התקשרתי לספק האינטרנט על מנת לוודא ניתוק ובירור חשבונית. (של בית הוריי)
תוך כדי שיחה עם שרות הלקוחות אני מבין שהורי מחזיקים ומשלמים,תחת שמו של אבי, עבור שני ״יוזרים״ .
לאחר שעות ארוכות מול נציגי שרות התגלה כי הורי מחזיקים ״יוזר״ עסקי (עבור העסק של אבי שמנוהל מהבית) ו״יוזר״ פרטי.
שאלתי את נציגי השרות האם בכלל ניתן לגלוש עם שני ״יוזרים על תשתית אחת?. לא קיבלתי תשובה מספקת ולכן בדקתי ולמדתי את הנושא ומתברר שזה לא אפשרי.
פניתי לחברה בשנית ושאלתי כיצד זה אפשרי וכיצד הם מאפשרים לדבר כזה להתממש. פניתי אלהם המספר שאלות:
האם את יודעים שיש לי רק תשתית אינטרנט אחת בבית?
האם הכתובת הזהה בשני ה״יוזרים״ ״לא מדליקים נורה אדומה״?
האם מספר טלפון של בזק אשר זהה בשני ה״יוזרים״ ״לא מדליקים נורה אדומה״?
האם כרטיס אשראי לחיוב אשר זהה בשני ה״יוזרים״ ״לא מדליקים נורה אדומה״?
התשבות שקיבלתי:
הם לא יודעים ולא אכפת להם כמה תשתיות אינטרנט יש לי בבית.
הכתובת היא לשלחת חשבונות בלבד.
מספר הטלפון הוא עבור ברורים בלבד (חלק מנציגי השרות טענו כי נתון זה אינם מופיע בכלל)
כרטיס האשראי זהה אינו דבר שכיח אצל לקוחות רבים.
חלק מהתשובות אני יכול קבל אבל על כל כך הרבה ״נורות אדומות״ אשר מצביעות על טעות ועדין לא בוצע שום דבר מצד החברה.
כמו כן טענה החברה כי מדובר ב״יוזר חי״ כלומר פנינו אלהם לשרות לקוחות מספר פעמים על מנת לקבל שרות טכנאי ואף להגדיל את מהירות הגלישה.
נציג המכירות השכיל לפרוס בפני כי בשנת 2010,2011,2013 בוצעו פנייות על מנת לשדרג את מהירות הגלישה.
שאלתי את הנציג האם יודעים מתי הוקם ה״היוזר״ העסקי ומה נפח הגלישה בו במהלך השנים והתברר כי ״היוזר״ הוקם בשנת 2008! וכי לא בוצע בו גלישה כלל מיום הקמתו!.
כלומר בכל פניה לשרות הלקוחות על מנת לשדרג מהירות גלישה, נציג שרות הלקוחות שדרג בידיעה מוחלטת שאין גלישה כלל תחת ״יוזר״ זה.
הורי היו בטוחים כי קבלו את השרות אך כאמור לא ידעו כי מחזיקים בשני י״וזרים״ וכי כל פניה לחברה הם בעצם משדרגים את ״היוזר״ שבכלל לא מחובר לתשתית האינטרנט.
החברה טוענת שמדובר באחריות לקוח וכי הייתי צריך להכיר ולדעת עבור מה אני משלם.
אני טוען שנעשה פה פשע. החברה לאורך שנים ידע שהורי משלמים על שרות שהם לא מקבלים.
הפניה שנעשת לשרות הלקוחות ע״מ לשדרג את מהירות הגלישה בשנים שונות על מול נציגי שרות שונים מצביע כי לא מדובר בטעות אנוש אלה מדיניות של החברה.
012 סמייל לא היתה הוגנת ,שקופה ואמינה על מול הורי כלקוחות שלהם. החברה לא יכולה לצפות שהלקוחות יעלו את טעיות כאלו הרי החברה היא המקצוענית בתחום ובעלת הידע , בדומה בעבודה מול מוסך רכב, רופא וכל בעל מקצוע אחר.
החברה הציעו לי זיכוי לשנה אחת בלבד ואין אני הסכמתי.
האם יש לי עילה לתביעה?