פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מרסל
שאל/ה:
פגיעה בקצבה בשל אי הגעה חד פעמית
20/2/2012
אני חותמת בלשכה ומקבלת הבטחת הכנסה השאלה שלי היא האם כיוון שפספסתי פעם אחת החודש את יום ההתייצבות שלי לא תשולם לי הקצבה החודשית?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אדהם
שאל/ה:
נכות כללית לאחר אירוע מוחי
20/2/2012
אבא שלי עבר אירוע מוחי לפני 8 חודשים ואושפז בבתי חולים למשך חודש הן בית חולים רגיל והן בבית חולים לשיקום . עד עצם היום הוא בטיפול פיזותרפי . הגיש תביעת נכות כללית אך היא נדחתה מהסיבה " כי אין 90 ימים רצופים בהם הכנסתך מעבודה נמוכה מ 60% מהשכר הממוצע . את האמת סיבת הדחיה איננה מובנת לי . ואהיה אסיר תודה אם תואילו להסביר לי בשפה פשוטה את סיבת הדחיה . הערה : אירוע המוחי אשר נגרם לאבי היה לאחר שחזר מעבודתו במס' שעות . האם אפשר להגיש תביעה חדשה לנכות עבודה או שלא . תודההההה לכם מראש.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות כללית
22/2/2012
" כי אין 90 ימים רצופים בהם הכנסתך מעבודה נמוכה מ 60% מהשכר הממוצע" . משמע ישנה הכנסה גבוהה מהנידרש בחוק.
מומלץ כי תבדוק את הזכאות מול מוקד הבטל"א 6050* שכן כפי הנראה הנכות רפואית כבר נקבעה והמניע לדחייה הוא כושר השתכרות.
רחלי
שאל/ה:
מעסיק עיקרי ומעסיק משני
19/2/2012
שלום, אני עובדת בשתי עבודות. באחת אני משתכרת כ-6000 ברוטו ובשניה כ-2000 ברוטו. כאשר אני קובעת את המשכורת הגבוהה כמעסיק העיקרי- אני לא יכולה לבצע תיאום דמי ביטוח לאומי. לכן חשבתי לקבוע את המשכורת הנמוכה כמעסיק העיקרי וכך לבצע את התיאום. השאלה שלי היא האם זה אפשרי, ואם כן- האם זה ישפיע על ערך נקודות זיכוי ממס שאני מקבלת מהמעסיק העיקרי? יש משמעות לגובה המשכורת בקבלת נקודות זיכוי ממס?
דנה דדון
שאל/ה:
הפסקה בדמי אבטלה לאקדמאית
19/2/2012
שלום רונן,
פוטרתי עכשיו מעבודה ואני רוצה להתחיל לחתום אבטלה. אני אקדמאית בת 31 ועד כמה שידוע לי מגיעים לי 100 ימי אבטלה.
אני רוצה לחתום אבטלה חודשיים ולצאת לטיול של חודש וחצי חודשיים.
האם אני אוכל אחרי הטיול להמשיך לנצל את שאר הימים המגיעים לי?
רווית
שאל/ה:
החמרת מצב בביטוח הלאומי - תאונת עבודה
19/2/2012
שלום רב
עברתי תאונת עבודה ונקבעו לי אחוזי נכות. לאחר התאונה יצאתי לשמירת הריון וחופשת לידה וטרם שבתי לעבודתי (עברה שנה) בינתיים, מצבי החמיר ופניתי לקופת חולים לקבל אישור על החמרת מצב לביטוח הלאומי - הרופא התעסוקתי סרב לתת לי את האישור הזה מכיוון שאני לא עובדת. האם מכיוון שאינני עובדת עקב חופשת לידה ומצבי החמיר אני לא אוכל לעשות החמרת מצב בביטוח לאומי? נא עזרתכם
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
19/2/2012
דיון מחודש בדרגת הנכות עקב החמרה במצב הרפואי
נכה עבודה בעל דרגת נכות יציבה (לצמיתות), שהייתה החמרה במצבו, רשאי לבקש קביעה מחודשת של דרגת נכותו, ובלבד שעברו 6 חודשים מן הקביעה האחרונה של דרגת הנכות (בהסכמת רופא מוסמך של המוסד לביטוח לאומי אפשר לדון בקביעה מחודשת של דרגת הנכות לפני תום ששת החודשים האלה), ויש בידו תעודה רפואית המאשרת שמצבו הוחמר וההחמרה היא תוצאה מן הפגיעה בעבודה, שלאחריה נקבעה דרגת הנכות. לא תתקבל אלא תעודה מאת רופא שהוסמך לכך על ידי קופת החולים.
רופא מוסמך של המוסד לביטוח לאומי רשאי אף הוא לבקש בדיקה מחודשת של נכה עבודה בעל דרגת נכות יציבה, אם עברו 6 חודשים מן הקביעה האחרונה של דרגת הנכות. אם הנכה לא התייצב לבדיקה המחודשת בלי סיבה מניחה את הדעת, רשאי המוסד לביטוח לאומי להפסיק את תשלום הקצבה לנכה עד שיתייצב לבדיקה.
דיון מחודש עקב ירידה ניכרת בהכנסות
נכה עבודה בעל דרגת נכות יציבה בשיעור של 20% לפחות, רשאי לבקש הגדלה של דרגת נכותו, אם עקב הפגיעה בעבודה חלה ירידה ניכרת בהכנסותיו. את הבקשה יש להגיש, אם חלפו 12 חודשים מהקביעה האחרונה של דרגת הנכות, ולא יותר מ–60 חודשים.
סימה
שאל/ה:
בקשה להחמרת מצב רפואי וזימון לוועדה רפואית
19/2/2012
מוכרת במ"לל מ95 לפני כשנה העלו לי לאובדן כושר 74 מקומם כי אין שום זכויות,רפואי 53, מאז חלה החמרה הגשתי שוב בקשה והוספתי חוו"ד פסיכיאטר שקבע 40% , בביטוח קבעו על הנפשי 20 ואז כל היתר, מבקשת לדעת האם יתחשבו בחוו"ד פסיכיאטר? האם יתייחסו לכל ההחמרות האחרות גם? האם יכול להיות שיעלו אחוזים ללא נוכחותי? אודה לתשובה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
19/2/2012
בנסיבות הענין ומחוסר הכרת כל הנתונים מומלץ כי תסתייעי ביעוץ מקצועי.
יוליה
שאל/ה:
עבודה חדשה וזכות לדמי אבטלה
17/2/2012
הייתי זכאית לקבלת אבטלה החל מ-19.02.2012, ( לאחר המתנה של שלושה חודשים, עקב התפטרות מעבודה קודמת). התחלתי לעבוד בעבודה חדשה ב-15.02.2012 והודעתי ללשכת תעסוקה על מועד תחילת העבודה. לאחר שלושה ימי עבודה התפטרתי בגלל אלרגיה שהתפתחה לחומרי גלם שעבדתי איתם. האם אני עדיין זכאית לקבלת דמי אבטלה מ-19.02.2012?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
19/2/2012
תביעה חוזרת לדמי אבטלה אפשר להגיש רק לאחר שחלפו 12 חודשים מתחילת הזכאות הקודמת.
בתביעה חוזרת חלים תנאי הזכאות כמו בכל תביעה.
על פי החוק, מובטלים שעדיין לא מלאו להם 40 שנה, והם מגישים יותר מתביעה אחת לדמי אבטלה בתוך 4 שנים, יופחתו להם תקופת תשלום דמי אבטלה וסכומי דמי האבטלה באופן הבא:
1. תקופת תשלום דמי האבטלה - התקופה המקסימלית בעד כל התביעות לדמי אבטלה לא תעלה על 180% ממספר הימים המרביים. כלומר מי שקיבל דמי אבטלה בעד כל הימים המרביים, ולאחר מכן הגיש בקשה נוספת לדמי אבטלה, ולא חלפו 4 שנים מיום תחילת הזכאות הקודמת, יקבל בפעם השנייה דמי אבטלה רק בעד 80% ממספר הימים שמגיעים לו. לאחר מכן הוא לא יהיה זכאי יותר לדמי אבטלה עד לתום 4 השנים.
2. סכום דמי האבטלה בתקופה הנוספת לא יעלה על 85% מדמי האבטלה המרביים.
מיכאל
שאל/ה:
אבטלה. הייתי מספר ימים בדמי אבטלה
17/2/2012
ומצאתי עבודה כאשר דמי אבטלה הינם 7500 ש"ח ושכר במקום החדש הוא 5500. נוצר פער בכ 2000 ש"ח (לחתום לדמי אבטלה יותר משתלם כלכלית), האם יהיה זכאי להשלמת שכר ? תודה
פנינית
שאל/ה:
תביעה מול ביטוח לאומי או משרד הבריאות
16/2/2012
שלום לך אני חיבת עזרה , עברתי אירוע מוחי לפני כשנה וחצי מאז איני נוהגת , יש לי חולשה ברגל ימין ומשרד הבריאות נתן לי 80% נכות כשהגשתי לביטוח לאומי נשלחתי לוועדה שאישרה לי 0% ניידות כמובן שלא קיבלתי תשלום מהם וגם לא הגשתי עירעור כי אני קצת יותר טוב. במשרד התחבורה קיבלתי אישור לנהיגה עם תיבת הילוכים אוטומטית מאיץ בצד שמאל וחייב במחסום לדוושת המאיץ ועוד חובה לביקרות במכון הרפואי בסוף השנה. חובה לבצע מבחן נהיגה תוך 60 יום ( היום קיבלתי את המכתב כבר עברו 10 ימים נשאר לי 50 יום ). השאלה שלי : א. מי יממן את מורה הנהיגה? ב. האם אפשר להגיש על סמך זה תביעה לביטוח לאומי ? ג. אם אני צריכה להגיש תביעה למשרד הבריאות איך אני עושה את זה ? ( בפעם הקודמת הם פנו אלי ) אני מתחננת ענה לי כמה שיותר מהר תודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
16/2/2012
משרד התחבורה באמצעות המכון הרפואי לנהיגה קובע את מגבלות הנהיגה למי שקיימת או דווחה לגביו בעיה רפואית.
אין בידי מספיק מידע מדוע הביטוח הלאומי דחה את קצבת הניידות שלך אם נקבע לך נכות לניידות של 80%. הבטל"א אמור לפעול בהתאם להסכם הניידות עם המדינה. מדוע את מבקשת לתבוע את משרד הבריאות? בנסיבות הענין מומלץ כי תסתייעי ביעוץ מקצועי לצורך הבירור והערעורים.
פנינית
הגיב/ה:
בהמשך לתשובתך.....
16/2/2012
שלום ותודה על תשובתך המהירה האם יכול להיות מצב שבו משרד התחבורה קובע מגבלת ניידות וביטוח לאומי לא מוכן לשלם את קיצבת הניידות ? ביטוח לאומי טען שגובה הניידות שנקבע על ידי משרד הבריאות גבוה מידי , אבל לא ציפיתי שבוועדת הערר שהם שלחו אותי אליה יבטלו לי את הנכות לחלוטין, מה שגם לא ברור ששרד התחבורה קובע שיש נכות ניידות וכמו שאתה אומר הם המחליטים על מגבלת נהיגה. אין לי מושג מה לעשות מי אמור לעזור לי לממן את האיבזר לרכב ובכלל את שיעורי הנהיגה שהם גבוהים מאוד למי שחי מביטוח לאומי. אני רוצה לגשת שוב לוועדה במשרד הבריאות בשביל שאולי הם יאשרו לי שוב אחוזי נכות ולהגיש שוב לביטוח לאומי. האמת אני לא יודעת מה לעשות קודם. הלוואי והייתי יכולה לפנות ליעוץ מיקצועי אבל אין בידי הכסף , מצטערת ! תודה על העזרה
ליילה
שאל/ה:
כנכה כללית איך אני יכולה לקבל עבודה בביטוח לאומי?
16/2/2012
אני סובלת מדיכאון וגם נמצאתי ,כשאשפזתי את עצמי מרצון ,כבעלת אישיות גבולית. בשל התעללות והזנחה בילדות ובנעורים. בנוסף אני סובלת מסכרת ודלקת פרקים שהתפתחה מהסכרת. אני גם חולה ב COPD(מחלת ריאות כרונית פרוגרסיבית )שזוהי מחלה שברוב המקרים הי תוצאה של עישון שמעתי שיש עבודה לאנשים במצבי בביטוח לאומי באלפיים ש"ח לחודש .רציתי לדעת איזו עבודה זו ?כמה שעות ביום וכמה ימים בשבוע עובדים? למי עליי לפנות כדי לקבל עבודה זו ? ומה עליי לעשות כדי להתקבל לעבודה זו ,(כמובן אם היא תשמע לי כמתאימה לי )? והאם לא יעשו לי בעיות או צרות לעבור מעבור שהיא דיי סיוט בשבילי ושהשכר בה הוא יותר בגדר שכר סמלי אולם הופנתי לעבודה זו מ"אנוש" כמענה לבקשתי לקבל משרה מלאה עם שכר מכובד.כלומר פשוט עבדו עליי כששלחו אותי מ"אנוש" לעבוד בדוכנים של עמותת "שכולו טוב".לפני שהפנו לדוכני המכירה עבדתי בהוראה פרטית ולימדתי אנגלי ת ,מתמטיקה ועוד ..לפני כן עבדתי כאחראית ומנהלת בתחום המלונאות..אם תרצו אשמח להמשיך ולפרט לכם.. בתודה מראש על תשובתכם-ליילה .
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
16/2/2012
מומלץ כי תסתייעי ביעוץ של רווחה בקהילה לגבי הכוונה ופניה לשיקום מקצועי באמצעות הבטל"א.
רעות
שאל/ה:
זכאות לתו חנייה נכה
15/2/2012
שלום, מער לאחוזי הנכות הנדרשים של 60% ומעלה לשם קבלת תו חנייה של נכה ממשרד הרישוי כתוב "ושללא רכב בריאותו תיפגע", מיהו הגורם הרפואי אשר צריך לאשר זאת? האם ניתן להסתפק ברופא של קופת החולים או שצריך רופא מיוחד?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תו נכה
16/2/2012
תו נכה מאושר לנכה בהתאם להמלצת ועדה רפואית לניידות של משרד התחבורה או בהתאם לקביעת רופא משרד הרישוי עפ"י מסמכים רפואיים המאשרים קיום נכות.
רעות
הגיב/ה:
התייחסות ספציפית
16/2/2012
עו"ד כהן שלום, השאלה היא בהינתן נכות כללית של 75% אך אין ציון והתייחסות במסמכים הרפואיים ש"ללא רכב בריאותו תיפגע". האם אז צריך לנפק מסמך רפואי המתייחס לתנאי זה ואם כן מי הוא הגורם הרפואי ? או שמא מכלל המסמכים הרפואיים הם מגיעים להחלטה האם תיפגע בריאותו.
חיים
שאל/ה:
שינוי החוק בנוגע לבעלות על רכב לקבלת הבטחת הכנסה
15/2/2012
שלום. אבקש לדעת האם ביוני 2011 הכנסת שינתה את החוק שמאפשר קבלת הכנסה גם כאשר יש בעלות על רכב .. תודה ויום טוב. חיים
יורי
שאל/ה:
ימי מחלה- מהמעסיק או מביטוח לאומי
15/2/2012
כשאני מביא אישור ימי מחלה למעסיק ממי מסופו של דבר יוצא הכסף ? מהמעסיק? או מביטוח לאומי? יש אתר שיסביר לי את הפרט הזה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ימי מחלה
16/2/2012
כעקרון המעסיק משלם את שכרך בהתאם לאישור ימי מחלה. במקרה תאונת עבודה ובמידה והמעסיק חתום על תקנה 22 הוא אמור לשלם את שכרך ולקבל את התמורה מהבטל"א או שהבטל"א ישלם לך דמי פגיעה עד 90 יום. במקרה תאונה שאינה ת.ד. ניתן לתבוע תגמול בגין ימי מחלה עד 90 יום.
אריה
שאל/ה:
מציאת עבודה והמשך תשלום דמי אבטלה
15/2/2012
שלום
בהיותי בזמן אבטלה מצאתי עבודה אך לאחר חודש וחצי עזבתי מרצוני האם אני זכאי עדיין להמשך קבלת דמי אבטלה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
16/2/2012
תביעה חוזרת לדמי אבטלה אפשר להגיש רק לאחר שחלפו 12 חודשים מתחילת הזכאות הקודמת.
בתביעה חוזרת חלים תנאי הזכאות כמו בכל תביעה.
על פי החוק, מובטלים שעדיין לא מלאו להם 40 שנה, והם מגישים יותר מתביעה אחת לדמי אבטלה בתוך 4 שנים, יופחתו להם תקופת תשלום דמי אבטלה וסכומי דמי האבטלה באופן הבא:
1. תקופת תשלום דמי האבטלה - התקופה המקסימלית בעד כל התביעות לדמי אבטלה לא תעלה על 180% ממספר הימים המרביים. כלומר מי שקיבל דמי אבטלה בעד כל הימים המרביים, ולאחר מכן הגיש בקשה נוספת לדמי אבטלה, ולא חלפו 4 שנים מיום תחילת הזכאות הקודמת, יקבל בפעם השנייה דמי אבטלה רק בעד 80% ממספר הימים שמגיעים לו. לאחר מכן הוא לא יהיה זכאי יותר לדמי אבטלה עד לתום 4 השנים.
2. סכום דמי האבטלה בתקופה הנוספת לא יעלה על 85% מדמי האבטלה המרביים.