שלום אנו שוכרים דירה כבר שנתיים בשנה הראשונה היה בינינו לבין בעל הבית חוזה ובשנה השניה כבר לא.
עכשיו מסתיימת השנה השניה ובעל הבית דורש העלאה משמעותית מאוד ושלא מצדיקה את שווי הנכס, ולא תואמת את מה שמשלמים מסביבינו על נכסים זהים.
הוא הודיע לנו על כך פחות מחודש לפני שאנחנו צריכים לפנות.
ואין לנו לאן.
רציתי לדעת מה עמדת החוק לגבי זה, האם הוא יכול לפנות אותנו מהדירה למרות שאין לנו חוזה איתו (נאמר לי שיש לנו זכויות, מאחר שאנחנו משפחה בת שישה נפשות) יש לציין שמעולם לא איחרנו בתשלום שכר הדירה או באף תשלום מתשלומי הבית, ומעולם לא הטרדנו אותו בשיפוצים או תיקונים שקשורים בבית למרות שהוא מתפרק לגמרי, ואפילו לא ביקשנו שישתתף בתשלום על תיקונים שקשורים לועד הבית למרות שזו חובתו.
בתודה מראש שלי
שלי בוקר טוב,
עקרונית אם נסתיים חוזה השכירות והמשכתם לגור בדירה רואים את תנאי החוזה כממשיכים לתקופה זו. עייני בחוזה השכירות האם יש בו אופציה להמשך השכירות ואם כן - השתמשי בה לפי תנאיה.
באם אין אפשרות כזו, חוקית יכול בעל הבית להעלות את דמי השכירות לפי רצונו ללא קשר למחיר השוק.
בהצלחה
עו"ד רן סיון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר