שלום,בעוד כשבוע אנו מקבלים מפתח לדירה שרכשנו יד 2,אנו משלמים משכנתא מזה מס' חודשים ובכלל נשאר לנו לשלם למוכרים רק 20,000 שח וזה ביום מסירת הדירה שכאמור בעוד כשבוע,אחרי לקיחת צק המשכנתא נמסרו לי מהבנק טפסים להעביר לעורך הדין,האם אני אמורה להחזיר להם את הטפסים הנל,והאם עליי לקבל אישורים כלשהם לפני קבלת הדירה,ומה נותר לעשות עוד חוץ מלהעביר חמשמל מים גז וארנונה על שמנו,האם אני מפספסת משהו?
ראשית, אני מניח ששכרת שירותי עורך דין לשם ביצוע העסקה. אם לא, רצוי שמאוד שתעשי זאת. אם יש לך עורך דין, תתייעצי איתו, זה תפקידו מעבר ללקבל כסף בלבד...
לגבי הטפסים - באילו טפסים מדובר? האם דאגת לרישום הערת אזהרה לכל הפחות?
בהצלחה
גדעון
ג. גולדשטיין ושות', משרד עורכי דין.
ברור שיש לי עו"ד,פשוט הוא לא מתקשר ולא מיידע אותי על הדברים הנ"ל,בכל מקרה תודה על המענה
אם כוונתך לכך שקיבלתם שטרי משכנתא, הרי שעליכם לחתום על השטרות והנספחים בפני עו"ד על מנת שעוה"ד שלך ירשום עבורכם את המשכנתא. לאחר כן. עליכם למסור את השטרות המאומתים לבנק יחד עם נסח טאבו מעודכן, לפיו נרשמה המשכנתא יחד עם בעלותכם בדירה.
ביום מסירת החזקה בדירה עליך לקבל את כל המסמכים הנדרשים לצורך העברת הבעלות בדירה על שמך, כגון יפוי כח בלתי חוזר להעברת זכויות, יפוי כח בלתי חוזר למחיקת הערת אזהרה, שטרי מכר ואישורי מסים.
כדאי גם לחתום על פרוטוקול מסירה, כולל בדיקת מצב הדירה (אם יש ליקויים שלא היו קודם על המוכר לתקנם)
בברכה,
עו"ד גיא אורן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
ביום מסירת החזקה אני אמורה לקבל מסמכים מעורך הדין או מהמוכרים??
לחתום על פרוטוקול מכירה עם המוכרים?
את אמורה לקבל את המסמכים מהמוכרים. אם המסמכים לא ברשותם עליהם לקבל אותם תחילה מעוה"ד שלהם על מנת שכנגד מסירת התשלום את תקבלי מפתח+מסמכי העברת זכויות על שמך בדירה. אם תעמדי על קבלת המסמכים במועד מסירת החזקה תימנעי ממצב אפשרי, שבו את נאלצת להמתין למוכרים שיועלו בטובם לשלוח לך את המסמכים, ובכך לא יתעכב הליך העברת הזכויות על שמך. לאחר קבלת התשלום יתכן שלמוכרים לא יהיה תמריץ להמציא לך את המסמכים במהרה . . . . בנוסף עליך להחתים את המוכרים על פרוטוקול מסירת הדירה, הכולל תאריך מסירה, פירוט קבלת המסמכים, אישור קבלת תשלום אחרון וגמר חשבון סופי, רישום מונה חשמל, מים, גז וכו'. בקשי מעוה"ד שלך להמציא לך את הפרוטוקול. כמו כן, עליך לוודא כי שולמו כל המסים, שחלים על המוכר ולוודא שמופקד פיקדון מתוך התמורה להבטחת תשלום מסים. ייתכן שלפי ההסכם שלך התשלום האחרון בכלל אמור להיות מופקד אצל ב"כ המכרים לצורך הבטחת תשלום מסים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר