היה לי מקרה כזה עם חברת "פרטנר". עד בערך אמצע פברואר 2017, הייתי לקוח של החברה הנ"ל בתחום הטלפון הבייתי במהלך כעשור, והייתי מרוצה.
בסביבות סוף ינואר 2017 התחילו אצלי ניתוקים בשיחות הטלפון.
פניתי תחילה לחברת "בזק" וביקשתי מהם לבדוק. הפנייה לחברת "בזק" הייתה בגלל שהקו של "פרטנר" "חי" מהאינטרנט, והתשתית של האינטרנט אצלי בבית היא דרך חברת "בזק".
הגיע טכנאי שלהם ובדק וראה שהכל תקין.
כשהמשיכו הניתוקים, פניתי לתמיכה של חברת "פרטנר". יום למחרת שהיה אצלי טכנאי של "בזק" הגיע טכנאי שלהם.
הטכנאי שלהם תואם לי בסביבות חצות הלילה ותואם במושגים של "היום" ו"מחר". אני חיכיתי לו בבוקר למחרת השיחה בעוד שהוא בא ביום למחרת.
הטכנאי החליף לי את הראוטר, אולם לא הצליח להעביר אליו את קו הטלפון. הוא טען שיש להם תקלה רגעית שכתוצאה ממנה לא ניתן להעביר את הקו, אבל הוא דיבר עם מוקד הטכנאים שלהם, ותוך כשעתיים אקבל את הקו. הקו לא הגיע כעבור שעתיים כמובטח. ניסיונות חוזרים ונשנים מצידי ושעות לא מעטות של המתנה כל פעם למוקד התמיכה שלהם (כ-45 דקות המתנה בממוצע) ועשיתי לפחות 10 שיחות. לא החזירו לי את הקו המיוחל. בסופו של דבר תואם לי טכנאי נוסף כעבור שבוע. שבוע שבו הייתי ללא קו. גם הטכנאי הזה לא הגיע ביום שנקבע, אלא ביום שלמחרת. הפעם בזכות זה שהקפדתי לציין בשיחה תאריך ושעה, על המקרה הזה קיבלתי פיצוי של 600 ש"ח כקבוע בחוק הגנת הצרכן.
גם הטכנאי השני לא הצליח להחזיר לי את קו הטלפון. כשהבנתי שהסיכוי היחיד שלי לקבל חזרה את הקו הוא לנייד אותו לחברה אחרת, זה מה שעשיתי.
הטכנאי של החברה אליה ניידתי את הקו, הגיע כעבור 3 ימים (כלומר הייתי 10 ימים בלי קו).
לחברה שאליה ניידתי את הקו, שילמתי על פי דרישתם 99 ש"ח דמי התקנה חד פעמיים.
עכשיו השאלות:
1) האם אני יכול לתבוע פיצוי עבור 10 הימים שבהם הייתי בלי קו? אם כן כמה זה סביר (אני ניסיתי לדרוש מהם 100 ש"ח ליום)?
2) האם אני יכול לדרוש פיצוי על בזבוז הזמן בהמתנה למוקד התמיכה שלהם בשיחות שעשיתי ושלא עזרו כלום? אני טכנאי מחשבים במקצועי.
3) האם אני זכאי להחזר "דמי ההתקנה" שנאלצתי לשלם לחברה שאליה ניידתי את הקו? הרי אם הייתי מקבל מהם שירות, לא הייתי צריך לשלם את "דמי ההתקנה" הללו.
שלחתי להם לפני כחודש מכתב ובו דרשתי את "דמי ההתקנה". בתגובה, קיבלתי שיחת טלפון (שמוקלטת בסלולרי שלי) שבה הם טוענים שהם לא מחזירים "דמי התקנה" של חברות אחרות. והיות ואני לא לקוח שלהם, אין להם דרך לפצות אותי (הם לא מוכנים לפצות בכסף. הם טוענים שכסף הם משלמים רק במקרה של עבירה על חוק הגנת הצרכן כשהטכנאי שלהם לא מגיע בזמן).
אגב, ב-2 המקרים של הטכנאים הטכנאי לא הודיע על עיכוב כלשהו.
4) האם אני זכאי לפיצוי על פי חוק הגנת הצרכן על הטכנאי הראשון שלא הגיע ביום שציפיתי לו (הטכנאי כאמור תואם במושגים של "היום" ו"מחר")? הם טוענים שלא.
תודה מראש וחג שמח,
דורון.