שלום, אני בתהליך של רכישת דירה מוכנה מקבלן. הבניין בנוי על אדמת מנהל (הקבלן רכש האדמה מהמנהל). נאמר לי שבעת מסירת הדירה שטרי הערבות יעברו בנאמנות לידי העורך דין של הפרויקט וייקח עד כשנתיים עד לרישום הדירה בטאבו. השאלה שלי היא מה מונע מהקבלן למכור את הדירה שוב שכן שמי אינו מוזכר כבעלים של הדירה בשום מקום למעט מהחוזה ושטרי הערבות של הבנק. יש לציין שהדירה מוכנה והבניין כבר מאוכלס ברובו. תודה מראש לתשובתכם.
מוטי שלום,
ראשית, ישנה החלטה כיום שעוה"ד של הקבלן אינו רשאי להחזיק את הערבויות בנאמנות. לכן, מציע לך לפנות אליהם בעניין. בנוסף, הקפד לקבל מהם כתב נאמנות לפיו הם יחזירו לך את הערבויות בהתקיים התנאים למימושן. ולעניין עצמו - כידוע קבלן חייב לתת לרוכש דירה בטוחה לפי החוק. בקרקע מנהל בד"כ הבטוחה היא ערבות בנקאית. ברגע שאתה מקבל את הדירה וחותם על הסכם חכירה עם המנהל, רק אז אפשר להחזיר את הערבות הבנקאית לבנק. לכן, מה שמגן עליך עד לחתימת הסכם חכירה עם המנהל אלו הערבויות הבנקאיות, ולאחר מכן הסכם החכירה וחזקה בדירה עצמה.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר