מכיוון ולא קיים כאן פורום לדיני החוזים, צרפתי את שאלתי לכאן בתקווה וזו תוכל לקבל מענה גם כאן:
אני גר עם שותפה משך שנתיים כאשר שניינו חתומים על חוזה אחד אל מול בעל הדירה.
בחודש האחרון שותפתי הביאה חברה להיתגורר עימנו בדירה(אצלה בחדר) ללא הסכמתי וכשזו אינה משתתפת בתשלומי השכירות. יש לציין כי אין ביני ובין השותפה הסכם למעט הסכם השכירות עם בעל הדירה. האם עומדות בפני אופציות משפטיות לפעולה?
אודה להתייחסותך
גיא שלום
חשוב לעיין בחוזה השכירות מול בעל הבית. ייתכן שבו ישנה התייחסות האם מותר להכניס שוכרים נוספים. במידה וחוזה זה אוסר פעולה כאמור תוכל להסתמך עליו למול השוכרת השנייה ובמידה ולא תענה תוכל לפנות למשכיר ולבקש את התערבותו.
במקומך הייתי פותח בפעולות אלו לפני נקיטה בפעולות משפטיות מורכבות יותר.
בהצלחה
עו"ד רן סיון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
טרם ידעתי את בעל הדירה כייון שרציתי לבדוק את האפשריות המשפטיות העומדות בפני בכדי להציג אותם לשותפה. בחוזה כתוב כך:
"השוכר לא יהא רשאי להשכיר את המושכר או חלק ממנו בשכירות משנה או אחרת או להרשות לכל אדם להשתמש במושכר או בחלק ממנו, בין בתמורה ובין ללא תמורה, ללא אישור המשכיר". מה זה אומר לגבי? האם זוהי הפרת חוזה גם מבחינתי, שהרי אני והיא לא חתומים על חוזה אחד כלפי השני? האם אני זכאי לסעד לאור ההפרת החוזה שלה כלפי המשכיר ?(בהנחה שזוהי אכן הפרה)
גיא שלום,
לדעתי, גם אם אתה לא חתום על הסכם עם השותפה, הרי שיש ביניכם הסכם מכללא, לפיו אף אחד מכם אינו יכול להכניס שותף נוסף. אתה בחרת לשכור דירה המכילה שני שותפים בלבד. בנוסף, השותפה השלישית משתמשת בתשתיות של הדירה (מים, חשמל וכד'), מבלי לשלם. לכן, לדעתי יש גם לך (מעבר למשכיר עצמו) עילת תביעה כלפי שותפתך.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר