שלום רב,
אני מעוניינת לקנות דירה, שכרגע מושכרת לאדם, שערך חוזה עם המשכיר ללא התערבות עורך דין. החוזה שנחתם הוא חוזה סטנדרטי, והמשבצת המתייחסת לאופציה לא מולאה. עורך הדין שמטפל במכירת הדירה ניסה להחתים את השוכר על מסמך בו הוא מתחייב לפנות את הדירה בתום החוזה. השוכר אינו מוכן לחתום על המסמך, בטענה שיש לו אופציה להמשיך את חוזה השכירות אם הוא מודיע על כך מספיק זמן מראש. שאלותיי הן:
א. האם אכן יש לו אופציה להמשיך את חוזה השכירות, למרות שלא מופיע סעיף כזה בחוזה?
ב. האם ניתן לערוך חוזה מכירה גם ללא חתימתו של השוכר על המסמך?
ג. האם, במידה וייערך חוזה מכירה, יכול השוכר לסרב להתפנות מהדירה, מבלי שאוכל לפנותו במהירות? (אני פוחדת להישאר ללא מקום מגורים, כי מכרתי את דירתי).
תודה רבה, דניאלה
דניאלה שלום,
אענה ראשון ראשון ואחרון אחרון:
א. במידה ואין בהסכם השכירות סעיף אופציה, ויש רק סעיף המדבר על תקופת השכירות ומועד סיומה, אזי אין לשוכר אופציה להמשיך את הסכם השכירות. יחד עם זאת, כדאי לבדוק עם המוכר האם היתה איתו איזו הסכמה בע"פ.
ב. ניתן לערוך הסכם מכירה ללא חתימת השוכר על המסמך. העניין הוא לא חתימת השוכר, אלא הגילוי המוקדם של השוכר על כך שלא יפנה את הדירה.
ג. במקרה בו השוכר לא יפנה את הדירה את בבעיה. פינוי שוכר מדירה, גם כאשר אין לו שום הצדקה לאי הפינוי, יכול להיערך זמן רב מאוד. צריך לפנות להליך משפטי לצורך כך.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
מר דותן שלום, התשובה המהירה שלך ותוכנה, נתנה מענה חשוב מאוד לשאלות שבקשנו לדעת, אנו מודים לך מאוד ומאחלים לך כל טוב, מגיע לך, מה שאתה עושה כאן זו עבודת קודש ותאמין לי ואני לא מגזים, תודה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
סגרי לו תמים סגרי לו תחשמל, תגז
אם אחרי שבוע הוא ממשיך
תארבי לו, כשהוא יוצא מהבית תחליפי לו את המנעול ותוציאי לו תדברים מהבית.
אלימות? תקראי למשטרה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר