קיבלתי פסק דין הצהרתי מבימ"ש מחוזי לרשום את הבעלות שלי ושל אחיי על דירה ולמחוק את הרישומים הקיימים (הדירה לא נרשמה על שם הוריי, שרכשו אותה לפני 25 שנים ונרשמה לטובתם הערת אזהרה בלבד ואח"כ הם התגרשו ובמסגרת הגירושין, העבירו את הזכויות שלהם בדירה לילים שלהם).
איזה אישורים אני צריכה להביא לטאבו?
האם צריך לשלם מסים כלשהם ואיזה?
תודה מראש.
נירית שלום,
העובדה שניתן פסק דין מחייבת את רשם המקרקעין לרשום את הזכויות על שמכם, אולם זכות זו כפופה לחובתכם להמציא את המסמכים בהתאם לנסיבות בהם הגיעה אחיכם הזכות.
לפי דברייך, נראה שתצטרכי להמציא אישורי מיסים ממשלתיים (מס שבח ומס רכישה בגין העסקה של הורייך וכן אישור של הרשות המקומית על העדר חובות (כולל היטל השבחה)). בנוסף יתכן שתצטרכי להמציא פס"ד לגירושין.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
לא הבנתי אם אני צריכה להביא אישור חדש מהעיריה ואם היטל השבחה זה משהו חדש שצריך לשלם. אם תוכל לענות לי על זה, אשמח מאד. אבל בטח אוכל לברר זאת מול העיריה.
מאד מאד מודה לך.
חג שמח.
נירית שלום,
אישור מהעירייה צריך להיות תקף ליום בו מתבצעת הפעולה בטאבו (לכן צריך אישור חדש).
היטל השבחה זה לא משהו חדש, פשוט צריך לברר בעירייה אם חל על הנכס היטל השבחה או לא.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר