בבעלותי בנין בן 3 קומות, שנקנה בזמנו ע"י אבי ז"ל בשלמותו (ע"פ נסח הטאבו המפורט),ועבר אלי במתנה ב-1984.בקומת הקרקע -חנות- , בקומה שניה -דירה-,בקומה שלישית -דירה-.
ברצוני למכור את הבנין כיחידה אחת -החוזה יהיה על "גוש וחלקה" ללא ציון היחידות הנ"ל.האם מס השבח יחול על היחידות בנפרד ,תוך עליה
במס לפי סדר המכירה-חנות,דירה א,דירה ב?או שהמס יהיה בבת אחת על כל הנכס בכללותו, ואציין שבשטר הרכישה מופיעה הקניה כאחת,ומדובר בשנת 1953
הרבה תודות על תשובתכם
סיגלית
סיגלית שלום,
במקרה שלך צריך לעשות תכנון מס מדוקדק על מנת ותוכלי לחסוך במס שבח. על פניו, מבלי לראות את החומר, אני הייתי מבצע את העסקה כשלוש יחידות נפרדות (אפילו אם את מוכרת לאותו רוכש את כל הבניין). כך, תוכלי לבקש פטור ממס שבח לפחות על אחת הדירות כ"דירת מגורים מזכה". צריך לתכנן זאת כך שהפטור יתבקש על הדירה הכי יקרה. תכנון מס מפורט יותר יוכל להתבצע רק לאחר שמעת כל העובדות בדקדקנות. אני מציע לך בחום לפנות לעו"ד לצורך ביצוע תכנון מס טרם מכירת הנכס.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
תודה על תגובתך המהירה ומאירת העיניים!
בהתייחס לדבריך בענין המכירה,קראתי קצת חומר בנושא והסתבר לי שגובה המס מושפע גם מתאריך קנית הנכס ע"י אבי ב-1953,ממועד העברת הנכס אלי במתנה ב-1984,וכן מיום פטירתו בשנת
1991
האם תוכל לומר מהם אחוזי המס ע"פ הנתונים הנ"ל,סוף סוף הנכס לא יצא מתחום המשפחה שנים רבות
ושוב תודה מסיגלית
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר