שלום, חוזה השכירות שלנו מסתיים בספטמבר. בחוזה ישנו סעיף המאפשר אופציה להארכה של שנה נוספת. הנוסח המדוייק הוא כלדקלמן: "בכפוף לתנאי ההסכם ומילויים ע"י השוכר, תהא לשוכר זכות ברירה (אופציה) להארכת השכירות ב-12 חודשים נוספים. במידה וברצון השוכר לממש זכותו זו, עליו להודיע על כך בכתב למשכיר לא יאוחר מ-60 ימים לפני תום תקופת השכירות על כוונתו זו." האם עפ'י נוסח החוזה לעי'ל, בעל הדירה מחוייב לתת לנו לממש את האופציה במידה ובחרנו לעשות זאת, ובהנחה ששלחנו את המכתב 60 יום לפני? מה עלינו לעשות אם הוא מתנגד להארכה?
הבוקר התקשר בעל הבית לוודא אם הכל כשורה עם הפינוי. ציינו בפניו כי אנחנו עושים כמיטב יכולתינו למצוא דיור חלופי ומקווים שהכל יסתדר. האם עליי להודיע לו כבר מעכשיו כי יש באפשרותינו ובכוונתינו לממש את האופציה במידה ולא נמצא דירה אחרת, למרות שאנו 90 יום לפני סיום החוזה ולא 60 כפי שנדרש ע"י החוזה? הבנתי כי ישנם מקרים בהם ביהמ"ש עלול לצדד במשכיר שכן הוא הודיע מספיק זמן מראש - האם זה נכון גם לגבי הודעה בע"פ ולא בכתב, ולמרות שהחוזה לא מאפשר לו לסיים את החוזה אם כל התנאים מומשו?
אנו חוששים לתת לו את מכתב הארכה 90 יום מראש ולקבל סירוב שיכול להיות קביל בבית משפט.
תודה רבה על הייעוץ והעזרה
אמיר
אמיר שלום,
באופן כללי אני לא אוהב ליעץ מבלי לראות את כל ההסכם. לכן, דברי להלן הינם רק במידה והסעיף היחיד בהסכם המתייחס לנושא הוא הסעיף שציטטת. בהתבסס על כך, אז אכן יש לכם זכות למימוש האופציה. יחד עם זאת, אתם עושים מצג כאילו אתם מתכוונים לעזוב. אני הייתי מציע לשים את כל הקלפים על השולחן, ולומר למשכיר שלפי החוזה אתם רשאים להאריך וכך אתם מתכוונים לעשות.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר