יש לי גג 250 מטר בטון-הכניסה לגג היא מתוך חדר המדרגות של הבניין אני מעוניין לבנות חדר עליה לגג מתוך הבית-השאלה שלי כמה מטרז מקסימלי לפי החוק מגיע לי? אני מציין שהחדר העליה לגג מתוך חדר המדרגות הוא-8 מטר-האים אני צריך להוריד את ה-8 מטר מתוך המטרז המקסימלי שמגיע לי?הגג הוא בבעלותי בלבד בטאבו,ויש 2 דירות שחופפות לגג למרות שהגג שייך לי בלבד-איזה אופציה יש לי חוקית לבניית מטרז מקסימלי בגג?
אשמח שתעזור לי לנצל את הגג העצום הזה לבניית חדר גדול ככל שניתן-תודה
תשובה:
אבי שלום,
התשובה לשאלתך נעוצה קודם כל בתוכניות החלות על הקרקע באזור בו אתה גר. יתכן וכלל אין זכויות בניה. במקרה כזה, יהיה עליך לפעול קודם כל בהליך של שינוי התב"ע (תוכנית בנין עיר) שהינו הליך ארוך יותר ומורב יותר. במידה וישנן זכויות בניה הרי שהן ככל הנראה אינן שייכות רק לך, אלא לכל הדיירות בבניין. על מנת לממש אותם תצטרך לבקש הסכמת הדיירים (3/4 מהדירות ו - 2/3 מבעלי הרכוש המשותף). בקיצור, אני מציע לך אחת משתיים: או לפנות למחלקת ההנדסה בעיריה במקום מגוריך על מנת ויסבירו לך האם ישנן זכויות בניה והאם הבניה בכלל אפשרית. או לפנות לעו"ד שיבצע עבורך את הבדיקות הנחוצות ויגיד לך מה אפשר לבנות וכיצד ניתן לממש בניה זו.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
היי דותן
אחוזי בניה אין יותר-אני מחזיק בידי מסמכים של עריית חדרה(בניין עיר)שמתיחסים לחדרי עליה לגג שהם 15 מטר בלבד,יש חדר עליה מחדר המדרגות ששיך לכול הדירים שהוא 8 מטר,ואים אני מוריד את ה-8 מה-15 אז נותר לי סהכ 7 מטר לעשות חדר עלייה לגג מתוך הבית(שזה בכלל לא מספיק )השאלה שלי היא האים יש חוק מדינה למינימום מטרז של חדר עלייה לגג-לפני שכול עיר ועיר נותנת הקלות למטרז נוסף? ועוד שאלה-אים מגיע לי 15 מטר בגג אני צריך להוריד מזה את ה-8 מטר של חדר היציאה לגג מתוך חדר המדרגות? והאים יש אופציה להקים מחסן בגג-ובאיזה מטרז?
(הגג הוא 250 מטר נטו)
תודה רבה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר