שלום,
לפני מס' שנים חתמתי על הסכם שיתוף במקרקעין. הסכם השיתוף לא נרשם ברשם המקרקעין כיוון שהבעלים האחרים של מחצית החלקה הנותרת לא נכללו בהסכם השיתוף.
אני מעוניינת היום לבטל את הסכם השיתוף. מה עלי לעשות כדי שהסכם זה יחשב כמבוטל ביני לבין הצד השני שחתם איתי על ההסכם?
תודה
אודליה שלום,
ראשית, במידה ובהסכם השיתוף ישנה תניה המגבילה את פירוק השיתוף, אזי כוחה יפה רק לשלוש שנים. אם אכן כך, ועברו 3 שנים, את יכולה לדרוש את פירוק השיתוף. פירוק השיתוף יהיה בהסכם בין השותפים. במידה ואין הסכמה ביניהם, הפירוק יהיה על ידי בית המשפט. במידה וההסכם כולל פירוק בעין, אזי בכל מקרה הפירוק צריך להיות על ידי בית המשפט גם אם יש הסכמה בין השותפים.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
בהסכם השיתוף אין תניה המגבילה את פירוק השיתוף. משתמע מההסכם שהוא מעכשיו ועד עולם.
אז אני מבינה ממך שלמרות שההסכם לא נרשם ברשם המקרקרעין, אני לא יכולה לשלוח להם הודעה פורמלית על ביטול הסכם השיתוף?
ובמידה ושלחתי מכתב ביטול ובעתיד דירתם תימכר, האם הרוכשים יוכלו להעלות נגדי טענות מכח הסכם השיתוף?
תודה רבה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר