שלום רב,
בהליכים לסגירת עיסקה למכירת דירתי. אפשר לאמר שעו"ד של הקונה ניסה לשנות די הרבה דברים בטיוטת החוזה שהעביר עורך דיני. בקשה אחת היתה מוגזמת לחלוטין גם מההיבט המשפטי וכמובן נדחתה - להסכמתו בסופו של דבר. לשאלתי- הבניין שייך לחברת מניות לא פעילה אבל אין הגבלה להעביר זכויות וכל היבט אחר של המכירה - חד משמעית. החכירה שלי היא ל 99 שנים. עו"ד הקונה מבקש שעורך דיני יהיה אחראי בלעדית על הארכת השטר לעוד 99 שנים לפני חתימה על החוזה. מדובר ככל הנראה בהליך של עד שבוע שדוחה את החתימה. האם דרישתו מקובלת לחלוטין? ההגיון שלי אומר שהוא בעצמו יכול לעשות זאת ולא לסייג או לדחות חתימה עד ביצוע ההארכה. לא אכפת לי כבר לבטל את העיסקה אם דעתכם היא שדרישתו אינה מוצדקת אבסולוטית וניתנת להסכמתי או אי הסכמתי. כמובן אשמח לקבל דעתכם. תודה רבה.
קיי שלום,
כעורכי דין, אנו צריכים לייצג את הלקוחות שלנו נאמנה, ולעשות כל שביכולתנו להגן עליהם ועל רכושם. אם עורך הדין של הקונה מתעקש על הארכת שטר החכירה, והדבר לוקח שבוע ימים בלבד, אינני מבין מה הבעיה לחכות שבוע. יש לך קונה אחר ביותר כסף שמחכה?...
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר