לפני חודשיים מכרנו דירה בגבעתיים דירה שהינה בעלות ללא תת חלקה .יש רק גוש וחלקה.
לפני שהעו"ד והקונה חתמו על החוזה העו"ד של את העו"ד שלי מה מצבה הרישומי של הבית ונאמר לו בכתב שהבית הינו בעלות ואין בית משותף.
למרות זאת נחתם החוזה והעו"ד והקונה חתמו על הנסח ועל החוזה .
במעמד החוזה ניתן לנו צק עס 400 אלף לסילוק המשכנתא מה שכן עשינו בזמן מהר מאוד.
רצוי לציין שאנחנו בתור המוכרים ואלו שקנינו מהם את הבית קיבלנו משכנתא באותו בנק באותו מצב רישום של הבית.העסקה לא היתה מותנית בקבלת משכנתא מצד הקונה וכנראה לא אושר לה משכנתא לאור המצב הרישומי של הבית.(כך טוענת).
הצענו לעו"ד שלה לבטל את הערת האזהרה שיש על הבית ולהחליפה בהערת אזהרה מורחבת שתספק את הבנק.
כנראה הקונה קיבלה רגלים קרות ומעוניינת לפוצץ את העסקה. אני רוצה לציין שעברנו את כל החריגות זמן שהיו לטובתה והיא היתה אמורה להשלים ממזמן את העסקה.
שאלתי היא כזאת יש תנאי להפרת חוזה והוא קנס של 100 אלף שח , הפחד שלי הוא שאני אצטרך להחזיר לה את ה 400 אלף שנתנה לי לסילוק המשכנתא (שכרגע אין מאיפה להחזיר מפני שהועבר הכסף לסילוק)האם יש משהו שמגן עלי בתור המוכרת..
הרי אי אפשר לחתום על חוזה ושיהיה פרוץ ואם החליטה שלא מעוניינת בדירה תוכל לקום וללכת.
חשוב לציין כי העוד מטעם הקונה טוען שפעלנו לא מתום לב והסתרנו מידע לגבי המצב הרישומי של הנכס למרות שהוא הוציא את הנסח טאבו ואף חתום עליו על מושע ולא על תת חלקה.
לירון שלום,
כמובן שבשביל לתת תשובה מנומקת ורצינית יש לעיין בהסכם המכר, יחד עם זאת, אנסה לענות באופן כללי כשהכול כמובן כפוף לאמור בהסכם המכר עליו חתמתם. אז ככה, ראשית, לא אמורה להיות בעיה לבנק לתת משכנתא. לכן, לא ברור לי מהי הטענה של הקונה ויתכן ומנסה לצאת מהעסקה. שנית, המוכר אינו כפוף ליכולת הקונה להשיג מימון (אלא אם נאמר אחרת בהסכם). בנוסף, אלף בית של רכישת דירה זה הוצאת נסח טאבו והבנת המצב הרישומי של הנכס. אני אף מאמין שבהסכם המכר הקונה הצהירה שבדקה את המצב הרישומי והמשפטי. לכן, אין ספק שיש לכם טענות טובות כלפיה הנוגעות להפרה יסודית של ההסכם על ידה. לגבי הפיצויים שלכם. אמנם, כאשר מבטלים הסכם צריך לעשות גם השבה, אבל:
1. יש את הפיצוי המוסכם של ה - 100,000 ש"ח.
2. זהו אינו הפיצוי היחיד. אתם יכולים לתבוע אותה בבית המשפט ולהוכיח שגרמה לכם נזקים נוספים.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר