בשנת 1996 קנינו בית.
אז, כדי לקבל אישור בהעיריה (טופס טיולים) היה נהוג לבדוק רק אם למוכר אין חובות.(אף אחד לא בא לבדוק בשטח את הבית).
היום, אחרי גירושים אני קונה את חלקו של הגרוש בבית הזה.
כדי להעביר את כל הזכויות של הבית על שמי אני צריכה טופס מהעיריה.
כדי לקבל את התופס נשלח פקח לבדוקה הנכס וגילה שיש 2 פרגולות שלא בתוכנית הבניה (תוכנית הבניה משנת 1991).
יש לציין שכך קנינו את הבית ולא הוספנו שום דבר.
הנכס לא נבדק ע"י העיריה משנת1991.
מה אני יכולה לעשות בקשר לנושא.
פשות נפלתי קובן של מוכר רמאי!! איך אני יוצאת מזה???
תודה רבה מראש
מימי שלום,
לעניין קבלת האישור מהעיריה - אם העיריה מתנה את מתן האישור בהסרת או בהסדרת הפרגולות, עשי זאת כי אין לך ברירה. עבירות של תכנון ובניה כוללות גם את השימוש במה שנבנה ללא היתר.
יתכן שיש לך עילת תביעה נגד המוכר שלא גילה שהבניה נעשתה ללא היתר. אינני יודע אם הייתם מיוצגים בעת הרכישה, אך חלק מתפקידו של עורך הדין שטיפל בעסקה מטעמכם הוא לודא שאינכם חשופים לבעיה כזאת.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המוכר ביקש שהוא ישתמש בעו"ד שלנו. בינתיים העו"ד גם נפתר. ובכל זאות איך אפשר לפתור עכשיו את הבעיה?
המון תודה על ההתייחסות.
מימי שלום,
אין תשובת קסם. עליך לפנות לעורך דין על מנת שיעיין בהסכם המכר ויבדוק האם יש עילת תביעה כלפי המוכר. בנוסף, עורך הדין צריך לבדוק כיצד ניתן להכשיר את עבירת הבניה. עליך לפנות לעורך דין שמבין גם במקרקעין וגם בתכנון ובניה.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר