אני בעל דירה אשר מושכרת כ 4 שנים לזוג + ילד .
לאחר הודעה שלי לדיירים כי דמי השכירות עלו - הם הודיעו שהם מפנים את הדירה.
במקביל נחתם הסכם שכירות עם דיירים חדשים.
כעת הדיירים הקיימים ( אשר מכורח הנסיבות )לא מצאו דירה חלופית אינם מעוניינים ואפילו מסרבים לפנות את הדירה והם מבקשים להמשיך לשלם ולהישאר.
השוכרים החדשים לא רוצים לבטל את הזכרון דברים ורוצים לתבוע אותי.
להבנתי חוק הגנת הדייר אינו מאפשר לי לפנות את הדיירים הקיימים .
1. האם חוק הגנת הדייר מגן עליי המשכיר מפני תביעה שכן אני איני יכול לפנות את הדירה מהדיירים הקיימים.
2. במידה וניתן לתבוע אותי האם ניתן להעביר את התביעה על הדיירים הנמצאים בדירה .
תודה
על המענה
הנתונים שבשאלת אינם ברורים. במידה ומדובר בחוזה בשכירות שאינה מוגנת אתה יכול לתבוע את פינוי הדיירים. יתרה מזו אתה יכול, במידה וחוזה השכירות שלך מאפשר זאת להשתמש בבטחונות שיש לך כלפי השוכרים (שיקים, שטר חוב וכו'). לגבי השוכרים העתדיים - מולם לא משנה מערכת היחסים שלך עם הדיירים הישנים והם יכולים לתבוע אותך. לשאלתך השניה, באם הדירים החדשים יתבעו אותך תוכל לצרף לתביעה את הדירים הישנים.
בהצלחה
עו"ד רן סיון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
לעו"ד סיוון רן
תודה על המענה המהיר.
1. מכיוון שזוג השוכרים כבר 4 שנים שוכרים את הדירה ולא היה עימם כל בעיה לא נחתם השכם שכירות בשנתיים הקודמות וגם לא נלקח כל שטר חוב וכדומה.
2. הזוג הנ"ל כמוני מצאו דירה חלופית והיו אמורים לעבור אליה , אבל הדייר הנמצא בדירה שהם היו צריכים לעבור אליה - סטודנט החליט כי הוא מעוניין לישאר בדירה והוא אינו מפנה ,להבדיל ממני הם לא ביצעו כל חוזה או זכרון דברים הכל היה על סמך הסכם מילולי.
3. האם בעת תביעה מצד השוכרים החדשים אני יוכל להמיר את התביעה אל השוכרים הקיימים .
4. אם שכר הדירה הוא 1900 ש"ח מה יכול להיות סכום התביעה שאותו יוכלו לתבוע השוכרים החדשים.
5.במידה ואני אמצא "אשם" במשפט האם לאחר המרת התביעה - התביעה תומר ישירות לשוכרים הקיימים ?
6. ולפי ההגיון מה אני יכול לעשות שבעת הפרת החוזה מהצד שלי - אני לא יכול לקיים את החוזה מכיוון שקיים חוק אשר אינו מאפשר לי לפנות את הדיירים, שכן חוק מדינה הינו אמור להיות "חזק" יותר מהסכם זכרון דברים.
7. שאלה אחרונה , האם למרות שלא קיים חוזה כתוב ביני לבין השוכרים - האם יכולתי להעלות את שכר הדירה ה 30% .
תודה
אבי שוב שלום,
כללית התשובה לכל שאלותייך הינה כי אין קשר בין שתי המערכות החוזיות. בעת תביעה אתה יכול לצרף את השוכרים הישנים כצד ג' לאותו הליך תביעה.
חוץ מזה אתה מחוייב כלפי השוכרים החדשים חיוב מלא ועקרונית הם יכולים לתבוע אותך בכל סכום החוזה לרבות הוצאות ונזקים שונים.
לעניין העלאת דמי שכר הדירה, באם אין חוזה אתה יכול לדרוש כל סכום.
לגבי המשך פעולות משפטיות הפןרום המתאים לך הינו פורום בתי משפט.
בהצלחה.
עו"ד רו סיון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר