אנחנו לפני קניית בית. הבית הינו דו משפחתי כאשר חצר הבית לא רשומה בטאבו אך כל בית מהדוח משפחתי השתלט על חלק אחר כבר 20 שנה. האם שאני קונה את הבית עם החצר מישהו יוכל לבוא ולטעון עליה או לקחת לי אותה?
אלעד שלום,
בדיוק בשביל מקרים כמו שלך חשוב, חשוב, חשוב לקחת עו"ד שמבין במקרקעין על מנת ויבדוק בדיוק מה אתה קונה, או יותר נכון, מה אתה יכול לקנות (שהרי המוכר לא יכול למכור משהו שאינו שלו). לגבי שאלתך, אם מדובר במקרקעין מוסדרים, והנכס רשום בטאבו, אזי החצר אינה שייכת, ובהחלט מאן דהוא יוכל להעלות בעתיד טענות לפינוייך. זה מזכיר לי מקרה אחר בו אני מטפל כעת. שם לקוחותיי רכשו חצי מדו משפחתי. המצב בפועל תאם את התשריט שנרשם בטאבו (היה להם יותר ממחצית המגרש). כיום כשהם רוצים להרוס ולבנות בית חדש, העיריה טוענת שהשטח צריך להתחלק חצי חצי. במקרה זה העירייה שוגה. מה ששייך ללקוחותיי זה מה שרשום בתשריט שמצוי בתיק הנכס בטאבו ולא יעזור בית דין. במקרה זה בדקנו היטב את הרישומים טרם רכישת הנכס על מנת לדעת ולהבין איזה שטח הם רוכשים. חשוב, חשוב, חשוב !
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר