שלום,
אני לקראת קניית דירה (יד שניה) ויש לי עו"ד המנוסה בתחום, אך אשמח לקבל מידע נוסף.
הדירה רשומה ברשום המנהל כאשר הקבלן הוא בעל הקרקע (הבניין בתהליך פרצלציה), ורשומה הערת אזהרה על שם המוכר + משכנתא (התקבל מהאינטרנט).
האישורים שיש בידי ברגע זה הם:
א. אישור פטור מתשלום היטל השבחה מהועדה המקומית לתכנון ולבניה (שניתן לי ע"י המוכר) מתיק הבניין
ב. אישור על מצב זכויות בדירה שהתקבל ע"י הקבלן.
האם יש אישורים נוספים מרשויות המס ו/או לעירייה ו/או לוועדה המקומית לתו"ב שעלי להמציא, או מכל גוף אחר לפני קנית הדירה.
שוב, אני סומך על העו"ד, אך אשמח לתשובה מלאה.
בברכה,
דן
דן שלום
כנראה שכונתך לחברה משכנת (קבלן) בתוספת לרישום במנהל. חשוב לבדוק כי אישורי הזכיות הינם עדכניים. באם אתה סומך על עו"ד מסויים כדאי לתת לו לבדוק עבורך את ההיבטים המורכבים בעיסקה. לדוגמא נושא מס שבח והפטורים להם אתה עשוי להיות זכאי.
חשוב גם לבדוק עיקולים ושעבודים על הנכס ואת גבה המשכנתא במידה ויש כזו.
חשוב לציין כי הבדיקות הנ"ל ראויות להתבצע ע"י עו"ד מומחה וכל נסיון לחסוך את עלות שכ"ט עו"ד ולבצע בדיקות אלו לבד עלול להסתיים בכי רע.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
היכן יש לבדוק עיקולים ושעבודים על הנכס. (המטרה לבדוק את העורך דין)
כללית יש לבדוק שעבודים (לגבי נכסים שאינם רשומים בטאבו לפי מה שהובן מהתאור שלך) בלשכת רשם המשכונות (ניתן באינטרנט), בחברה המשכנת ובמקרים מסויימים אף במנהל מקרקעי ישראל או מנהל מקרקעי יו"ש - לפי העניין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
דן שלום,
לא הבנתי משאלתך האם הקרקע רשומה במנהל מקרקעי ישראל או בטאבו, ומהו טיב הזכויות (בעלות או חכירה), בהעדר נתונים אלה לא ניתן להשיב לשאלתך.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
הקרקע רשומה במנהל מקרקעי ישראל ולא בטאבו, וטיב הזכויות - בעלות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר