שלום
אשמח לקבל יעוץ בנושא.
לפני כשנה התגלתה נזילה סביב צינור הניקוז מי דולחין העובר במחסן. הסתבר כי בדירה הנמצאת באלכסון נכנס שוכר חדש השוטף בכמויות מים את הבית. ביקשנו להפסיק. השוכר הפסיק להציף את הבית. מאז בכל פעם שמשתמשים בכמויות גדולות בכיור המטבח אצל השכן ישנה נזילה בתיקרה בביתי , בעל הדירה מכחיש שהנזילה מביתו וטוען שזה מדירה שנמצאת מעל דירתי (שנמצאה יבשה לחלוטין) או מצינור הניקוז עצמו. הבאתי אינסטלטור של חברת שחר שקבע שהנזילה מגיעה מלמעלה. כמו כן הבאתי מומחה עם מצלמה לאיתור נזילות שקבע שמקור הבעיה היא בדירה באלכסון. בעל הדירה עדיין סירב להסכים לקביעה. הגשתי תביעה נגדו, שאמורה להתברר בחודש מרץ. בנתיים הדליפה החמירה המחסן כולו רטיבות והמים הגיעו לתקרת הסלון ולנקודות החשמל בתקרה שבסלון. כעת החלו גם קצרים ונפילות מתח עקב הנזילה. מה אני יכול לעשות במצב זה על מנת להפסיק את ההחמרה במצב?
האם אני צריך להגיש דוח נזק חדש לבית המשפט לתביעות קטנות?
שלחתי פקס לבית המשפט לגבי בקשה להקדמת התאריך עקב סיכון חיי אדם.
בעל הדירה מכחיש לחלוטין שהנזק מדירתו. למרות שהוכח לו מספר פעמים בדרכים שונות שהבעייה נובעת מהדירה. אין לי דרך לתקן את מקור הבעייה מכוון שהיא בתוך דירתו.
ניסיתי לפנות לבעל הדירה שוב אולם
בעל הדירה מסרב בכלל לדבר איתי למרות שאמרתי שאני מוכן לדאוג לקבלן שיבוא לתקן. מבחינתו יש משפט ונדבר במשפט בעוד .המשפט התקיים אולם השופט אמר כי אין לו סמכות לפסוק צו מניעה או צו עשה והמליץ לפנות למפקח על המקרקעין או לבית משפט השלום. מה לעשות?
בתודה מראש
ראובן
ראובן שלום,
אכן, אתה צריך לפנות למפקח על בתים משותפים או לבית משפט השלום. אם בעל הדירה מסרב בכל דרך לשתף איתך פעולה, אין מנוס מלבקש בבית המשפט בקשה לצו עשה.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
תודה לך עו"ד דותן על התשובה.קראתי פסקי דין של המפקח על המקרקעין. הייתכן כי אינו מוסמך לתת פיצוי על עוגמת נפש והחזר הוצאות? האם צריך לבימ"ש השלום ?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר