לפני שלוש שנים בעת חיפוש אחר רכישת דירה בתל אביב הגעתי למשרד תיווך אשר הציע לי לרכוש דירת מרתף באיזור מצוין בתל אביב בעלות נמוכה יחסית למחירים בדוק באותה תקופה.
התנאי לרכישה היה כי אשלם את חצי מהסכום בציק בנקאי והשאר במזומן.
את העורך דין הם בחרו והתנו את העיסקה בכך.
כעבור כמה ימים לאחר קבלת הדירה התברר לי כי יש נזילה חריפה שם ו פניתי אליהם.
אז התברר כי עשיתי עסקה עם זוג נוכלים אשר כתבו בחוזה כי הסכום הוא נמוך לאור מצבו של הנכס למרות שהנכס שופץ על ידם ונראה מצוין.
הצלחתי לטפל בנושא הנזילה וגילוי מקור הבעיה וגרתי שם כמעט שנתיים.
לפני קצת יותר מחצי שנה עברתי לגור עם שותף באיזור קרוב למקום עבודתי ו השכרתי את הנכס בסכום שיכסה את תשלום ההלוואה שלקחתי לצורך הרכישה.
היום קיבלתי אני והדייר במקום מכתב בו יש הזמנה לתת את גירסתי באשמת ניצול נכס המטגדר כמחסן/חדר הסקה בבניין למגורים.
דיברתי עם האחראי שמופיע בטופס והוא הסביר לי כי אהיה חייב לשנות ייעוד הנכס ושאין ביכולתי לשנות אותו למגורים לאור העובדה כי גודל הנכס הוא 25 מטרים.
רציתי לדעת האם יש מה לעשות בנושא?
אני מרגיש כל כך חסר אונים ומנוצל על ידי אותם מוכרים שניצלו את גילי ותמימותי והתנו את ה מכירה בעורך דין שהם יביאו ובתנאי התשלום שהם רצו. 120 אלף שקל שולם במזומן ללא כל קבלה או אישור.
התכוונתי לחזור לדירתי עם סיום חוזה השכירות ולפי שיחתי עם האחראי בעייריה על הנושא לא יהיה ביכולתי לעשות דבר.
מבקש את עזרתכם בנושא נואשות
יודע שהייתי צעיר והייתי צריך לבדוק את העניין לפני, להתייעץ בנושא ולהיות יותר ערני
כי בכל תקופת מגוריי ולפני שולמה הארנונה כחוק וכדירת מגורים.
עד היום לא ידעתי על שום בעייתיות במגורים בדירה שמוגדרת אחרת בטאבו או בהיתר בניה
אסף שלום רב,
לפי המתואר בפנייתך, נראה כי הנך רשאי להגיש תביעה בגין הפרת הסכם נגד המוכרים בעילה של הטעייה ו/או אי התאמה, באשר המוכרים התחייבו למכור לך דירה ובפועל מכרו לך מחסן שלא ניתן לעשות בו שימוש למגורים. ייתכן שאולי קומה לך הזכות לתבוע גם פיצויים מוסכמים. הנושא מחייב בחינה של האמור בחוזה. האם עוה"ד ייצג של שני הצדדים בעסקה ?
בברכה,
עו"ד גיא אורן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
העורך דין שלהם ייצג את שנינו.
אשמח לדעת למי אצטרך לפנות ומה לעשות?
אני לא מבין בתחום וממש רוצה לתבוע את המוכרים לאור הבנתי כי רימו אותי במכירה, בתשלום ובניצול תמימותי.
עליך לפנות לעו"ד על מנת שייבחן את הראיות לצורך הערכת סיכויי התביעה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר