה כרגע. מדי חודש מנוכים לי מדמי האבטלה נכויים בגין היותי חברת קיבוץ בגובה 10% מהסכום לו אני זכאית (זאת בנוסף לניכויי ביטוח בריאות, ביטוח לאומי וכדומה). כשפניתי למוסד לביטוח לאומי וטענתי בפניהם שאין לי ולא הייתה לי בשנים האחרונות כל הכנסה מהקיבוץ בו אני גרה (נהפוכו - אני משלמת לקיבוץ לא מעט!), נאמר לי שכל עוד הקיבוץ מוסיף לדווח על כלל חבריו ולחלק את סך הוצאותיו בין כלל החברים (לעניין תשלום דמי ביטוח), נהנה הקיבוץ וחבריו מהתייחסות ייחודית שאינה קיימת לגבי בני העיר. בנוסף, נאמר לי שהסכום שמנוכה לי כעת, יהווה חלק מהבסיס לחישוב הגמלה אם אפגע בעבודתי, למשל. לטענתם, הניכוי מתבסס על החלטת בית הדין הארצי לעבודה (בעב"ל 1061/01). מיותר לציין שלמרות שהקיבוץ נהנה ממעמד כזה או אחר מהמוסד לביטוח לאומי, אני כחברת קיבוץ לא רואה מכך שקל... האם ידוע לכם על ערעור שהתקבל בגין הניכוי הלא המוצדק הזה? האם יש בידיי משהו לעשות?
יעקב
שאל/ה:
גיל מרבי לקבלת דמי אבטלה
29/11/2012
אני שכיר שמלאו לו 67 עומד להיות מפוטר בעוד חודש . יועץ פנסיוני ציין בפני שאני זכאי לדמי אבטלה עד גיל 70 .נא תשובתכם
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
29/11/2012
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67.
ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך -היית מבוטח בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
ג. אתה מובטל.
יש לבדוק את מעמדך הביטוחי בבבטל"א ותשלום דמי ביטוח כסדרם.
דניאלה
שאל/ה:
דמי אבטלה חישוב החלק החמישי
28/11/2012
לא ברור לי החלק הרביעי : מחלק השכר הגבוה מן הסכום היומי הבסיסי לחישוב הקצבאות עד ל-5 פעמים הסכום היומי הבסיסי 30%
כיצד מחשבים זאת? אם השכר היומי הבסיסי הוא 335 ש"ח נכון ל1.1.2012
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
29/11/2012
הפורום אינו מבצע חישובי זכויות. באתר הבטל"א קיים מחשבון זכויות מומלץ כי תעשי בו שימוש.
סבטלנה
שאל/ה:
קבלת אבטלה בגיל פרישה
28/11/2012
שלום אני עוד חודש אהיה בת 62 עובדת כרגע עם אני אפוטר מעבודה עקב פיטורים לא לפי רצוני אלה בגלל קיצוצים בגיל 62 האם אני אהיה זכאית לדמי אבטלה עד שאגיש מסמכים לפנסיה תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
29/11/2012
זכאות לדמי אבטלהה תלויה בנתונים רבים. מומלץ כי תסתייעי במחשבון באתר הבטל"א.
yn1977
שאל/ה:
קבלת דמי אבטלה לאחר לידה
27/11/2012
שלום רב, אני בשבוע 38 ויוצאת לחופשת לידה בסופ"ש הקרוב. שמעתי שיש מקרה ובו אפשר לקבל דמי אבטלה לאחר הלידה ואני רוצה לקבל חו"ד מקצועית. אני עובדת במקום העבודה הנוכחי כחצי שנה, ולפני כן עבדתי במקום אחר כחצי שנה. יש לי את הוותק הנדרש לצורך קבלת דמי לידה מעבודה קודמת.
השאלה שלי היא - אם אני מודיעה על התפטרות לפני הלידה, אני זכאית לקבל את דמי האבטלה לאחר סיום חופשת הלידה? ביררתי בביטוח לאומי ואמרו לי להתפטר לפני הלידה, ובכך חופשת הלידה שלי תהיה במשך 90 יום שצריך לחכות כדי לקבל את דמי האבטלה ולכן לאחר סיום החופשה אוכל להתחיל לקבל את דמי האבטלה. אנשים אחרים אומרים שחופשת הלידה לא נכללת בהמתנת ה 90 יום עד לקבלת דמי האבטלה. זה נכון?? הכל מבולבל לי ואני צריכה להבין בדיוק מה אני יכולה לעשות. תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
29/11/2012
הפורום אינו מייעץ בנושא התפטרות ו/או פיטורין.
מומלץ כי תבדקי את זכויותך באמצעות סניף הבטל"א ו/או יעוץ מקצועי.
יורם
שאל/ה:
קצבת זקנה אם יש שווי רכב
27/11/2012
לבעל שליטה יש הכנסות מהחברה כ 4000 ש"ח לחודש הבעיה שיש במשכורת גם שווי רכב לכן, האם השווי רכב עלול לפגוע בקצבת זקנה?
אודה מראש
אמיר עטיה, עו"ד
הגיב/ה:
בדיקת זכאות לקצבת זקנה
29/11/2012
באתר של המוסד לביטוח לאומי יש סימולטור לבדיקת זכאות קצבת זקנה תוכל להיעזר בו כדי לבדוק את זכאותך
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
29/11/2012
באתר הבטל"א קיים מחשבון זכויות. מומלץ כי תעשה בו שימוש.
זמירה
שאל/ה:
נכות מעבודה ויציאה לעבודה
26/11/2012
אני נפגעת עבודה ב- 45% כולל תקנה 15. אני מוכרת על בעיות נפשיות - דיכאון וחוסר יכולת לחזור למה שהייתי. הקצבה שלי דיי גבוהה כיוון שהייתי מנהלת בחברה עם שכר גבוה. לאחרונה קיבלתי הצעה לעבוד בעבודה אדמיניסטרטיבית רק כדי שתהיה לי תעסוקה בשכר נמוך משמעותית (שליש) בהשוואה למה שהשתכרתי כמנהלת, מדובר בשכר של כ- 10,000 ש"ח ברוטו (מול 30,000 ברוטו כמנהלת חברה).
האם עצם חזרתי לעבודה תהווה סיכון שביטוח לאומי ינסה להוריד לי חלק מהקצבה? חשוב לציין שמדובר בעבודה פשוטה שלא דומה למה שעשיתי בתור מנהלת בעבר ולכך אני לא מסוגלת לחזור. אני שואלת שאלה זו כי היו לאחרונה הרבה כתבות בטלויזיה ובעיתונות שדיברו על כך שהביטוח הלאומי מחפש לפגוע במקבלי קצבאות בכלל ובבעלי קצבאות גבוהות בפרט. האם יש מקום לחשש או שע"פ חוק אני יכולה לצאת לעבוד. האם הם יכולים לזמן אותי ע"פ סעיף 17 להערכה מחדש ולטעון שאם אני עובדת אזיי מצבי הנפשי השתפר ולכן יורידו לי חלק מהקצבה? אם אכן זה בסדר שאצא לעבוד אודה מאד להפניה לחוק באתר של ביטוח לאומי, לעמוד שבו יש התיחסות לנושא זה.
תודה רבה מראש!
אמיר עטיה, עו"ד
הגיב/ה:
סעיף 17 א לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי)
זמירה
הגיב/ה:
לא הבנתי את התשובה...???
28/11/2012
התכוונתי לסעיף 37 ולא 17 - זימון להערכה מחדש של המצב הרפואי...
השאלה היא אם אצא לעבודה האם עצם זה שיצאתי אפילו לעבודה ברמה נמוכה יותר ממה שעשיתי לפני התאונה, זה ייתן למוסד תרוץ או אופצייה לזמן אותי לבדיקה מחדש ולהורדת אחוזי הנכות - בטענה שהדיכאון השתפר בשל העובדה שאני עובדת...
תודה מראש, זמירה
שגיא35
שאל/ה:
חישוב ימי הכשרה וזכאות לדמי אבטלה
26/11/2012
במשך השנה וחצי האחרונות עבדתי בעבודה אחת בשכר שעתי ובשתי עבודות אחרות לאחריה בשכר חודשי. הבנתי שהיות שעבדתי בחלק מהזמן כעובד בשכר חודשי ובחלק מהזמן כעובד בשכר שעתי - אני "מוגדר" כעובד שעתי בחישובים, ולכן עליי לצבור 300 ימי עבודה בשנה וחצי האחרונות לצורך קבלת דמי אבטלה. במקום העבודה האחרון עבדתי בחודש בו פוטרתי 11 ימים (עד ה-11 לחודש) ושולם לי על אי מתן הודעה מוקדמת עד ה-23 לחודש (סה"כ 19 ימי עבודה). יש לי 2 שאלות - 1. האם נכון שבחישוב ימי האכשרה נספרים כל הימים כולל ימי אי מתן ההודעה המוקדמת (עד ה-19 לחודש) ? (ככה הבנתי מאתר ביטוח לאומי ומצו הרחבה של ביטוח לאומי שמצאתי באינטרנט). 2. היות שעבדתי במהלך השנה וחצי גם כעובד שעתי (בעבודה אחרת) - האם אותם 19 ימים עליהם שולם לי כסף (בחישוב שמכניס גם את אותם ימי אי מתן הודעה מוקדמת (מסעיף 1) ייחשבו לי כ-25 ימי עבודה כפי שהיה במידה והייתי עובד שעתי ? מופיע באתר ביטוח לאומי שעובד שעתי שעבד לפחות 18 ימי עבודה בחודש - ייספר לו כ-25 ימים, לכן בחיבור 11 ימי העבודה עם ימי אי מתן הודעה מוקדמת הגעתי ל-19 ימים - האם ייספרו לי כ-25 ימים ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
29/11/2012
באתר הבטל"א קיים מחשבון זכויות אבטלה. הפורום אינו מבצע חישובי זכויות.
יוסף ביתן
שאל/ה:
הגבלת הישתכרות כאשר מועלת תקנה 15
26/11/2012
שלום היה לי נכות מעבודה 37% לאחר הפעלת תקנה 15 נהיה לי 49% . יש לציין שהחישוב נעשה לפי 32000 שח לרבעון. שאלתי היא כמה אני יוכל להישתכר מבלי שזכויותי יפגעו בביטוח לאומי תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
29/11/2012
הפורום אינו מבצע תחשיבים ובכל שאלה הינך רשאי לפנות לרו"ח ואו לסניף הבטל"א.
אגם
שאל/ה:
חישוב דמי לידה לעצמאיים
25/11/2012
לפני כשנתיים ילדתי וביטוח לאומי שילם לי דמי לידה לפי חישוב רווח חודשי ממוצע. לא עבדתי חצי שנה כך שהממוצע החודשי ירד. כשפניתי אלייהם ואמרתי להם שלדעתי כמו שאני מבינה את החוק, החישוב הוא על פי 3 חודשים אחרונים לפני לידה, ממש כמו השכירים והם אמרו לי שזה לא נכון. היכן האמת המשפטית? איך באמת נעשה חישוב לעצמאיים והאם תוכלו להפנות אותי למקור בחוק? תודה רבה
ערן
שאל/ה:
טענות שווא לחוב לביטוח לאומי
24/11/2012
שלום רב, אני סטודנט כבר 5 שנים ובמהלך התקופה הזו כבר פעמיים שולחים לי מכתבים כי יש לי חוב בביטוח לאומי למרות שאני עובד באופן מסודר בכל התקופה. בפעם הראשונה אכן הגעתי אליהם והסדרתי את העניין ע"י הצגת תלושי שכר. לפני כחצי שנה נשלח י מכתב כי שוב יש לי חוב שלא היה ולא נברא ואף הגדילו לעשות ושלחו פנקס תשלומים. האם יש אפשרות לתבוע אותם על התראות לשווא? הרי הם מקבלים הפקדות עבורי והעובדה שאני סטודנט גורמת להם כל פעם מחדש לשלוח לי מכתבים בלי לברר כלל!.. אודה לתשובתך, כי ממש מאסתי מהתופעה הקלוקלת הזו
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
29/11/2012
מומלץ בנסיבות הענין כי תפנה לבטל"א בכתב ו/או תקבל את תגובת הבטל"א בכתב. במידה והתגובה לא תניח את דעתך מומלץ כי תסתייע ביעוץ מקצועי.