שלום,
לאחר ששכרתי דירה במשך 8 שנים חיפשתי נכס חלופי. אחד התנאים היה שכירות עם אופציה למספר שנים נוספות.
בעת עריכת חוזה בדירה החדשה המשכיר לא כתב תנאי זה בחוזה אך אמר כי בהמשך נקבע ולפי כך הסכים לתנאי זה בעל פה מול עדים נוספים.
לפני כחודשים בעל הנכס החליט למכור את הדירה, למרות מה שנקבע בעת עריכת החוזה ומאז אני חווה הטרדות של קונים המעוניינים לראות את הנכס, כולל ימי שבת ובכלל וכל זאת ללא בקשה או תיאום מראש עם איומים לפניה למשטרה, תביעה אם אסרב וכמו כן באם אסרב להכניס אנשים, אני חושש שהם ישתמשו במפתח הנוסף שברשותם (בזמן שאני בעבודה).
ראוי לציין כי בנכס הושקעו כסף ומשאבים לצורך שיפוצים.
האם במקרה זה הסכם בעל פה תופס והאם אני יכול לתבוע את בעל הנכס על עגמת נפש ועל הוצאות שנדרשות על העברת דירה וחפצים שנגרמה במרמה.
תודה
גלעד
גלעד שבוע טוב
ראשית אציין כי חוזה בע"פ הינו חוזה לכל דבר. הבעיה המרכזית הינה הוכחת טענותייך באם בעל הבית מכחיש אותן. אם אכן יש לך עדים ייתכן ותוכל להוכיח טענותיך.
לעניין תלונה במשטרה אינני רואה כל רלונטיות וגם הענייין של ביקורי רוכשים חחא תאום אינו סביר.
במקומך הייתי פונה לעו"ד ושוקל להודיע למשכיר על מימוש האופציה או לחילופין תובע אותו על הנזקים שהוא מסב לך.
שבוע טוב ופורים שמח,
עו"ד רן סיון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר