נושא: רשלנות צילום בחתונה
לאחרונה נערכה חתונתנו באולם אירועים בפתח תקווה.
קיבלנו את החומר כחודשיים לאחר האירוע למרות שבחוזה עצמו בסעיף מספר 4 מצוין בפירוש שאנחנו אמורים לקבל את כל החומר כמספר ימים אחרי האירוע.
כאשר פנינו לצלם בתאריך 1.9.19 (יש הודעות וואטסאפ) ורצינו להגיע לקחת את החומר שמגיע לנו קבענו בשעה 21:00 זמן קצר לאחר מכן שינה את דעתו וטען שיש לו אורחים.
בתאריך 03.09.19 שוב ניסיון מצדנו להגיע לקחת את התמונות אך הוא לא היה פנוי.
בתאריך 21.09.19 פנינו שוב לצלם לקבל את החומר המבוקש אך לטענתו היה בברצלונה.
בתאריך 23.09.19 עוד ניסיון מצדנו לקבוע עם הצלם לקבל את החומר ונאמר לנו שהוא עושה צילומי "טראש" והוא בפגישות.
בתאריך 25.09.19 עוד ניסיון מצדנו לקבוע עם הצלם לקבל את החומר וטען שיש לו 2 חתונות.
לבסוף, הגענו בתאריך 24.09.19 לקחת את החומר, התברר לנו שהסרט + הילייט + אלבומי תמונות + הגדלות של התמונות לא מוכן עדיין ונאלצנו להמתין עד שיהיה מוכן (בניגוד למה שכתוב בסעיף 4 בחוזה) .
באותו מפגש בתאריך 24.09.19 התעמתנו עם הצלם על כך שבמהלך החתונה המשפחות הרגישו שהצלמים ישבו אכלו ולא נכחו באירוע לצלם את האנשים החשובים. המשפחות היו צריכים לקרוא לצלם לקום כל רגע ולצלם אנשים בזמן שהצוות ישב לאכול.
חשוב לי לציין שהצלם קטע אותנו מיד ולא היה מוכן להקשיב ואפילו צחק לנו בפנים שבחיים לא שמע תלונות כאלו ולא היה מוכן להקשיב למה שיש לנו להגיד.
הוא היה בהלם ואמר מילה במילה "ברור שאני יישב לאכול גם הצוות שלי ישב ושתה והיה טעים מאוד" . לא ציפינו לקבל תשובה כל כך לא מקצועית בהתחשב בהרגשות שלנו.
חשוב לנו להגיד שלא הרגשנו שהיה צוות צילום באולם. החברים טוענים שצוות הצילום ישב איתם בשולחנות אבירים ואכל בזמן שהגישו מנה עיקרית ולא עבר בין השולחנות לצלם את האורחים. כשהצגנו בפני הצלם את העובדות הוא טען – "אני לא מצלם כמו בשנות ה90". אמרנו לו שסרט החתונה נראה ממש כמו מועדון ורואים רק צעירים רוקדים ולא משקף בכלל את האווירה שהייתה באולם ואת האורחים שהיו והגיעו לכבד אותנו.
בהמשך קיבלנו את ההילייט דרך מייל (בניגוד למה שסוכם שאת החומר נקבל על דיסק און קי + DVD )
בתאריך 24.10.19 קיבלנו הודעה מהצלם שהאלבומים הגיעו אך ההגדלות לא הגיעו.
בתאריך 31.10.19 הגענו לצלם לקבל את החומר.
ישבנו אצלו בסלון וצפינו בסרט החתונה שאורכו כשעה וחצי (מתוך חתונה של 5 וחצי שעות) . סרט החתונה כלל 5-7 דקות של התכנסות לאולם כשבפועל הזמן ארך כשעתיים. חשוב לציין שאת קבלת פנים הוא פשוט עשה העתק הדבק לחומר שהוא נתן לנו בהיליט ולא ישב וערך חומרים חדשים.
לאחר מכן רואים חופה, וכל הסרט במשך שעה וחצי הצלם הציג רק ריקודים שבכלל לא משקף את האווירה ואת אופי החתונה שהייתה לנו.
עברנו בין השולחנות והסתובבנו בין האורחים ואין לנו מזכרת מהאנשים היקרים לנו. יש הודעות וואטסאפ בהן התעמתנו עם הצלם על כך שהוא והצוות שלו בחרו לשבת לאכול גם מנה עיקרית וגם בקבלת פנים בזמן שהיו צריכים לצלם את האורחים שלנו. ובטענה לכך אמר שהוא לא מצלם כמו בשנות ה90. פשוט זלזל במה שאנחנו אומרים.
לא היינו שבעי רצון מתמונות החתונה שקיבלנו, המון אורחים שהיו לא הופיעו בתמונות כלל, משפחה קרובה שנכחו באירוע עד הסוף כמעט לא מוזכרים בסרט וידאו ולא בתמונות עצמם.
אבא של הכלה ומשפחתו באבל וציינו זאת מספר פעמים לצלם שיעבור בין השולחנות כי הם לא יכולים לרקוד, או כי יש מבוגרים שלא תמיד קמים לרקוד. סבא של החתן עבר אירוע מוחי ולכן לא יכל לרקוד, אנשים מכובדים מהעבודה שלנו שלא מוזכרים כלל ועוד ועוד..
ולכן סוכם מראש אופי הצילום בשביל שיהיה לנו מה להראות למשפחה ולא רק "צעירים רוקדים" .
נוסף על כך האלבום המוגדל שקיבלנו לא תואם את המידות שכתוב בחוזה. בחוזה כתוב שאנחנו צריכים לקבל אלבום בגודל: 30 X80 והאלבום בפועל היה בגודל 30X 40 .
במעמד העסקה הובטח לנו ובחוזה עצמו הובטח לנו 4 אנשי צילום כשפועל היו 3 אנשי צוות .
חשוב לי לציין שאנחנו מאוד פגועים מאופן ההתנהלות באירוע עצמו, צוות הצילום התנהל ממש כמו אחד האורחים, מבייש אותנו שהם ישבו עם האורחים לאכול במקום לתעד את הרגעים החשובים שלנו. אופן הזלזול בו הצלם דיבר אלינו כאשר ציינתי בפניו שאין לי מזכרת מהמשפחה הקרובה ואמר "אני לא מצלם כמו בשנות ה90" .
חשוב לי לציין ששילמנו סכום נכבד של 9,500 ש"ח ובתור זוג צעיר בהתחשב בסכום הזה ובחומרים שקיבלנו לא מקובל על הדעת. מה ניתן לעשות?