שלום רב.
אני עומד לחתום על חוזה מכר דירה מקבלן.
אחרי כל הסיפור עם חפציבה יש המון פחדים על הכסף.
בחוזה שלי רשום כי יש אפשרות לקבל מכתה החרגה אחרי 30 ימים לאחר חתימת על הסכם המכר, אך זה מכתב החרגה מותנה של בנק ירושלים וכלל חברת ביטוח.
ההתניות הינם:
1. הושלמה בניית הדירה על פי החוזה ונמסרה ההחזקה בה לרוכשים
2. הרוכשים הפקידו את מלוא התמורה המגיעה מהם ליזם בגין רכישת הדירה ובהתאם לחוזה ועמדו בכל התחייבותיהם על פי החוזה.
3. לא ניתנה לרוכשים ערבות בנקאית ו/או פוליסת ביטוח ו/או בטוחה אחרת על ידנו או על ידי מי מטעמנו, או שניתנה לרוכשים בטוחה כאמור וזו הוחזרה לנו ובוטלה ושוב אינה בתוקף בהתאם לתנאיה ו/או כל דין.
האם דבר זה הוא בסדר, האם יש כאן התניות שיכולות לקפח אותי?
אודה לך על תשובתך.
ניר
ניר שלום,
לא אוכל להסביר כאן בפורום את כל הרציונל של מכתב החרגה, אך ההתניות הן בסדר ומקובלות. משמעותו של מכתב החרגה היא שהדירה מוחרגת מהשעבוד הכללי שיש לבנק המלווה על הקרקע. המשמעות של החרגה היא שבמקרה שהבנק צריך לממש, הוא לא יוכל לממש את הדירה הספציפית. לכן זה מותנה בכך שהחזרת את הערבויות (לא יתכן שאתה תוכל לממש את הערבויות, אך הבנק לא יוכל לממש את הדירה), ששילמת את כל הסכום ושהדירה הושלמה.
ככלל, אני מציע, והדבר מקבל משנה תוקף ברכישה מקבלן, לשכור עורך דין שיעמוד על זכויותיכם, במיוחד נוכח מקרה חפציבה.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר