לפני כמה חודשים רכשתי דירה מקבלן בבניה, כשאחד הדרייברים שניפנפה בהם המשווקת היה זכייה במזגן 3 כ"ס מפוצל והתקנתו לחמשת הרוכשים המאושרים הראשונים. אני הייתי בינהם (נראה לי שלא היו יותר אחרי). הדבר הוסף לנספח השינויים בחוזה כעת, הקבלן אומר שאינו יכול לספק את המזגן מאחר וזה בניגוד לחוק להתקין מזגן בבניין חדש שאינו מיני מרכזי ורוצה לפצות אותי ב 5000 ש"ח. לי הובטח שיותקן מזגן בבית, לא מעניין אותי איך, הפיצוי נראה לי זעום מזגן מפוצל הכי פשוט עולה 4500 והתקנתו באזור ה800, שלא לדבר על פיצוי על עוגמת הנפש והחודשים בהם ניסיתי למצוא מענה לעניין זה מהקבלן. מבחינתי, הפתרון הטוב ביותר הוא שיותקן מזגן מרכזי בידרתי ואני אשתתף בחלק מהעלויות יחד עם הקבלן.
שאלתי היא, האם מבחינה משפטית יש עניין לבקש מהקבלן לזכות אותי ביותר מ 5000 השח שהוא מציע? האם עלי לקחת את הפיצוי ולשתוק או שניתן יהיה להשיג יותר?
שלום רב,
אינני יודע לאיזה חוק ו/או תקנות התכוון הקבלן, אבל במידה והוא מוכן לפצותך בסכום שווה ערך הייתי ממליץ להסכים. במידה ואת מעוניינת במה שהובטח את תמיד יכולה לגשת לבית המשפט ולעניין ההצעה שלך בסופו של יום הכל עניין של משא ומתן.
בברכה,
עודד דרדיקמן, עו"ד
משרד עורכי דין דרדיקמן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר