פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום לך . אבי נפטר מזה7 שנים אבי קיבל התקף לב בעבודה הוכר כנכה תאונת עבודה ונקבעו לא בסביבות ה 60 אחוז לצמיתה . במהלך תביעתו להגדלת נכות העבודה קיבל נכות כללית ולא קיבל שום מענק עד לבירור ההגדלה שהו קיווה לקבל בתהליך הזה קיבל אבי המנוח סרטן ראות ונפטר כל ההליך בתביע עמד במקום ולא קיבלנו היורשים שום דבר מהביטוח הלאומי האם אפשר לתבוע על עוגמת נפש או פיצוי כל שהו על כל השנים של הסבל ללא פיצוי מגורם כל שהו תודה או מה 60 אחוז שנקבעו לא לצמיטה ולא קיבל אותם ? תודה נחום
חיים רייזלר
הגיב/ה:
למרות השיהוי הרב פנה חעו"ד העוסק בדיני ביטוח
29/11/2010
וברר סוגייה זאת,מה שמפתיע אותי באם הוכר כנכה עבודה ונפטר שאיריו זכאים להטבות בדקו זאת מול העו"ד. עזוב עוגמת נפש באם תקבלו זכויות הרווח יהיה הפיצוי עבור עוגמת הנפש. בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אבי
שאל/ה:
אימי נכה 100 ומסתייעת בשרותים מיוחדים
28/11/2010
שלום לך ברצוני לשאול 2 שאלות שאלתי הראשונה הי כזו . 1. אימי נכה 100 אחוז בעניים ומקבלת שרותים מיוחדים .והי בודדה בביתה ואני בן יחידי ונשוי. האם יש הגדרה כל שהי שאסור שהי תכיר בן זוג לחיים שהי נעזרת בוא בחיי היום יום שלה מבלי שיפגעו זכויותה 2. אותו בן הזוג הו בן 64 מקבל הבטחת הכנסה בודד ללא משפחה ובית ולא כתובת האם מותר להם לחיות יחד ללא נשואים מבלי שיפגעו זכויותהם יש לציין שהו עוזר לאימי בתפקוד היום יומי בקניות וסידורים שהי לא יכולה לעשות בעצמה . אשמח לקבל תשובה מהירה. תודה אבי
חיים רייזלר
הגיב/ה:
ראה מגורים עם בן זוג לא יפגעו בקצבת הנכות שלה אך
29/11/2010
בקצבת השירותים המיוחדים יש בעיה יתכן ויפחיתו לה ב-50% לא חובה,לגבי הבן זוג יתכן ובגלל מגוריו עם אמך זכאותו להבטחת הכנסה תפגע לכן לפני כל פעולה אני מציע לבדוק מול מחלקת הנכות והבטחת הכנסה על מנת למנוע הפתעות לא נעימות.רק בריאות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
גליה
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה למי שהתפטר מרצונו
28/11/2010
עזבתי את עבדותי עקב בעיה בריאותית, במכתב מן המעסיק נרשם כי זו הסיבה בגללה ביקשתי לעזוב ואף צרפתי אישורים רפואיים לטופס הבקשה אשר הגשתי לביטוח לאומי, שאלתי היא האם במצב בו התפטרותי לא תימצא מוצדקת ואחרי שלושה חודשים בהם אהיה מובטלת ואמשיך לחתום בלשכה אני אמצא זכאית לדמי אבטלה האם הם ישולמו רטרואקטיבית ?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
לאחר שנרשמת והגשת תביעה באם תוכר התפטרותך כמוצדקת אין
29/11/2010
בעייה תקבלי מיום התייצבותך כנדרש ובמידה ולא לאחר 90 יום תמשיכי להתייצב ולקבל דמי אבטלה באם את עומדת בתנאי הזכאות:
מהי התפטרות מוצדקת? התפטרות מוצדקת היא התפטרות הנובעת מאחת מהסיבות הבאות: 1. התפטרות עקב מצב בריאותי לקוי של התובע או של בן משפחתו. 2. התפטרות בגלל הרעה מוחשית בתנאי עבודה, או נסיבות אחרות שביחסי העבודה שבהן לא ניתן לדרוש מהעובד שימשיך בעבודתו.
כדאי להתייצב מיד בשירות התעסוקה חשוב לפנות בפעם הראשונה לשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. אם תשתהה אתה עלול לאבד את זכאותך.
