שלום רב,
אני משכירה חדר סטודיו לדיירת זו שנה שנייה ויש לנו חוזה שכירות שמסתיים ביום, 31.7.10 עם אופציה לשנה נוספת (שמסתיים ב- 31.7.11).
לפני כחודש אושפזה בבי"ח פסיכיאטרי.
בקרתי אותה פעמיים, ולמיטב הבנתי מצבה לא טוב. היא נוטה לשנות דעותיה מרגע לרגע, היא חשדנית וקיצונית. פעם אומרת שהיא מעונינת בדירה ופעם לא מעונינת . בברור שערכתי, נרמז לי שהיא לא עתידה להשתחרר בזמן הקרוב.
פניתי למשפחתה ואלה הבהירו לי שאינם מתערבים במה שקשור אליה ולדירה.
נכון להיום איני מעונינת להמשיך ולממשש אופציה לשנה נוספת, ולפי החוזה עלי ליידע אותה בכתב 30 יום לפני סיום החוזה.
ופה הקושי והשאלות.
1. במידה ותפר חוזה ולא תשלם לי, האם מותר לי להוציא את חפציה מהדירה (אין לי מושג עדין לאן, אני מנסה לשכנע את משפחתה להוציא את חפציה).
2. במידה ותמשיך לשלם שכירות כרגיל, האם מותר לי לקחת שכירות על אף מצבה?
חששותיי שהיא מסוגלת לטעון שניצלתי את מצבה ולקחתי כספים וכו' וכו', על אף שהייתה מאושפזת ולא גרה בדירה.
היות והנושא חריג, קשה ורגיש, אינני יודעת איך לנהוג מבחינה חוקית, מה הן הזכויות שלה ושלי.
אנא, יעוץ ראשוני דחוף ביותר.
תודה מראש,
גליה
גליה בוקר טוב
בשל רגישות העניין אענה כללית בלבד ואני ממליץ להיוועץ בעו"ד לגבי כל שאלה קונקרטית. כל עוד לא השתנה הסטטוס של הדיירת לחסויה ו/או לא מונה לה אפוטרופוס נראה כי היא כשירה ככל אדם, במיוחד לאור העובדה שהיא משלמת כרגיל. לגבי האופציה - באם את מחויבת לאופציה קשה לי לראות איך את זכאית לבטלה אלא אם בחוזה השכירות יש תנאי מיוחד המאפשר לך לעשות כן. לגבי תשלום שכר דירה - בכ"כ צמויין בחוזה כי אין רלוונטיות לשאלה האם השוכר עושה שמוש בנכס או אף עוזב אותו - עליו לשלם בכל אופן. -בדקי זאת בחוזה שלכם.
כאמור תשובה זו כללית בלבד וראוי להיוועץ בעו"ד לפני פעולה.
בהצלחה
עו"ד רן סיון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר