בעל הבית שלנו החליט שהוא מחלק את הדירה לידנו ל2, ע"פי התכנון שלו הוא רצה לעשות את הכניסה לדירה החדשה דרך מזדרון חדש שהוא יבנה בתוך הבית שלנו. מה שיגרום גם לכך שאנחנו נכנס הביתה דרך 2 דלתות ולא אחת.
סירבנו לו במשך תקופה ארוכה והוא המשיך בשלו לבנות על כך שיהיה אפשר להעביר את המסדרון בדירה שלנו והמשיך ללחוץ, בסוף אפשרנו לו לעשות את המסדרון דרך הדירה שלנו בתמורה לחודש שכר דירה ובתנאי שתוך שבוע הוא מסיים את המסדרון ( כולל הכל).
שבוע לאחר המועד המסוכם המסדרון עדיין לא היה גמור - קירות ודלתות היו, אך ללא תאורה, מלא סיד על כל הקירות והדלת שלנו וחתיכות בטון שבולטות מהקיר וכל יום קידוחים עם דלת קטנה שלא עוצרת את הרעש.
בקשנו ממנו מספר פעמים לסיים את השיפוץ, ורק עכשיו 3 חודשים אחרי, שמתוכם בחודש האחרון הוא לא קיבל שכר דירה כיוון שלא הסכמנו לשלם בטענה שנעשה לנו עוול והוא לא עמד בהתחייבות שלו.
עכשיו הוא רוצה שנשלם לו אחרוה גם על כל הזמן שהשיפוצים התארכו (על חודשיים מתוך השלושה כבר שילמנו) ומאיים לסגור לנו את המיים אם לא נשלם לו.
ההסכמה המקורי על כך שהוא יכול להשתמש בכניסה שלנו והוא יפצה אותנו בחודש נעשתה בעל פה.
האם אני צריך לשלם לו על החודש הזה? אני מרגיש כאילו לי מגיע פיצוי על הבנייה הממושכת.
שקד שלום,
ראשית כדי לציין כי סביר מאד שהעבודות שעורך בעל הבית אינן חוקיות כלל (ניתן לבדוק זאת בעירייה). אחרי בדיקה זו הייתי מנסה להגיע עמו לפשרה בדרכי שלום.
בהצלחה
עו"ד רן סיון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
אני חושב שיש סיכוי מצויין שזה לא חוקי, אני גם יודע שבפועל הדירה שאנחנו משכירים רשומה בעיריה - כמחסן, ככה גם היה בחברת החשמל.
גם ניסיתי להגיע איתו להסכם היום - הוא רוצה את הכל עד השקל האחרון או שאין מים, במידה וזה יגיע לבית משפט, כשאני תובע אותו יש לי סיכוי?
על פניו נראה שיש עילת תביעה. לצורך קבלת תשובה יסודית אתה צריך לפנות לעו"ד שיבדוק היטב את נסיבות העניין ועובדות התיק.
בהצלחה
עו"ד רן סיון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר