שלום רב,
אני פונה אליכם לראשונה על מנת לברר עניין מהותי שקשור לעסק המשפחתי של הורי, כמובן שבוודאי לא ארחיב בפרטים הקטנים אך בגדול העניין הוא כזה:
אבי קונדיטור - אופה מזה 40 שנה ועובד באותה המאפיה לאורך כל השנים הללו, את המאפיה קנו לפני כ- 40 שנה אמא של אבי ואחיה ( ששילם סכום קטן באופן יחסי אליה)
בטאבו המאפיה רשומה על שם אחיה (מעשה שבעיננו היה לא ראוי כיון שהיא שילמה את מרבית הסכום) אין שום מסמך כתוב שמתעד מי שילם איזה סכום, הדבר היחיד שיש כרגע הוא שהמאפיה לא רשומה על שם אבא שלי למרות שהוא 40 שנה עובד בה.
החשש שלנו שהמשפחה הזו ביום מן הימים (מכיון שהיא לא רשומה על שם אבי) תבקש את המאפיה.
השאלה שלי היא האם יש להם זכות להוציא את אבי לאחר כל כך הרבה שנים כיון שהיא לא רשומה על שמו? מעולם הם לא ביקשו דבר כמו שכירות או תשלום כלשהו.
מה עלינו לעשות על מנת שבשום מצב אותו בן המשפחה לא ידרוש לפתע את המאפיה? האם אבי הוא בגדר 'דייר מוגן' ? מה עלינו לעשות?
תודה :)
עינת שלום,
כרגע, אין לך הרבה מה לעשות. העובדה הרלוונטיות הן שהנכס רשום על שם דודך. לכן, כל שינוי בעובדה זו יאלץ אתכם לנקוט בהליך משפטי שנראה שאינכם מעוניינים בו כעת. במקרה בו ידרשו את סילוקו, כמובן שתילחמו על כך בבית המשפט. הרלוונטיות לדעתי תעלה במקרה בו הנפשות המעורבות ילכו חלילה לעולמן, שאז תחל מלחמה על הנכס כירושה.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר