פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום אני בן 57 עובד במפעל כ17 שנים, לפני כחודש החלקתי בזמן עבודה כתוצאה מכך שברתי את ידי כרגע אני נימצא בחופש מחלה, ומטופל אצל פיזיוטרפיסיט ומחכה לוועדה רפואית פניתי לביטוח לאומי ונאמר לי שדמי ביטוח לאומי הם 75% ולא 100% האם זה נכון? שמעתי שיש אפשרות לקבל כסף גם מביטוח מעבידים או מקופות פרטיות איך עושים את זה
אסף שבת, עו"ד
הגיב/ה:
מענה לאלכס
11/3/2012
אהלן אלכס
ישנם כמה מישורים:
1. ביטוח לאומי - אני משער כי כוונתך לבסיס השכר שלפיו משלם הביטוח הלאומי במקרה של חופשת מחלה עקב פגיעה בעבודה שהינו 75% משכר רבע שנתי. ( תביעה לדמי פגיעה ) בהמשך יש לבחון הגשת תביעה לנכות.
2. חבות מעבידים - ככל שהייתה רשלנות מצד המעביד ניתן לשקול תביעה גם במישור זה.
3. ביטוחים פרטיים - יש לבדוק הכיסויים הרלוונטיים ולבחון הוצאת פיצוי / שיפוי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אורנה
שאל/ה:
תסמונת פיברומיאלגיה
11/3/2012
שלום, הובחנתי כלוקה בתסמונת פיברומיאלגיה הגורמת לכאבים מאוד חזקים ברגליים וכתוצאה מכך אני נעזרת בקביים דו צדדי על מנת לצעוד. הגשתי בקשה לגמלת ניידות לביטוח לאומי אך נעניתי בשלילה היות והליקוי אינו מופיע ברשימת הליקויים המזכים בגמלת ניידות. אבקש את עצתכם כיצד לפעול. בברכה אורנה
אסף שבת, עו"ד
הגיב/ה:
מענה לאורנה
11/3/2012
אהלן אורנה
עקרונית אם הליקוי אינו מופיע ברשימה הרי שזאת בעיה. יש לבחון את כל המצב ולראות אם ניתן במקרה הנדון לבצע "התאמה" לליקוי מוכר אחר ברשימה ( גם זה יערך בצמצום רב ).
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יעל
שאל/ה:
דמי אבטלה למי שלא מרגיש טוב
10/3/2012
שלום. האם יש אפשרות לקבל דמי אבטלה או קצבה מסויימת במידה ואני לא מרגישה טוב באופן כרוני ואני בתהליך של בדיקות רפואיות.? (אני עובדת כרגע במשרה מלאה בחברה פרטית וקשה לי מאוד) מה אני יכולה לעשות אני מיואשת :(
רות
שאל/ה:
זכאות עבור תלויים מביטוח לאומי
7/3/2012
שלום רב אני מקבלת נכות כללית בגלל שני ניתוחי לב פתוח להחלפת מסתמים,בעברי הייתי אחות עזבתי את המקצוע בגלל מצב בריאותי ,בשנת 2002 הפסקתי לעבוד קיבלתי נכות וכן תבעתי את ביטוח מנהלים שלי , במשך שנתיים קיבלתי מהביטוח מנהלים סכום מלא של קצבה וכן גם מהביטו הלאומי ,ביטוח לאומי הפסיק לתת לי עבור התלויים במקרה שלי עבור בני,באיזהו שלב ביטוח מנהלים החליטו להפסיק לי את הקצבה תבעתי אותם והם נתנו לי רק חמישים אחוז מהקצבה , נגשתי לביטוח לאומי כדי שיחזירו לי את הקצבה עבור בני הם לא מסכימים מזה כחמש שנים אני לא מקבלת עבור בני שאלתי היא למה אני לא מקבלת מהביטוח מנהלים אני מקבלת 1900 שח ובנוסף קצבה מלאה מביטוח לאומי עבור אובדן כושר בשיעור של 75 אחוז שאלתי היא מה אני עושה? אני בטוחה שמגיע לי תודה רות.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
19/3/2012
בנסיבות הענין המלצה לפנות ליעוץ אישי שיבחן את כל המסמכים והעובדות וינחה אותך בהתאם.
מרים
שאל/ה:
דמי אבטלה בפחות מ300 יום עקב חיפוש עבודה קודם התיצבות
6/3/2012
במשך שנים לא היתה לי עבודה קבועה רק מילוי מקום לתקופות של שבועות חודשים בחודש מרץ הסתיים המילוי מקום עדין לא הגשתי בקשה לאבטלה היות וכבר שנים כשמסתיים עבודה אחד מגיע שני, בחודש אפריל נקראתי לעבודה ל3 ימים וחודש אח"כ ליום אחד המתנתני עוד חודש לחפש עבודה והיות ולא נקראתי לשום מקום ניגשתי ללשכת התעסוקה להירשם. בביטו"ל דחו את בקשתי לאבטלה היות וחסרים לי 10 ימים ל300 ימי עבודה , אולם אין זה כ"כ נכון משום שכאשר נחשב את סיום העבודה בפועל כולל המילוי מקום ב1/5 יש 300 ימי עבודה ורק משום שהתיצבתי בחודש 06 כי כמו שתמיד עבדתי במילוי מקום ועבודות צצו לי מכל מיני מקומות ניסיתי גם הפעם ולכן ניגשתי רק אחרי חודש ללא כל עבודה ולכן הפסדתי דמי אבטלה . ואין כל סיבה הגיונית שאדם שמסיים לעבוד יגש מיד לרישום לאבטלה ליפול על הציבור בקבלת דמי אבטלה וצריך שגם ימתין כמה ימים ויחפש בעצמו עבודה, אבקש לקבל תשובה מהירה היות והגשתי ערעור לבית הדין לעבודה ובשבוע הבא יש לי דיון כמו"כ רציתי לדעת אם יש תקדימים שבית הדין אישר אבטלה בפחות מ 300 ימים תודה מראש לכל העוזרים
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
19/3/2012
אני מניח כי בית הדין לעבודה יאמר את דברו בסוגייה בעקבות ערעורך.
רונית
שאל/ה:
דמי לידה שהתקבלו בדצמבר 2011 ומס הכנסה בגינם
6/3/2012
ילדתי בדצמבר 2011, וקיבלתי דמי לידה בגין התקופה בה אקח חופשת לידה. (דצמבר 2011, ינואר 2012, פברואר 2012 ).אני שכירה אבל בעלי עצמאי ומחויבת להגיש דוח שנתי. בשל העובדה שכל ההכנסה תשוייך לשנת 2011 (השנה בה התקבל המענק) , אני מחוייבת בעודף מס בשנת 2011. (בעקבות הגשת הדוח האמור)
האם יש דרך להתגבר על חוסר הצדק הנ"ל ?(כמו פריסת חלק מההכנסה לשנת 2011 וחלקה לשנת 2012) נראה לי שניתן להגיש תביעה יצוגית בגין חוסר שיוייון זה
אסף שבת, עו"ד
הגיב/ה:
מענה לרונית
9/3/2012
אהלן רונית,
השא' מתאימה לפורום דיני מיסים אבל בגדול את ממוסה בגין השנה בה קיבלת את התקבול שזה בעצם כחלף הכנסה. רצוי כי תתייעצי עם יועץ מס, לגבי אפשרות פעולה וקבלת החזרי מס.
דנה
שאל/ה:
שכירה ועצמאית שאינה עונה להגדרה
6/3/2012
שלום, אני מדריכת ספורט שעובדת הן כשכירה והן כעצמאית (עוסק פטור). בביטוח לאומי אני מוגדרת כעצמאי שאינו עונה להגדרה". האם ההגדרה" עצמאי שאינו עונה להגדרה פוטר אותי מתשלום דמי ביטוח לאומי כעצמאית? (כלומר צריך לנכות דמי ביטוח לאומי רק מהכנסתי כשכירה). שאלה נוספת, מקום עבודה בו אני עובדת כעצמאית עם קבלות מנכה ממשכורתי כל חודש דמי ביטוח לאומי למרות שאני מוגדרת כעצמאי שאינו עונה להגדרה. לטענת אותו מקום עבודה רק לעניין ביטוח לאומי אני נחשבת שכירה וזאת מכיוון שאותו מקום עבודה חושש שתהיה תאונת עבודה במהלך עבודתי ולכן הם מנכים דמי ביטוח לאומי ממשכורתי כל חודש על מנת להיות מכוסים. האם הדבר חוקי? האם תשלום דמי ביטוח לאומי על מנת למנוע מצב של תביעת מעסיק בשל תאונת עבודה לא חל על המעסיק בלבד? האם עליי גם לשאת בתשלום דמי ביטוח לאומי? תודה מראש, דנה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דווח לבטוח לאומי
7/3/2012
עליך לדווח על כל ההכנסות, ובהתאם , יחשבו את תשלום דמי הבטוח.
יונתן
שאל/ה:
קבלת דמי אבטלה כאשר יש הכנסה פסיבית
6/3/2012
שלום האם הכנסה פסיבית (משכ"ד) פוגעת באיזשהו אופן קבלת דמי אבטלה? האם צריך לדווח עליהן לביטוח הלאומי במסגרת הבקשה לקבלת דמי אבטלה?
יוסף
שאל/ה:
החמרת מצב בביטוח לאומי לאחר תאונת עבודה
6/3/2012
שלום רב
נפגעתי בתאונת עבודה לפני שנתיים ונקבעו לי 10% נכות לצמיתות. קיבלתי מענק חד פעמי. כעת אני מרגיש שמצבי הוחמר ואני מעוניין לעשות החמרת מצב בביטוח לאומי. שאלתי היא נגיד ועשיתי החמרת מצב והועדה הרפואית החליטה שמצבי דווקא השתפר והורידה לי את הנכות - האם יהיה עליי להחזיר לי את דמי המענק שקיבלתי? תודה לעוזרים
עודד
שאל/ה:
תאונה בבית -ודמי תאונה
6/3/2012
שלום לכם, ברצוני לדעת האם אני זכאי לדמי תאונה-שקרתה בביתי מהביטוח לאומי.... לפני 2 חודשיים הרמתי משהו ובעקבותיו נגרמה לי פריצת דיסק חמורה-שניטרלה אותי כליל.(בקושי הולך-יושב-שוכב-עם כאבים עזים בלתי פוסקים כבר חודשיים....ואם לא תהיי ברירה אצטרך לעבור ניתוח בגב)....השאלה, אני מקבל דמי נכות נפשית- ולא עבדתי שזה קרה(ולא זכאי לדמי אבטלה)...האם אני עדיין יהיה זכאי לדמי תאונה(של ה 90- יום לפי הגדרת הביטוח הלאומי-אחרי שרופא ראה אותי בתוך ה 72 שעות הראשונות שזה קרה) למשך כל התקופה הזו?(למרות דמי הנכות הנפשית ולמרות שלא עבדתי בזמן שזה קרה)...או שזה מגיע רק למי שעבד באותו הזמן שזה קרה לו?או למי שלא מקבל דמי נכות כלל?? אשמח לתגובתכם בברכה .עודד.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תאונת בית
7/3/2012
אין כפל קיצבאות, אך אולי יש מקום להחמרה?... רפואה שלמה עו"ס טובה יששכרי
אלונה
שאל/ה:
תשלום לביטוח לאומי על חשבון דמי הביטוח
5/3/2012
שלום רב שאלתי היא אם אדם לא עבד לפני כעשרים שנה במשך תקופה מסויימת האם ביטוח לאומי יכול לדרוש את דמי הביטוח?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשלום בטוח לאומי
7/3/2012
יש לשלם כחוק מיסי בטוח לאומי, בהתאם לססטוס, גם אם לא עובדים, יש תשלום מינימלי, וזאת על מנת לשמר את הזכויות. בברכה עו"ס טובה יששכרי
יועץ למבוגרים
שאל/ה:
עובד שצבר מקסימום חדשי עבודה המזכים בקצבת זקנה
4/3/2012
נאמר לי כי 420 חדשי עבודה מזכים בקצבה מלאה. מה קורה עם אדם שטרם הגיע לגמלאות, צבר את מלוא החודשים, אך עובד רק לפעמים, לא כל חודש - האם עליו לשלם משהו לביטוח לאומי עד גיל 67 ? כמה? למה לא מודיעים לו אם אכן צריך לשלם? במה נפגעת הגימלה אם לא משלם? הבעיה עם מבוגרים מחוסרי עבודה במיוחד.
דוד
שאל/ה:
כיצד מחושבים ימי העבודה שלי לצורך זכאות לדמי אבטלה?
4/3/2012
שלום אני מועסק במשרה חלקית בהיקף של 66% במשך כחמש שנים. ימי העבודה שלי משתנים - לעתים אני עובד ממקום העבודה ולעתים מהבית. בכל מקרה - אני מקבל משכורת חודשית קבועה, בלי קשר למספר ימי העבודה, ואיני מחתים שעון נוכחות (בניגוד לעובדים השעתיים במקום העבודה שלי). כיצד מחושבים ימי העבודה שלי לצורך זכאות לדמי אבטלה? האם ניתן לראות את הנתונים הרלבנטיים בתלוש המשכורת?
אסף שבת, עו"ד
הגיב/ה:
מענה לדוד
11/3/2012
אהלן דוד השאלה במובהק שייכת לפורום דיני עבודה רצוי כי תפנה את שאלתך לפורום הנ"ל
ילנה
שאל/ה:
חוב לביטוח לאומי עבור שירותים מיוחדים
3/3/2012
שלום רב! יש לי שאלה לגבי חוב לביטוח לאומי. יש זוג, אישה נפטרה מסרטן, הייתה מקבלת שירותים מיוחדים, חודשיים וחצי אחרונים הייתה בהוספיס עם עזרה והשגחה צמודה של משפחה וגם עזרה בתשלום (מפני שמצבה היה קשה והיה צורך במטפלת צמודה). היום ארבע שנים לאחר שאישה נפטרה, ביטוח לאומי דורש מבעלה של האישה להחזיר חוב של 2.773 ש"ח בגלל שאשתו הייתה מאושפזת בחודשיים אחרונים לחיה בהוספיס. האם ניתן לעשות משהו, אולי להגיש בקשה לפטור מתשלום החוב? תודה רבה מראש, ילנה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חוב לבטוח לאומי
5/3/2012
חולה זכאי לקצבת סעוד, כל עוד הוא שוהה בבית/קהילה. בתקופת אישפוז בבית חולים/מוסד, אינו זכאי.
שקד
שאל/ה:
דמי לידה בופשת מחלה מוארכת עד הלידה
3/3/2012
היי ,אני בשבוע 36 להריוני,ובהמלצת אחות קופ"ח קיבלתי המלצה לנוח בבית ,עקב בעיות בריאות שקשורות בהריון (לחץ דם גבוה,בצקות,חלבון בשתן...) שאלתי היא כזו,אם אני לוקחת חופשת מחלה עד הלידה ממתי ואיך מחשבים לי את דמי חופשת הלידה? (אני לא רוצה שדמי הלידה יפגעו באיזשהו אופן....)
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חופשת מחלה ודמי לידה
5/3/2012
את זכאית לנצל את מלוא מכסת ימי מחלה, בהתאם לוותק שצברת..בצרוף אישורים רפואיים של רופא נשים..
שקד זהר
הגיב/ה:
תודה רבה על המידע :)
5/3/2012