ב16.10 נרשמתי טלפונית לקורס שוק ההון שאמור היה להתחיל ב24.10 ועלה לי 6000 ש"ח. בעת ששוחחתי עם נציג מטעם המכללה אשר לו מסרתי את פרטי האשראי לתשלום, שאלתי אותו בנוגע לבמידה ונצטרך לבטל את ההרשמה מסיבה זו או אחרת איך ניתן לעשות זאת. לכך, הוא ענה בעקיפין שיש לנו שנה לעשות את הקורס בכל מועד שנח לנו ובמקום שנח לנו. קיבלתי את התשובה כיוון שהנחתי שבחוזה ההרשמה יצויין סעיף מיוחד לגבי תנאי ביטול. אכן כך היה המקרה, בחוזה צויין שקיימת אפשרות לבטל את ההרשמה עד 14 יום מיום מועד התשלום וקבלת החוזה ועד יומיים לפחות לפני מועד תחילת הקורס. מה שלא השאיר לנו הרבה זמן לחשיבה ומה שנראה לנו מאוד לא רגיל שהדבר לא צויין בעת שיחתינו עם הנציג וגם לאחר מכן בשיחה האישית באותו היום עם נציגה אחרת שבירכה אותי על ההרשמה וזכרה לציין שמגיע לי עוד הנחה לקורס מתקדם אם ארצה לקחת אך לא שיש לנו רק כחמישה ימים לבטל במידה ונרצה.
ב22.10 בשעה 13:09 יצרתי קשר עם המכללה על מנת לבטל את ההרשמה לקורס מסיבות אישיות שצצו והוסבר לי שצריך לשלוח מייל לכתובת bitul@megamot.co.il ולאחר מספר דקות קיבלתי תשובה במייל שהבקשה בהצלחה. ביומיים שלפני הקורס התקשרתי מספר רב של פעמים למכללה כיוון שדאגתי שהביטול לא יתקבל ורציתי לקבל את התשובה בהקדם. כתגובה לשיחותי יצר עמי קשר ב23.10 בשעה סמנכ"ל המכללה ואמר שבגלל חוק הגנת הצרכן לא אפשרי הביטול ולא נוכל לקבל את כספינו חזרה וששאם נרצה נגיע לקורס בכל זאת וכיוון שהשיעור הראשון יהיה עם מנכ"ל המכללה אז אוכל לשוחח איתו על נושא הביטול.
אמרתי בתגובה, שינסה בכל זאת למצוא מחליף לי ושאני אדבר עם המנכ"ל. למרות זאת, כיוון שלא הייתי בטוח בחוק ורציתי לוודא בדיוק מה הוא אומר פניתי לאתר של "המועצה הישראלית לצרכנות" ושם קראתי ש"במקרים בהם בוצעה העסקה במכר מרחוק (עסקה המבוצעת באמצעות טלפון או אינטרנט) הצרכן זכאי לבטל את העסקה עד 14 יום מיום ביצוע העסקה או מיום קבלת טופס הגילוי. אם לא נמסר לצרכן בכתב שהוא זכאי לבטל בתוך 14 יום את העסקה, הוא רשאי לבטל בתוך 14 יום מהמועד שנמסר לו בכתב על הזכות זכות הביטול כאמור. שיעור דמי הביטול: 5% מערך העסקה או 100 ₪ הנמוך מביניהם. (סעיפים 14ג- 14 ה לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א 1981). במקרה והיה הביטול לאחר שהוחל בקורס (למעט בקורס פסיכומטרי שאז יחולו הוראות החוק שמפורט להלן), יהיה חייב הצרכן לשלם לעוסק גם את החלק היחסי ממחיר העסקה בגין החלק היחסי בקורס שאותו צרך". לבסוף, כאשר התקשרתי שוב ושוב ודיברתי עם מחלקת קשרי לקוחות על מנת שצבי יחזור אלי כיוון שרציתי להגיד לו שאנחנו עדיין עומדים בתנאים של הביטול והשארתי המון בקשות לחזור אלי הוא לא חזר. לבסוף, נאמר לי במחלקת קשרי לקוחות שהפניה עדיין בטיפול ושאין צורך להגיע לקורס ושמחלקת ביטולים תיתן מענה לפניה עד 14 יום וכמובן שכל השיחות והמיילים מתועדים.
יש עוד שבוע עד התשובה הסופית של מחלקת ביטולים אך במידה והתשובה היא שלילית האם יש פה עילה לתביעה?