גם מי שיתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה (בגלל שעזב את עבודתו מרצונו, בלי הצדקה), חשוב שיתייצב בשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה, כדי שלא יאבד את זכאותו.
בהצלחה.
גליה
הגיב/ה:
בהמשך לשאלתי
29/11/2010
האם במידה והתפטרותי תימצא כלא מוצדקת ואחרי 3 חודשים אהיה זכאית לדמי אבטלה ישלמו אותם רטרואקטיבית מהיום שהתחלתי לחתום בלשכה או שמה יעשו זאת רק מן התאריך בו יחלפו 3 החודשים בהם אהיה מובטלת ולמרות שאני חותמת בלשכה באותם חודשים?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
באם התפטרותך אינה מוצדקת יהיה עליך להתחיל להתייצב
30/11/2010
החל מ-90 יום מיום התפטרותך בפועל והתקופה שהתייצבת לא נחשבת. בהצלחה.
נאוה
שאל/ה:
קצבת נכות - תוספת תלויים לאב לא משמורן
28/11/2010
שאלתי היא : האם מגיעה תוספת תלויים לאב גרוש לא משמורן המקבל קצבת נכות. אמם של הילדים עובדת ועד כה קבלה מזונות באמצעות הבטוח הלאומי. ,האב חוייב במזונות לא קיבל קצבת תלויים) ועקלו את קצבתו. מה עליו לעשות?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
וא יכול להגיש תביעה להבטחת הכנסה לתוספת תלויים אינו
29/11/2010
זכאי מאחר והם אינם אצלו.בהצלחה.
ג'ולי
שאל/ה:
תודה על התשובה המהירה שאלה נוספת
28/11/2010
תודה רבה על התשובה המהירה. הייתי בלשכת התעסוקה ואמרו לי שם שהם לא יכולים לרשום אותי כי התפטרתי לצורך טיפול בילד ולכן איני פנויה לעבוד.... על מנת לקבל דמי אבטלה עליי להצהיר בלשכה שאני כן פנויה לעבודה?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
תמיד תוכלי להצהיר שלא יכולת לחזור למקום העבודה
29/11/2010
כי התנאים לא מאפשרים טיפול בילד וברצונך לעבוד בעבודה שתאפשר לך גם לטפל בילד וגם לעבוד בהתאם. בהצלחה.
גילת
שאל/ה:
מה לעשות?לנסות לעבוד או להמשיך לקבל קצבה?
28/11/2010
בת 40+ גרושה עם ילדים מקבלת קצבת יחיד (הילדים עברו את גיל 18-אז לא מקבלת "תלויים") 100% אי כושר - נכות נפשית מקבלת כבר חצי שנה קצבה מכורח המציאות הבנתי כי מסכום זה לא אשרוד. שאלתי היא לשני תרחישים שאני שוקלת אנא ענו לי בנפרד על כל אחד מהם בבקשה 1. אני פונה לשיקום לשם למידת מקצוע (כי אין לי), אכן מקבלת ומתחילה לעבוד. לאחר תקופה חלילה לא אחזיק מעמד, האם אוכל לדרוש שוב קצבת נכות, או שיגידו לי שאם הצלחתי לעבוד תקופה אז זו בעיה שלי? 2. אני יוצאת לעבוד רגיל ומוותרת על הקיצבה ואז חלילה מפוטרת, האם אוכל לדרוש שוב קצבה או שזה שוב ועדות וגיהנום? האם זה שאני מנסה להשתקם בכח כי אני פוחדת למות מרעב, תפגע בסיכויי לקבל שוב את קצבת הרעב הזו אם שוב אזדקק לה בעתיד? מהי הדרך הנכונה מבין שתיהן ומהו בכלל חוק לרון ומה עדיף לי? עברתי גיהנום עלי אדמות על מנת שיאשרו לי קצבה לא יודעת מה עוד לעשות תודה על כל עצה
חיים רייזלר
הגיב/ה:
1+2 התחלת שיקום מקצועי או עבודה אינה שוללת באופן אוטומט
29/11/2010
את קצבתך זה תלוי בגובה שכרך אגב יתכן ודרגת האי כושר תופחת אך עדין תהיא זכאית לקצבה,אגב לפי חוק לרון עד ה-1/8/11 לא תבדק דרגת האי כושר שלך,המלצתי היא ללמוד מקצוע ולהמשיך לקבל קצבה בזמן הלימודים ואז לעשות נסיון לחזור לעבודה שלמדת לא ילך תוכלי להמשיך לקבל קצבה אלא באם תבריאי באורח פלא.בהצלחה.
שרה
שאל/ה:
התפטרות לצורך הסבה מקצועית
28/11/2010
שלום, אני בת 44 נשואה ואם ל- 3 ילדים. אני מועסקת בחברה פרטית יותר מ-20 שנה. ברצוני, לאחר תקופה כה ארוכה, לעשות הסבה מקצועית. האם מותר לי להתפטר כדי לעשות הסבה מקצועית ? האם יש לי זכויות ? אנא, תשובתכם והנחייתכם.
בתודה
שרה
חיים רייזלר
הגיב/ה:
התפטרות ללא סיבה מוצדקת נכון להיום תמנע ממך
29/11/2010
פיצויי פיטורין וכן זכאות מיידית לדמי אבטלה אלא לאחר 90 יום,ראי הסבר:
כדאי להתייצב מיד בשירות התעסוקה חשוב לפנות בפעם הראשונה לשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. אם תשתהה אתה עלול לאבד את זכאותך.
גם מי שיתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה (בגלל שעזב את עבודתו מרצונו, בלי הצדקה), חשוב שיתייצב בשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה, כדי שלא יאבד את זכאותו.
בהצלחה.
מירב
שאל/ה:
תביעה לדרגת נכות מעבודה
28/11/2010
נפגעתי בתאונת עהוה ויש לי נזק אורטופדי...טרם נקבעה לי דרגת נכות ...בינתיים נתברר לי כי יש לי נזק נפשי ונזק פלסטי אותם לא כללתי בתביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה..וכעת אני רוצה לכלול אותם האם עליי להגיש תביעה חדשה או שמא עליי להגיש בקשה לתקן את כתב התביעה להוסיף את הנזקים הנוספים? אודה על תשובתכם
חיים רייזלר
הגיב/ה:
בכדי להוכיח נזק נפשי הקשור לתאונת עבודה פני לפסיכאטור
29/11/2010
שיחווה דעתו שיש קשר סיבתי וישיר לתאונה ,בלי חו"ד כזאת לא תתקבל התוספת,כמו כן הפגיעה הפלסטית כפי שציינת,תוכלי להוסיף זאת בזמן הועדה. בהצלחה.
מירב
הגיב/ה:
צירוף חוות דעת פסיכיטרית
29/11/2010
תודה על תשובתך שאלתי היא האם עליי לצרף חוות דעת במסגרת ההליכים במוסד לביטוח לאומי טרם זונתי לוועדה או שעם הגשת תביעה ככל שיהיה צורך לבית המשפט?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
אפשר לפני הועדה ואז יוכלו מיד לזמן פסיכאטור לבדיקת
30/11/2010
הטענה,כמו כן במהלך הועדה שתזומני אליה הגישי את החו"ד של הפסיכאטור. רק בריאות.
ג'ואנה
שאל/ה:
התפטרות ודמי הבטלה
28/11/2010
שלום אני עבדתי 12 חודשים בחברה והתפטרתי בעקב לחץ גדול מהבעלים מכיוון שאני בהריון הבנתי שאני אוכל לקבל את דמי האבטלה רק אחרי 90 יום ואישור מהביטוח לאומי רציתי לדעת מתי אני צריכה ללכת ללשכת אבטלה כדי להתייצב? תודה
חיים רייזלר
הגיב/ה:
באם אינך מסכימה לפיטורים יתכן ואינם חוקיים ראי הסבר
29/11/2010
מאתר התמ"ת : עובדת בהריון :
עובדת זכאית להיעדר מהעבודה בחדשי ההריון אם אישר רופא כי מצבה הרפואי מחייב. במקרים אחדים העובדת זכאית לקבל מהמוסד לביטוח לאומי גמלה עבור שמירת הריון.
במידה והעובדת הודיעה בחודש החמישי להריונה כי היא בהריון אסור למעביד להעבידה ללא הסכמתה בשעות נוספות או בעבודת לילה (עבודה שלפחות שעתיים ממנה הן בין השעות 22.00 ו- השעה 6.00).
אסור למעביד לפגוע בהיקף משרתה של עובדת בהריון ללא היתר של שר התמיית.
אסור למעביד לפטר עובדת בהריון שעובדת אצלו או באותו מקום עבודה לפחות שישה חודשים ללא היתר של שר התמ"ת.
ראי הסבר לשאלתך השנייה : כדאי להתייצב מיד בשירות התעסוקה חשוב לפנות בפעם הראשונה לשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. אם תשתהה אתה עלול לאבד את זכאותך.
בהצלחה.
בנוגע לשאלה קודמת
שאל/ה:
ערעור על מתקן לנהיגה ברכב
28/11/2010
בניידות אם אני מערער על מתקן לנהיגה ברכבי כי מצבי ישתפר, ואני יכול לנהוג ללא מתקן? נכה תאונת עבודה לצמיתות 75% מזה 12 שנים. האם משהוא מהגורמים כמו ביטוח לאומי, משרד הבריאות מחלקת ניידות יוכלו לערער על אחוזי הנכות? במידה וכן מה לי לעשות ולאן לפנות?האם יש מוגבלה ברישיון נהיגה? אך לנכון לפנות לרחוב-4 בתאל אביב. ולאסיר מוגבלה ? ביטוח לאומי, משרד הבריאות מחלקת ניידות יוכלו לערער על אחוזי הנכות?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
בסלנג העממי זה נקרא להעיר את המתים ברור שתוזמן לועדות
28/11/2010
מחדש בגלל שמצבך השתפר,על גבי הרשיון רשומה מגבלתך ובכדי להסירה צריך לפנות לרחוב הארבעה בתל-אביב השאלה האם זה נכון לנוכח מה שכתבתי תחליט את בהתייעצות עם רופאיך. שיהיה בהצלחה.
אירמה חרמון
שאל/ה:
סירוב לדמי אבטלה
27/11/2010
פותרתי לאחר 15שנה וקיבלתי פיצויים היו לי יחסי עובד-מעביד יש לי אישור על מעמד שלי בכל התחומים אבל נתתי חשבונית ושילמתי לשלטונות לפי החוק ב,לאומי מסרב לשלם לי דמי אבטלה,אני בת57,האם ניתן לערר-לתבוע את ב,לאומי תודה רבה
חיים רייזלר
הגיב/ה:
באם בית המשפט קבע שהיו יחסי עובד ומעסיק זכותך לתבוע
28/11/2010
את ביטוח לאומי,עצם העובדה שהוצאת חשבונית ושילמת לבד עומדת לרעתך אך קביעה של בית המשפט יכולה לשנות את המצב,נסי אין לך מה להפסיד. בהצלחה.
פירחיה
שאל/ה:
חישוב קבלת קיצבת נכות
27/11/2010
לפני 7 שנים הגשנו בקשה ונדחנו (קיבלנו סכום ח.פ. לא גדול, עכשיו המצב החמיר ונקבל נכות אך החישוב הוא מלפני 7 שנים כשההכנסה הייתה נמוכה מאוד איך החישוב האם מתחשבים בשנים האחרונות' האם מתחשבים שמקבל ההכנסה הוא מפרנס יחיד איך זה הולך
חיים רייזלר
הגיב/ה:
לצערי במידה ותתקבל תביעתו להחמרה ויהיה זכאי לקצבה
28/11/2010
היא תהיה לפי קצבתו לאחר התאונה, לעומת זאת יתכן ויהיה זכאי לשיקום מקצועי בכדי להגדיל את ההכנסות. בהצלחה.
טינה
שאל/ה:
אם אני נדרשת להתייצב בלשכת עבודה?
27/11/2010
הגשתי תביעה להבטחת הכנסה. אני אמא לשני ילדים קטנים - שנתיים וחצי ובן 7 חודשים, רווקה וגרה לבד( 3 חודשים אחרונים). היתי בלשכת עבודה ושם אמרו לי לחתום 3 פעמים בשבוע! האם אני צריכה בכלל לחתום בלשכה עם תינוק קטן???
חיים רייזלר
הגיב/ה:
בגדול את פטורה ממבחן תעסוקה וכנראה ברצונם לודא שאינך
28/11/2010
עובדת לכן הדרישה,בכל מקרה תוכלי לפנות למחלקת הבטחת הכנסה בבקשה להפחית את ימי ההתייצבות. איני מבטיח הצלחה אך באם לא תנסי לא תדעי באם זה אפשרי ובינתיים עליך להתייצב כנדרש.בהצלחה.
ג'ולי
שאל/ה:
דמי אבטלה למתפטרת לאחר חופשת לידה
27/11/2010
שלום, חופשת הלידה שלי הסתיימה ב16/11. ב21/11 הודעתי למעסיקי בע"פ ובכתב על התפטרות לאחר כ4 שנים במקום העבודה. בבטל"א אמרו לי טלפונית שאני זכאית לדמי אבטלה לאחר 90 יום,ושעליי להודיע מיידית ללשכת התעסוקה. כשהלכתי ללשכת התעסוקה הפקיד אמר לי שאינו יכול לרשום אותי בכלל כי התפטרתי לצורך טיפול בילד ו"איני פנויה לעבודה" והפנה אותי שוב לברר בבטל"א. אלה שוב אמרו לי שעליי לחתום מיד בלשכת התעסוקה, ושזו בעיה שלי מולם, ואני לא הראשונה שעושים לה בעיות עם זה... האם מותר ללשכת התעסוקה לא לרשום אותי? האם ע"מ שירשמו אותי עליי להצהיר שאני כן פנויה לעבוד? האם עליהם לחפש לי עבודות רק לפי השכלתי או לפי המשרה האחרונה שלי? אודה לתשובות. תודה
חיים רייזלר
הגיב/ה:
עקרונית גם מעסיקך לא חייב לקבל את ההתפטרות לפי התמ"ת
28/11/2010
ראי הסבר מהאתר : חל איסור מוחלט לפטר עובדת במהלך חופשת הלידה או 60 ימים שלאחר חופשת הלידה. כמו כן, אסור לתת למעביד הודעה מוקדמת החל מתקופת חופשת הלידה או ה60 ימים שלאחריה, וימי ההודעה המוקדמת לא יבואו במנין בתקופות האמורות.
לאחר מכן עליך להרשם בלשכה על מנת לשמור על זכויותיך לאבטלה ראי הסבר מאתר אבטלה:
על שאר הזכויות עייני בקישור אבטלה באתר הביטוח הלאומי.
בהצלחה.
מור
שאל/ה:
שתי שאלות לי אלייך בבקשה
27/11/2010
כשמפרנס יחיד מקבל נכות נפגע עבודה ןלא יכול להמשיך לעבוד האם יש תוספת שהאשה לא עובדת 2) האם היו תקדימים וזיכויים לערער על החלטת החישובי הנכות
תודה רבה
חיים רייזלר
הגיב/ה:
1.לצערי לא אך תוכל לקבל שיקום מקצועי לך או לאשתך
28/11/2010
בכדי שתהיה תוספת להשתכרות המשפחתית. 2. החישוב של הנכות נערך לפי שקלול ידוע מראש ולא ידועים לי תקדימים שנערכו אחרת מהסבר זה:
קביעת אחוז נכות לשני ליקויים רפואיים או יותר
אם לנבדק כמה מחלות, והרופא קבע אחוזים לכל מחלה בנפרד, אחוז הנכות הכולל ייקבע לפי חישוב משוקלל של אחוזי הנכות הרפואיים (ולא חיבור של הסכומים שלהם).
לדוגמה: אם הרופא קבע נכות רפואית לשתי מחלות כדלקמן:
למחלה הראשונה בגב - 20%. למחלה השנייה ברגל - 10%. החישוב ייערך כך:
20% למחלה בגב (20% נכות בגב מחושבים מתוך 100%)
+
8% למחלה ברגל (10%) נכות ברגל מחושבים מתוך 80% - אלה האחוזים שנשארו לאחר הפחתת 20% הנכות בגב מתוך 100% האפשריים).
------------------------
סה"כ 28%
ליקויים רפואיים שאינם נלקחים בחשבון בקביעת אחוז הנכות ("ליקויים מנופים")
ברשימת המבחנים קיימים ליקויים רפואיים, שבתקנות נקבע שאינם משפיעים על הכושר לעבוד ולהשתכר, כלומר הרופא קבע שהליקויים קיימים, אולם הם לא יילקחו בחשבון בקביעת אחוז הנכות הכללית.
לדוגמה: מי שעבר כריתת שתי צלעות מצד אחד, והרופא קבע לו על פי סעיף ליקוי 38 (1) (ב)
(4) נכות רפואית בשיעור 10%. אחוז זה לא יילקח בחשבון בקביעת אחוז הנכות הכללית
("ליקוי מנופה").
רק בריאות. .