פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום, אני עוסק פתור בקטגוריית תכנות, בקרוב איהיה זכאי לדמי אבטלה, השאלה שלי היא שבמידה ובתקופה בה אקבל דמי אבטלה, אני אצליח להרוויח קצת כסף מהעסק שלי, איך זה יבוא לידי ביטוי?זה יקוזז מהאבטלה או לא? הרי אני מגיש דוח שנתי בלבד ולא מצויין שם אפילו התפלגות ההכנסה על פי חודשים, אז איך בביטוח לאומי יודעים לקזז מההאטלה אם בכלל? תודה רבה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה
5/3/2012
דווח כחוק, בטוח לאומי יודע הייטב לערוך את החישובים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
א
שאל/ה:
תשלום לעובד משק בית בשחור
2/3/2012
שלום
אם אני מעסיקה עובדת במשק בית ולא דיווחתי עליה לביטוח לאומי ואני משלמת לה בשחור וכעת אני מפטרת אותה . מה הנוהל עלי ועליה והאם היא אשמה או אני ? אודה לדעת מה החוק אומר על כך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ויקי
שאל/ה:
חופשת לידה -מענק לידה
1/3/2012
אני בחודש שישי ורוצה לעזוב אחרי הלידה מקום עבודה שעבדתי בו במשך 7 שנים לשם טיפול בילד. אם אני מודיעה למעביד על התפטרותי מיד לאחר הלידה זה יפגע לי במענק חופשת הלידה שלי?
תודה :)
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חופשת לידה ומענק
5/3/2012
על פניו, את זכאית לכל ההטבות... שיעבור בקלות, ובהצלחה עו"ס טובה יששכרי
אוסנת
שאל/ה:
תקופת זכאות לתשלום מביטוח לאומי
1/3/2012
שלום
התאלמתי לפני 4 שנים והיום אני בת 58 בעלי נהרג בתאונת דרכים בדרך לעבודה ואני היום מקבלת את המשכורת שלו.
שאלתי היא עד מתי אמשיך לקבל את המשכורת. האם עד גיל 67 של בעלי ואז אקבל רק 40% מהשכר כפנסיה, או שאמשיך לקבל את משכורתו כל ימי חיי?
תודה אוסנת
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תקופת זכאות
5/3/2012
ממליצה להפנות את שאלתך למקום העבודה של בעך ז"ל, מהם את מקבלת משכורת.
גלית
שאל/ה:
דמי לידה חקירת ביטוח לאומי
1/3/2012
אני עבדתי אצל בעלי ויצאתי לחופשת לידה, במסגרת חקירת המלל לתשלום דמי לידה נתבקשתי להמציא להם פירוט שיחות של הטל הנייד שלי, האם יש להם אפשרות לדרוש זאת או שמא מדובר בחדירה לפרטיות. היכן ניתן למצוא למצוא את ההגבלות של חקירה מטעם המלל.
פילוני
שאל/ה:
ירידה בשמיעה ותביעה לביטוח לאומי
29/2/2012
אני עובד מעל5 שנים בחברה מסודרת בחצי שנה אחרונה חלה ירידה בשמעה ובעיות בmry מוח ואני כבר חוד וחצי לא עובד עקב אישפוז לפי מצבי אני לא אוכל לחזור לעבוד אני איש מכירות מה אני אמור לעשות ???
איתי אלוני
שאל/ה:
קבלת מפרעה ע"ח קצבת נכות
29/2/2012
האם ניתן לקבל מפרעה ע"ח קצבת נכות והאם ניתן לחלקה בתשלומים
ניר
שאל/ה:
דחיית דמי אבטלה עקב מחסור בימי אכשרה
29/2/2012
שלום רב,
אני בן 23, השתחררתי מהצבא בסוף דצמבר 2010 וכשבוע לאחר מכן התחלתי לעבוד. מאמצע חודש פברואר 2011 נאלצתי להיעדר מעבודתי עקב ניתוח שעברתי, כאשר בסוף חודש אפריל שבתי לעבוד. ביולי 2011 התפטרתי מעבודתי עקב החמרה במצבי הבריאותי. הייתי אמור לעבור ניתוח בזמן הזה אך עקב שביתת הרופאים הניתוח נדחה רק לנובמבר. בכל התקופה הזו לא היה באפשרותי לעבוד אך החלטתי בכל זאת שלא לפנות לביטוח לאומי (הדבר האחרון שרציתי הוא סיוע כלכלי מהמדינה, חסכתי לעצמי כמה אלפים בצד לגיבוי). בנובמבר 2011 עברתי את הניתוח השני כאשר עד תחילת חודש דצמבר רותקתי לבית מחובר למכשירים. ימים ספורים לאחר שיכולתי סוף סוף לצאת מהבית, התייצבתי לראשונה בלשכת התעסוקה לחתום אבטלה. ועדה רפואית שנערכה לי כשבועיים לאחר מכן קבעה לי סעיפים מגבילים רבים, בכפוף אליהם עד היום לא נמצאה לי אף עבודה מתאימה. לפני כשבועיים קיבלתי את תשובת הביטוח הלאומי שאיני זכאי לדמי אבטלה כיוון שחסרים לי עוד 25 ימי אכשרה מתוך 300 הימים הנדרשים. מן הסתם לא יכולתי להגיע למכסה זו עקב מצבי הבריאותי במהלך השנה האחרונה. הגשתי לביטוח לאומי מסמכים רפואיים נוספים המעידים על תקופות המחלה הנ"ל וכן הצהרה מהרופאה כי הניתוח שהיה אמור להיות בקיץ 2011 נדחה מס' חודשים עקב שביתת הרופאים ולכן לא יכולתי לעבוד בכל התקופה הזו.
1. האם במקרה זה אני אוכל לקבל את זכאותי לדמי האבטלה?
2. במידה ועדיין לא אקבל זכאות אני בהחלט מתכוון להגיש ערעור בבית הדין לעבודה. במקרה כזה עד כמה יש לערעור שלי סיכוי להתקבל לאור עברי הנ"ל?
תודה מראש.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
מחסור בימי אכשרה
5/3/2012
בדרך כלל חוקי הבטוח לאומי נוקשים..הייתי ממליצה על תביעת נכות או הבטחת הכנסה..וכל זה בהתאם למסוגלות תפקודית וכשירות לעבודה.
תמר
שאל/ה:
דמי פגיעה+אישור מחלה
28/2/2012
סיימתי את תקופת 91 יום כדמי פגיעה כתאונת עבודה. ואני עדיין לא מסוגלת לחזור לעבודה. האם אני יכולה להגיש למקום עבודתי אישור רפואי (חופשת מחלה רגילה)לכמה ימים נוספים ישר אחרי גמר 91 יום שהוכרו לי ע"י הביטוח הלאומי? תודה
בת-חן
שאל/ה:
התיישנות תביעת חוב של ביטוח לאומי
28/2/2012
שלום! קראתי את הידיעה באתרכם על התיישנות תביעת חוב של ביטוח לאומי ועל פסק הדין התקדימי שניתן בנושא. לאחרונה קיבל בעלי הודעה על חוב מ1999, האם עלינו לתבוע בבית משפט את ביטוח לאומי כדי לקבל פטור מתשלום החוב או שניתן בזכות פסק הדין שניתן בעבר לקבל פטור דרך התדיינות טלפונית / פנים מול פנים בביטוח לאומי? תודה על זמנכם, בת-חן
דניאל
שאל/ה:
שקלול אחוזי נכות משתי בעיות רפואיות
27/2/2012
בנכות כללית אם נאמר מקבלים 25% על בעיה אחת +15 אחוזי נכות על בעיה שניה האם במשוקלל זה נחשב 40 אחוז נכות?
כי בדקתי עם כמה אנשים וחישבו להם את זה כ-40 אחוז ולא 37 אחוז כפי שאמור לצאת המשוקלל
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דניאל
29/2/2012
לגופו של עיניין, בדוק עם המוסד לבטוח לאומי את החישוב לגביך.
אבי
שאל/ה:
קצבת נכות האם נפגעת
27/2/2012
האם אדם שמקבל קצבת נכות יכול להשקיע בבורסה? האם קצבת הנכות עלולה להיפגע במידה ויש רווחים או הפסדים?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
אבי
29/2/2012
לצורך ההשקעה, אתה משתמש בכסף, ולא "בקצבה"..לשיקולך, אם כדאי להמר עם הקצבה, במידה וזו הכנסתך היחידה בבורסה...
דוד
שאל/ה:
תשלום מס ביטוח לאומי
27/2/2012
שילמתי פעמיים -עבור מס ביטוח לאומי מאובדן כושר עבודה (נחשב כהישתכרות),ועבור מס לביטוח לאומי שלא עובד (179 ש"ח לחודש) האים מגיע לי החזר? (הערה :אין קצבת נכות מביטוח לאומי).
כהן
שאל/ה:
מעמד עובד בהגדרת ביטוח לאומי
27/2/2012
שלום. אני מובטל מזה כשנה והכנסתי היחידה מסתכמת ב-269 ש"ח בלבד.(250 נטו)תמורת טיפול בכל הביטוחים של חברה בע"מ ובביטוחים הפרטיים של בעל השליטה. וכן עזרה בחשבונות בשעת הצורך.אני מיופה כוח של החברה ומטפל בביטוחים מול סוכן הביטוח ובחלק ישירות מול חברות הביטוח. את העבודה אני מבצע מהבית.אני מקבל מדי חודש תלוש משכורת מצויין בו יום עבודה אחד.מנכים כ-1 שקל לביטוח לאומי ו-8 שקל למס בריאות. ביטוח לאומי ממשיך להגדיר אותי כלא שכיר ולא עצמאי. מה אומר החוק ותקנות ביטוח לאומי. תודה
ארתור
שאל/ה:
ערעור בגין זכאות לקבלת אבטלה
26/2/2012
יש לי שאלה, יש לי לקוח אקדמאי אשר עבד יותר מ 300 ימים ברציפות , התפטר מעבודתו וכשיצר קשר טלפוני עם המל"ל הם אמרו לו שהוא לא צריך לבוא לחתום אלא להמתין 3 חודשים. לאחר המתנה של 3 חודשים הוא הגיע לחתום אך המל"ל החזיר לו תשובה כי אינו זכאי לקבלת כספים לפי סעיף 161 (א)(2) מכיוון שחסרים לו 66 ימים . ראשית הלקוח טוען כי לא חסרים לו ימים כלל וכלל שנית, אני יודע שצריך לחתום מידיית לאחר ההתפטרות / פיטורין ולכל היותר תוכל לקבל את האבטלה רק לאחר 90 יום. בנוסף, האם השלושה חודשים שכביכול הוא לא חתם (כי אמרו לו שלא צריך ) נספרים בימי זכאות? בשל כך חסרים לו 66 יום? הגשתי כבר ערעור אבל מישהו יכול להסביר לי מעט על הנושא? תודה רבה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
זכאות לקבלת אבטלה
26/2/2012
כדאי לפנות לס' הבטוח לאומי , ולקבל מהם הסבר לקביעה.