חג שמח !
אני ובעלי מגוררים בדירה שכורה כשנה + , חוזה השכירות מסתיים ב31.12.10 , בעלת הדירה מכרה עכשיו את הדירה והביא לי טופס שאני אחתום לה שאני צריכה לעזוב את הדירה ב3.5.10 מכיוון שהחוזה החדש יחתם עם בעל הדירה החדש. אני חתמתי אליו מבלי להתיעץ עם בעלי , לכן רק החתימה שלי נמצאת על המסמך הזה , למרות שבחוזה השכירות אני ובעלי חתומים עליו .
שפנינו לבעל הדירה החדש כדי לחתום על החוזה החדש נאמר לנו שהתנאים משתנים והוא מעוניין ביותר כסף וסעיפים נוספים שגורעים את התנאים הקודמים שלנו.
האם יש משהו שנוכל לעשות בנדון ?
שלום רב,
הזכות שלכם להישאר בדירה באותם התנאים. כלומר, היא יכולה למכור רק בכפוף להסכם השכירות שלכם, אלא אם נאמר אחרת בהסכם השכירות.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
והשאלה שלי היא מה בפועל אני אמור לעשות במקרה כזה - האם לפנות את הדירה ואחר כך לתבוע את בעלי הדירה המקוריים (אלו שאתם חתמתי חוזה) ?
האם הבעלים החדש מחוייב לחוזה הקודם בצורה כלשהיא ?
תודה
גיא שלום,
ראשית, צריך לקרוא את ההסכם עליו חתמת. יתכן ויש שם התייחסות לאפשרות למכירת הדירה וכיצד נוהגים במקרה כזה. אם אין התייחסות, וההסכם שלך הוא עד לתאריך מסוים, ובהסכם אין אפשרות לבעל הדירה לסיים את החוזה לפני תאריך זה, אזי אינך חייב לפנות את הדירה, וההסכם אמור להיות תקף עד לסוף תקופת השכירות.
האמור לעיל כפוף כמובן לכך שהסכם השכירות אינו קובע אחרת.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר