שלום וברכה,
בשנת 1998 אבי העביר לי חלק מקרקע שברשותו (600מ"ר אדמת מינהל מתוך 2000מ"ר) בתצהיר ללא תמורה לפני עו"ד. בנוסף,באותו היום אבי חתם בפני עו"ד נוטוריוני על ייפוי כח בלתי חוזר לטובת האדריכל ששכרתי את שירותיו ע"מ שיטפל בכל הנוגע להעברת הזכויות על שמי וע"ש רעייתי כולל הוצאה ואישור בניה. החלנו את התהליך כחוק ושולמו מס רכישה, מס רכוש שהיה נהוג באותה התקופה. העברת הזכויות נתקעה עד היום בשל חוב שיש על הנכס - מיסים לרשות המקומית(חוב שאחותי צברה כי היא התגוררה שם ולא שילמה מיסים מזה 20 שנה) והרשות לא הסכימה לתת לי אישור להמשיך ההליך עד שנשלם את כל המיסים. בנתיים אבי נפטר וברצוני להמשיך את הליך ההעברה אך אחיותי מתנגדות. אציין כי 5 שנים אחרי התצהיר אבי ז"ל שלח מכתב למנהל ובו הוא מבקש לבטל את המתנה שהוא נותן לי .
הייתי במנהל וביקשתי העתקים של הניירת שמסרתי להם בזמנו וכן מכתבים ששלחתי להם והמנהל לא הסכים לתת לי כלום למרות שנפתח תיק פיצול על שמי.
שאלותיי הם: האים אני יכול על בסיס ייפוי הכוח לנוטוריוני להמשיך התהליך או שחבל לי על המאמץ? האים המכתב שאבי ז"ל שלח למינהל תקף? האים זה שהמנהל לא מעוניין לתת לי העתקים זה בסדר?
תודה ויום טוב
אהרון שלום,
במידה והקרקע טרם הועברה על שמך, מדובר בהתחייבות לתת מתנה. כל עוד מקבל המתנה לא שינה את מצבו בהסתמך על ההתחייבות לתת מתנה, רשאי הנותן לחזור בו ממנה, זולת אם ויתר בכתב על רשות זו. לכן, במידה ושיניתה את מצבך בהסתמך על המתנה, הרי שלא ניתן לחזור ממנה.
במקרה שלך צריך לחשוב גם טקטית וגם משפטית באיזו דרך ללכת. זה מורכב מכמה היבטים. אני מייעץ לך לפנות לעו"ד לקבל ייעוץ כולל.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
תודה עבור התשובה,
לא הבנתי את המונח "כל עוד מקבל המתנה לא שינה את מצבו בהסתמך על ההתחייבות לתת מתנה, רשאי הנותן לחזור בו ממנה, זולת אם ויתר בכתב על רשות זו". - האים ייפוי הכוח שקיבלתי אינו תקף אבי לצערי נפטר והאים זה בסדר שהמנהל לא רוצה לתת לי העתקים ממכתבים ששלחתי אלהם בעבר?
תודה ושבוע טוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר