רכשתי דירה בינואר.2009 בקומה ג אחרונה בבית משותף עם גג משותף. ואחרי כחודש החלו נזילות גשם. השכנים טענו שיש ביטוח לזפת שעשו ,ואכן היה בידי קבלה על כך . התקשרתי לזפת והוא בא לבצע תיקון.בערך במרץ 2009. לשכן בקומה ב יש כבלים וצלחת לווין כעת בינואר 2010 אחרי הגשם .היה לו חדירת מים לכבל ונשרף לו הממיר והוא טוען שזה נגרם עקב תיקונים בגג .שנעשה חבלה בכבל וכן יש לו קבלה על כך עם הפירוט הנל של הטכנאי והוא רוצה לתבוע אותי .שאלתי היא האם אני נושאת באחריות ? מה עלי לעשות הוא עומד לתבוע אותי עוד השבוע. אודה על תשובתך המהירה .
חדווה שלום,
שאלתך קשורה יותר לתחום דיני הנזיקין, אך אשתדל לענות באופן כללי. אם הגג הוא רכוש משותף, אזי, ככל שישנה אחריות היא של כל דיירי הבית ולא שלך אישית. ברם, לדעתי, אם הטענה היא שמי שתיקן את הגג גרם נזק לכבל, אזי האחריות היא של הזפת.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
תודה על תשובתך ', אך השכן טוען שאני הזמנתי את הזפת ולכן עלי לתבוע אותו . ואם אני לא אתבע אז הוא יתבע אותי ואני את הזפת . אולם לי אין שום הוכחה שזהוא הזפת רק לפי הקבלה שהוא מציג מהטכנאי בה כתוב שהכבל נשחק -נחשף עקב עבודות ותיקונים על הגג .
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר